Bavette is vanuit zichzelf al heerlijk, maar deze bavette rollade op de BBQ is een waar feest! De smaak van de Bavette gecombineerd met de mediterraanse ham en onder andere de pijnboompitjes zorgt voor een ware smaakbeleving!
Bavette?
Dit is een stukje vlees wat steeds meer bekendheid begint te genieten in onder andere Nederland. Van oudsher zijn we wat betreft vlees een wat traditioneler land, maar je ziet daar langzaam een verschuiving in komen.
Het feit dat barbecue een steeds grote subcultuur begint te worden helpt hier ontzettend veel aan mee! Hierdoor kunnen we dit soort prachtige recepten steeds vaker maken!
Dubbeldoel koe
Voor dit recept gebruik ik een bavette van een dubbeldoel koe van Heijdra vleesvee.
Wat houdt dit nu precies in? Dubbeldoel koeien zijn melkkoeien die, nadat ze hun loopbaan als melkkoe erop hebben zitten, naar de boerderij van familie Heijdra gaan.
Vervolgens blijven deze koeien hier enkele maanden, om vervolgens geslacht te worden en daarna naar horeca en ambachtelijke slagers te gaan! Dus heerlijk hollands rund van eigen bodem!
Ingrediënten voor de Bavette Rollade van de BBQ
Dan heb je een mooi stukje vlees met een prachtig verhaal, maar wat ga je er dan bij doen om dit stuk vlees naar een nog mooier recept te tillen? Mijn idee was om Mediterraanse tinten toe te voegen aan dit recept. Serrano ham uiteraard om nootachtige diepe smaak.
Buffelmozzarella om de romige zachte smaak en pijnboompitjes voor die kleine bite! Al met al prachtige ingrediënten om een heerlijk recept te maken en op tafel te zetten voor je gasten!
Bavette rollade
Ingrediënten
- 1000 gram Bavette
- 6 theelepels Groene pesto
- 100 gram Gesneden serranoham
- 6 stuks zongedroogde tomaatjes fijngehakt
- 125 gram buffelmozzarella
- 1 handje pijnboompitjes optioneel: roosteren
Instructies
- Vlinder de bavette open, let hierbij op dat je uiteindelijk de rollade oprolt en tegen de draad van het vlees snijdt. (zie video voor meer informatie)
- Smeer de open gevlinderde bavette met de pesto
- Leg vervolgens de serranoham er overheen
- De fijngehakte zongedroogde tomaatjes kunnen vervolgens bovenop de serranoham gelegd worden.
- Trek de buffelmozzarella uit elkaar en verdeel deze over de open gevlinderde bavette.
- Pak een handje met pijnboompitjes en strooi deze eroverheen.
- Rol de bavette op tot een rollade en let hierbij op dat je het vlees zo oprolt, dat je na bereiding haaks op de draad snijdt. (zie video voor meer informatie)
- Bind de rollade dicht met slagerstouw
- Verwarm de barbecue tot 200 graden direct / 150 graden indirect.
- Leg de rollade eerst indirect op de barbecue en laat deze tot een kerntemperatuur van 45 graden komen.
- Als de kerntemperatuur van 45 graden is bereikt grill je de bavette nog direct af boven de kolen voor de mooie grill streepjes. De bavette is perfect gegaard bij een kern van 53 graden celsius!
Video
Nutrition
Wil je meer recepten en/of video’s zien van NasQ?
Meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter
3 Reacties
Niels
januari 10, 2021 at 8:48 pmPerfecte combi van alle Mediterrane ingrediënten ;).
Kreeg na afloop meteen de vraag of dit elk weekend op het menu kan
NasQ BBQ
januari 11, 2021 at 8:55 pmHahaha dat snap ik! Hier thuis zijn ze er ook verzot op! Leuk om te horen dat het goed bevallen is!
Hans
oktober 8, 2022 at 12:04 pmWil hem morgen ook gaan maken maar wat is ongeveer de tijd dat je 45⁰ kerntemp bereikt?
Hans