Lamsvlees

Lamsrack met Knoflook Kruidenboter

december 4, 2020

De feestmaand December is weer begonnen, dus dat betekend dat de heerlijkste hoofd en bijgerechten voorbij gaan komen! Vandaag trappen we af met een prachtig Lamsrack met knoflook kruidenboter en daarbij wat kastanje champignons!

Ingrediënten voor de Lamsrack met Knoflook kruidenboter

Wat heb je nodig om dit feestelijke gerecht te maken?

Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Lamsrack met Knoflook Kruidenboter

met gebakken champignons
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ, Mediterraan
Trefwoord BBQ, Feestmaaltijd, Lam, Lamsrack, Lamsrack bbq, Lamsvlees
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Rusttijd 5 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 2
calorieën 853kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 25 euro

Ingrediënten

 • 300 gram Lamsrack
 • 15 gram Noskos the Chicken rub
 • 3 takjes Rozemarijn
 • 3 takjes Tijm
 • 2 eetlepels Ongezouten roomboter
 • 2 teentjes Knoflook
 • 250 gram Kastanje Champignons

Video

Nutrition

Calories: 853kcal

Overige benodigdheden:
Monolith Gietijzeren rooster
Petromax Dutch Oven FT4.5
Thermoworks Dot
Thermapen Mk4

Aan de slag!

Als de botjes van je lamsrack nog niet schoon zijn gemaakt kun je dit eerst even doen, of je vraagt aan je slager om dit te doen. De mijne waren al schoongemaakt dus ik kon direct beginnen met het maken van de kruidenboter.

Haal de bladjes van de rozemarijn en tijm af en hak deze fijn met je mes. Vervolgens pak je de twee teentjes knoflook erbij en deze hak je ook fijn. Je kunt ook eventueel een keukenmachine gebruiken.

Als deze ingrediënten fijngehakt zijn, vermeng je ze met de ongezouten roomboter tot een mooie egale pasta waarin de kruiden evenredig verdeeld zijn.

Hierna is het tijd om Noskos the Chicken lichtjes aan te brengen op het lamsrack. Net genoeg om een extra smaak dimensie toe te voegen aan je gerecht!
Vervolgens pak je de kruidenboter erbij en smeer je het lamsrack in met de boter.

De feestmaand December is weer begonnen, dus dat betekend dat de heerlijkste hoofd en bijgerechten voorbij gaan komen! Vandaag trappen we af met een prachtig Lamsrack met knoflook kruidenboter en daarbij wat kastanje champignons!
Lamsrack met kruidenboter

Op de Barbecue

Steek je barbecue aan en maak een directe en een indirecte gedeelte. Op de Monolith Classic Pro-series gebruik ik de platesetter. Heb je een Weber Master Touch GBS 57 dan kun je in deze video zien hoe je dit doet.

De richttemperatuur is 175-200 graden direct of zoals bij mij 150 graden indirect omdat bij mij de thermometer van de Monolith boven het indirecte gedeelte zat.

Tijdens het opwarmen kun je de Petromax Dutch Oven FT4.5 alvast mee laten verwarmen inclusief de kastanje champignons. Heb je nog boter over? Kun je deze ook toevoegen.

Als de barbecue op temperatuur is, is het tijd om de lamsrack op het gietijzeren rooster te leggen om die mooie streepjes op het vlees te zetten. Leg het vlees op het rooster voor twee minuutjes. Na 2 minuten draai je het vlees een kwartslag om een ruitpatroon op je vlees te krijgen.

Hierna leg je het vlees indirect en steek je de Thermoworks Dot in het vlees en zet je de timer op 52/53 graden Celsius.

Na verloop van tijd zijn de kastanje champignons klaar en heeft de kern van het vlees de 52 graden bereikt.
Het vlees kun je vervolgens van de BBQ halen en nog even laten rusten, in de tussentijd kun je de champignons nog direct boven het vuur aanbakken om ze lekker knapperig te krijgen!

Serveer vervolgens alles samen en eet smakelijk!

Wil je meer recepten en/of video’s zien van NasQ?

Meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.

Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

  Reageer

  Rating recept