Hebben jullie ook wel eens een gerecht in jullie hoofd waarvan je denkt. Dat moet wel lekker zijn. En vervolgens ook nog eens echt verdomd lekker is! Dat had ik met dit broodje procureur. Een stokbroodje met malse procureur. Met daarop een van mijn, nu nog in testfase, BBQ rubs. Afgetopt met augurken, uitjes en een homemade sausje!
Broodje procureur
Mijn inspiratie van dit broodje komt wel een beetje weg van een broodje beenham. Dat durf ik wel eerlijk te zeggen. Maar dan wat lekkerder en sappiger vlees ipv de alom bekende beenham.
De saus die ik bij mijn variant heb gemaakt is wel een stukje scherper ten opzichte van de zoete honing-mosterd variant op de jaarmarkt in het dorp. Het is eerder een Mosterd-honing saus.
De rub
Nu wordt het spannend. Zoals je kunt zien in de video, is de kruidenmix die ik gebruik eentje die ik aan het testen ben voor mijn BBQ kruiden assortiment. Jullie snappen dat ik daar het recept niet prijs van ga geven. Maar ik zal jullie niet helemaal in de steek laten.
Op mijn website staat een gerecht die ik een tijdje terug heb gemaakt. Namelijk de Mediterraanse burger. Hier staat ook een lekkere Mediterraanse kruidenmix bij geschreven. Deze past ook lekker bij dit gerecht, maar voel je vrij om lekker te freestylen en je eigen twist eraan te geven! Inmiddels is de Mediterranean rub beschikbaar om te bestellen!
Wat heb je ervoor nodig?
Tijdens de bereiding van dit gerecht heb ik gekozen voor een indirecte opstelling, maar niet low & slow. De richttemperatuur om de barbecue stabiel op te houden was 150 graden Celsius. Ik heb hiervoor mijn keramische Barbecue voor gebruikt, maar uiteraard kan dit ook op een Weber kogelbarbecue. Ook een pellet bbq of een smoker is geschikt om dit recept te maken.
Broodje Procureur
Ingrediënten
Voor het Broodje
- 550 Gram Procureur Meer mag natuurlijk ook 😉
- 20 gram Mediterraanse kruidenrub
- 1 hele Rode ui in ringen gesneden
- 2 kleine Augurkjes in plakjes gesneden
Voor de saus
- 3 eetlepels Milde Mosterd
- 1 eetlepel Ketchup
- 1 eetlepel Bloemenhoning
- 1 theelepel Siracha saus
- 2 eetlepels Augurkensap / Citroensap
Instructies
- Begin als eerste ermee om de barbecue aan te steken, zodat deze alvast op temperatuur kan komen.
- Daarna de keuken in. Hier gaan we als eerste bij de procureur de grote klompen vet wegsnijden aan de buitenkant.
- Vervolgens snij je de kleine procureur in 2 dikke plakken van ongeveer 2,5 cm dik.
- Rub hierna de procureur steaks met de mediterraanse rub
- Als dit klaar is, kunnen we naar de barbecue en leggen we de procureur steaks indirect bij zo'n 150 graden Celsius. Steek in 1 van de steaks een kerntemperatuur meter zodat je een richtlijn hebt
Naar de saus
- Ondertussen dat de steak op de barbecue liggen, kun je aan de slag met de saus.
- Voeg de mosterd, ketchup, honing en siracha saus bij elkaar en voeg als eerste de helft van de augurkensap / citroensap toe.
- Roer het tot een geheel en voeg sap toe naar gelang je de juiste dikte hebt bereikt.
- Snij vervolgens de ui en augurken, zodat deze al klaar liggen.
Op naar het einde
- De richt temperatuur voor de steaks zoek ik tussen de 65 en 72 graden. Als ik deze heb bereikt pak ik mijn Thermapen en prik ik of de steaks qua malsheid er zijn.
- Zoals je ziet in de video gaat de voeler van de Thermapen er makkelijk in en ook uit. een kleine pull mag er wel zijn. Het moet geen pulled pork zijn natuurlijk.
- Als de procureur klaar is, haal je ze van de barbecue en snij je ze in plakjes van ongeveer een potlood dik.
- Pak een stuk stokbrood en snij deze open. beleg de onderkant met een dunne laag saus.
- Leg hier vervolgens het vlees op en daar weer bovenop de augurken en uitjes.
- Als laatste kun je nog een laagje saus erover heen doen. Ben hier voorzichtig mee omdat anders de saus makkelijk kan overheersen.
- Eet smakelijk!
Video
Nutrition
Nog meer varkensvlees of lekkere broodjes recepten?
Meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm!
Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter
Geen Reacties