Snacks Varkensvlees

Procureur Ribfingers

mei 29, 2022
Procureur Ribfingers

Officieel mag ik het natuurlijk geen Procureur Ribfingers noemen, aangezien het niets met de spareribs te maken heeft. Maar daar komt dit idee natuurlijk wel vandaan. De welbekende Iberico ribfingers, maar dan gemaakt van Procureur. Op twee verschillende manieren bereidt!

Iberico Ribfingers

De inspiratie voor deze Procureur Ribfingers komt uiteraard van de Iberico Ribfingers. Van zichzelf al een ontzettend lekkere snack, maar bijvoorbeeld met Teriyaki marinade zelfs nog lekkerder!

Onlangs van een mooi stuk procureur, een stuk afgesneden om Griekse Pulled Pork te maken. Daarvan bleef een mooi stukje over om dit experiment mee uit te voeren. Namelijk Procureur ribfingers van te maken.

Of toch Procureur Fingers, of Poor man’s ribfingers? Ik ben er nog niet helemaal uit wat de precieze naam moet zijn.

Procureur

Een van de mooiste stukjes Varken wat er is, naar mijn bescheiden mening. Naast dat je er ontzettend lekker, makkelijk en relatief voordelig pulled pork van kan maken. is heel veelzijdig, zoals je kunt zien bij deze procureur ribfingers. Stiekem staan er al veel mooie en lekkere recepten op mijn blog. Gemaakt met Procureur. Bijvoorbeeld het broodje Procureur, of de Jamaican Pork Jerk. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Vaak hoor ik dat mensen het toch wel spannend vinden om met een procureur pulled te maken. Totaal overbodig, als je het mij vraagt. Procureur is een ontzettend vergevensgezind stukje vlees, waar je vaak een goed resultaat mee bereikt. Laat je niet gek maken door alle soorten bereidingen die je op het internet vind. Gewoon lekker mee aan de slag en anders kun je deze Procureur Ribfingers als eerste maken! 😉

Wat heb je nodig voor de Procureur Ribfingers?

Om deze procureur ribfingers te maken, is een BBQ nodig waarbij je indirect kan garen. Een keramische BBQ zoals de Monolith is daar heel geschikt voor door een complete indirecte zone maken. Maar ook een 57cm ketel BBQ van Weber of Napoleon is een mogelijkheid. Zolang er maar genoeg ruimte is voor een indirecte zone.

Een Pellet BBQ zoals de Smokey Bandit is ideaal voor een gerecht zoals deze procureur Ribfingers. Mocht je nog niet precies weten wat direct of indirect garen is? Dan heb ik op mijn YouTube kanaal daar een video over gemaakt om je hier wat wegwijs in te maken.

Procureur Ribfingers
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Procureur Ribfingers

Een makkelijk, lekker en voordelig recept!
Gang Borrelhapje, snack
Keuken Ambachtelijk, Amerikaans, Barbecue, BBQ
Trefwoord procureur, Procureur ribfingers, Ribfingers
Voorbereidingstijd 4 uur 30 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 5 uur 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 419kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 10 Euro

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Pak de procureur erbij en verwijder eventueel grote stukken vet.
  • Snij de procureur in plakken en snij vervolgens er reepjes van in de vorm van Ribfingers
  • Marineer de ribfingers met de KC Butt saus/marinade in een schaal en laat deze voor minimaal 4 uur marineren in de koelkast.
  • Leg na het marineren de ribfingers op het kookrekje en strooi vervolgens de rub over de ribfingers aan beide kanten.
  • Steek de BBQ aan en stel deze in op 150 graden indirect
  • Leg het rek met bakje op de BBQ en laat deze 30 minuten garen
  • Na 30 minuten kijk je even hoe ver ze zijn en of je met de Termapen er zonder moeite in kunt.
  • Na ongeveer 5 a 10 minuten zijn de Procureur ribfingers klaar! Je kunt ze zo op de hand als snack eten, of serveer ze op een broodje met wat KC Butt Sauce
    Eet smakelijk!

Video

Nutrition

Serving: 250gram | Calories: 419kcal
Procureur Ribfingers
Procureur Ribfingers

Genoten van deze Procureur Ribfingers? 
Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard?


SPG Spareribs
Salt, Pepper, Garlic ribs! Een heerlijke combinatie.

Brisket Style Tri-tip
Tri-Tip op Brisket wijze gegaard!

Brood met Tomaten-Paprika Salsa
Heerlijk genieten met deze rokerige salsa!

Dubbeldoel Picanha spies
Heerlijk & Eerlijk Hollands Vlees!


Je BBQ Kennis vergroten?

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
8 Winter BBQ tips!
De beste 8 BBQ tips voor de winter.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?

Keuzestress over welke BBQ bij jou past?

– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!
– Kamado BBQ
Kamado BBQ kopen? Dit moet je erover weten!


NasQ BBQ op Social media

Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.


Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

Deze post kan affiliate links bevatten, als je hierop klikt kan ik een percentage van een eventuele aankoop krijgen. Dit kost jou verder niets, maar hiermee help je deze website, youtube kanaal etc. waardoor ik dit soort posts/video’s kan blijven maken.

    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Reageer

    Rating recept