Rundvlees

Mosterd Limoen Ribeye Steaks

november 27, 2020

Deze keer op de barbecue! Deze heerlijke Ribeye steaks met een Mosterd limoen marinade! Deze marinade is ontzettend lekker op een mooi stukje rundvlees! Uiteraard kan dit op iedere soort steak gesmeerd worden.

Ingrediënten voor de Mosterd Limoen Ribeye steaks

De ingrediënten voor dit heerlijke en simpel gerecht zijn vrij eenvoudig.

Een mooie Ribeye steak om mee te beginnen natuurlijk. Je kunt hier natuurlijk iedere andere steak voor gebruiken. Ik heb in dit geval een Dubbeldoel Ribeye gekozen.

Daarnaast hebben we voor de marinade het volgende nodig:
– 1 volle eetlepel milde Mosterd
– één eetlepel met Limoen/Citroen sap
– een halve eetlepel Worchestershiresauce
– En peper en zout naar smaak.

Overige benodigheden:
Monolith Classic Pro-series
– Thermapen Mk4
– Monolith Gietijzeren rooster
– Monolith Monolighter

Aan de slag

De mosterd, limoen/citroen sap en de worchestershiresauce vermeng je met elkaar en naar smaak voeg je peper en zout toe.

Vervolgens pakken we de ribeye erbij en smeren we deze lekker in met de marinade aan beide zijden van de Ribeye. Vergeet ook de zijkantjes natuurlijk niet!

Deze laat je vervolgens 20 a 30 minuutjes marineren in de koelkast. Dit is voldoende tijd om ondertussen je barbecue aan te steken!

Op de Barbecue

Om die mooie streepjes op je steaks te krijgen, kun je het beste een mooi gietijzeren grid rooster kunnen gebruiken. Ik gebruik de Monolith Gietijzeren rooster, maar mocht je geen Monolith barbecue hebben, kan ik je de Weber GBS Sear Grate adviseren. Deze is onderdeel van het Weber GBS systeem.

Schuiven vol open op je barbecue, want je wilt lekker de steak searen om die mooie streepjes erop te krijgen. Als het rooster goed heet is, leg je de steak erop en je moet het vlees horen “sizzlen”.

Doe dit ongeveer vier a vijf minuten per kant en draai de ribeye een kwartslag na 2 minuten zodat je een mooi ruitjespatroon op je steak krijgt!

Na 4 minuutjes is het tijd om de steak in zijn geheel om te draaien en herhaal je het proces nogmaals.

Nu is het tijd om je Thermapen Mk4 tevoorschijn te halen om te bekijken of hij precies is zoals jij het wil. Ik probeer mijn steak tussen de 50 en 52 graden te houden, maar wil jij je Ribeye iets meer rare of well done, kun je daar vanaf wijken!

Eventjes af laten koelen en een gave foto maken voor Instagram of Facebook en daarna zeg ik. Eet smakelijk!

NasQ BBQ – Moster Limoen Steak

Wil je meer recepten en/of video’s zien van NasQ?

Meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.

Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer