Rundvlees

Dubbeldoel Picanha Spies

december 11, 2020

Picanha in plakken gesneden van een dubbeldoel koe en dat op een spies!
Als je daar water van in je mond krijgt, dan zit je hier echt op de juiste website en heb ik een prachtig recept voor jullie!

Dubbeldoel Picanha Spies
Dubbeldoel Picanha spies

Wat is Picanha?

Wat is nou precies Picanha?
Picanha is een stukje vlees wat ontzettend populair is in bijvoorbeeld Argentinië, Brazilië en een groot gedeelte van Zuid-Amerika.
Dit prachtige stuk vlees begint ook steeds meer populariteit in onder ander Nederland te krijgen.
Dit door zijn unieke smaak van het vlees in combinatie met de “fatcap” van het vlees.
De Nederlandse benaming van dit vlees is staartstuk, omdat dat ook de locatie is waar dit mooie stuk vlees wordt weggesneden.

Dubbeldoel Koe!

De Picanha die we ditmaal gebruikt hebben is afkomstig uit ons eigen mooie Nederland.
Heijdra vleesvee is een bedrijf in Nederland die Nederlandse melkkoeien, aan het einde van hun productie overneemt van de melkboer. Om vervolgens de melkkoe in een aantal maanden te laten groeien naar een volwaardige vleeskoe!
Hierdoor dienen ze een dubbel doel.
Deze dubbeldoel koeien zijn heerlijk van smaak in combinatie van een prachtige marmering in het vlees!

Ingrediënten Dubbeldoel Picanha Spies

Wat heb je allemaal nodig om dit mooie stukje vlees te maken.
Als eerste de hardware die je nodig hebt, ik gebruikte een Smokey Bandit The Lumberjack om mijn spies in klaar te maken. Maar je kunt natuurlijk ook een Monolith Classic Pro-series of een Weber Master Touch GBS 57 gebruiken. Voornaamste is dat je een indirecte opstelling hebt waar je je barbecue spiesen indirect van het vuur kunnen liggen.

Dubbeldoel Picanha spies

Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Barbecue, bbq
Trefwoord BBQ, Hoofdgerecht, Picanha, Rundvlees
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 165kcal
Auteur NasQ BBQ

Ingrediënten

  • 1300 Gram Dubbeldoel Picanha
  • 30 Gram Noskos BEEF rub

Instructies

  • Haal de Picanha uit de verpakking en snij aan de onderkant van de picanha de silverskin en vet weg (Zie video voor meer instructies)
  • Snij het staartstuk in plakken van een duimdikte. Je kunt uiteraard ook dikker gaan, maar houdt er dan rekening mee dat de gaartijd ook veranderd!
  • Rijg de stukken vlees aan de spiezen.
  • Leg de spiezen neer en bestrooi ze rijkelijk met de Noskos BEEF rub. (Vergeet uiteraard ook de zijkantjes niet.
  • Steek je barbecue aan en ga voor een richttemperatuur van 175 graden Celsius indirect.
  • Als je BBQ op temperatuur is, kan de spies erop en laat je hem ongeveer 20 minuutjes indirect garen.
  • Na dat de twintig minuten zijn verstreken is het tijd om de spies een keer om te draaien en kunnen we gelijk even kijken hoe snel het gaarproces verloopt.
  • De kerntemperatuur meter van de Smokey Bandit in mijn geval heb ik ingesteld op 53 graden. Na ongeveer 10 minuten was deze bereikt en heb ik nog even met de Thermapen her en der gekeken op de garing overal goed was.
  • Heb je een kern van 54/55 graden bereikt is het tijd om de spiesen van de barbecue te halen!

Video

Wil je meer recepten en/of video’s zien van NasQ?

Meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.

Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer

    Rating recept