Vlinder de bavette open, let hierbij op dat je uiteindelijk de rollade oprolt en tegen de draad van het vlees snijdt. (zie video voor meer informatie)
Smeer de open gevlinderde bavette met de pesto
Leg vervolgens de serranoham er overheen
De fijngehakte zongedroogde tomaatjes kunnen vervolgens bovenop de serranoham gelegd worden.
Trek de buffelmozzarella uit elkaar en verdeel deze over de open gevlinderde bavette.
Pak een handje met pijnboompitjes en strooi deze eroverheen.
Rol de bavette op tot een rollade en let hierbij op dat je het vlees zo oprolt, dat je na bereiding haaks op de draad snijdt. (zie video voor meer informatie)
Bind de rollade dicht met slagerstouw
Verwarm de barbecue tot 200 graden direct / 150 graden indirect.
Leg de rollade eerst indirect op de barbecue en laat deze tot een kerntemperatuur van 45 graden komen.
Als de kerntemperatuur van 45 graden is bereikt grill je de bavette nog direct af boven de kolen voor de mooie grill streepjes. De bavette is perfect gegaard bij een kern van 53 graden celsius!