Alweer een tijdje geleden heb ik deze Bizon Bavette rolletjes gemaakt. Bizon is erg lekker vlees, wat we te weinig eten in Nederland maar wel ontzettend lekker is! Vooral met de NasQ Steak en SPG Rub!
Bizon vlees
Bizon vlees is de laatste jaren in opkomst, mede door de energie die de heren van BBQuality erin hebben gestoken om het meer op de kaart te krijgen. Dat snap ik volkomen, want de smaak van Bizon vlees is erg lekker. Een diepe rundvlees smaak die iets zoeter is dan dat we in Nederland gewend zijn van rundvlees. Daarnaast is ook erg gezond! Het bevat 87% minder vet, 45% minder calorieën en 100% meer ijzer dan rundvlees. Ook bevat Bizon vlees ook nog eens essentiële mineralen en vitaminen.
Bavette
Bavette, vinkenlap, vang of flank steak. Allemaal benamingen voor hetzelfde stukje vlees. In Frankrijk erg populair en stijgt in Nederland de afgelopen jaren steeds meer in populariteit. Ik snap dat helemaal, want je kunt er ontzettend lekkere gerechten mee maken. Neem bijvoorbeeld een Bavette rollade of een Gegrilde bavette met een heerlijke salsa. Allemaal gerechten waar een bavette zich ontzettend goed voor leent.
Deze Bizon Bavette rolletjes zijn dan ook echt een toevoeging alle lekkere recepten die je kunt maken met bavette, maar ook een toevoeging voor de BBQ borrelplank!
Welke rub gaan we gebruiken?
In de video zie je dat ik twee verschillende rubs uitprobeer bij dit lekkere stukje vlees. Dit is mijn Steak rub en mijn SPG rub.
Beide rubs complimenteren dit stukje vlees enorm goed. Maar de SPG kwam er op moment van keuring met een nipte voorsprong als beste eruit. Wellicht omdat dat komt vanwege het feit dat we hier thuis van knoflook houden. Twijfel je hieraan, is het verstandig om het gewoon even te proberen.
De Bizon Bavette rolletjes Voor of na de BBQ rubben?
Ook heb ik in de video getest met het voor en na rubben van het stukje vlees. Wat maakt daar nu het verschil in. Je proeft de rub beter terug als je deze op het einde er nog op strooien, maar door de rub mee te laten gaan in het garingsproces en te laten vermengen met de sappen van het vlees, zorgt ook weer voor een aparte smaaksensatie.
Daarnaast is het grootste deel van de rubs gebaseerd en uitgetest op smaak inclusief het garingsproces. Dus wellicht kan het soms zelfs tegenvallen als je dit doet. Rubs met een uitgesproken smaak, zoals bijvoorbeeld een rub met koffiesmaak, die komt vaak goed tot zijn recht met deze methode. Mediterrane rubs met bijvoorbeeld tijm als ingrediënt zijn daar minder geschikt voor.
Wat heb je nodig voor de Bizon Bavette Rolletjes?
In principe kun je de Bizon Bavette Rolletjes op vrijwel ieder BBQ, waar je direct op kunt BBQ’en, klaar maken. Ik geef zelf de voorkeur eraan om altijd een direct en indirect gedeelte te hebben. Mocht het te snel of te hard gaan heb je altijd een veiligheidszone.
Zorg wel dat je van te voren de juiste kerntemperaturen weet. In onderstaande blogpost kun je alle kerntemperaturen vinden.
Bizon Bavette Rolletjes
Equipment
- 1 BBQ
Instructies
- Haal de Babette uit de verpakking en controleer op overtollige vetjes en snij deze weg.800 gram Bizon Bavette
- Snij vervolgens het stuk vlees in strookjes, zoals je kunt zien in de video
- Strooi vervolgens de rub naar keuze over de stukjes Bavette. Beide rubs smaken erg lekker op dit prachtig stukje vlees. Mijn advies is ook om deze te verdelen. Een helft met de SPG en de andere helft met de Steak rub1 maal SPG rub, 1 maal Steak rub
- Tijd om de BBQ aan te steken. Zorg voor een hoog vuur waarbij je gietijzeren bakplaat rond de 200 graden wordt. Voordat deze temperatuur is bereikt, zou je de Bizon Bavette rolletjes al indirect op de BBQ leggen om deze alvast voor te garen.
- Als de temperatuur van de gietijzeren bakplaat bereikt is schroei je een lekkere korst op het vlees in slechts enkele minuten.
- Bij een interne kerntemperatuur van 58 – 62 graden Celsius is het tijd om ze eraf te halen.Eet smakelijk!
Video
Nutrition
Genoten van deze Bizon Bavette Rolletjes?
Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!
Pulled Chicken Wraps
Een verrassend lekker gerecht van de BBQ!
Jack Daniel’s gevulde appelbollen
Een van de lekkerste desserts die je ooit zult eten! !
Big Mac van de BBQ
Je kent hem wel, maar dan van de BBQ (en veel lekkerder!)
BBQ Kipspiesjes
Simpel, maar ontzettend lekkere kipspiesjes!
Je BBQ Kennis vergroten?
Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
8 Winter BBQ tips!
De beste 8 BBQ tips voor de winter.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?
Keuzestress over welke BBQ bij jou past?
– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!
– Kamado BBQ
Kamado BBQ kopen? Dit moet je erover weten!
NasQ BBQ op Social media
Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.
Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!
Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter
Deze post kan affiliate links bevatten, als je hierop klikt kan ik een percentage van een eventuele aankoop krijgen. Dit kost jou verder niets, maar hiermee help je deze website, youtube kanaal etc. waardoor ik dit soort posts/video’s kan blijven maken.
Geen Reacties