Kip & Kalkoen Spiesjes

Huisgemaakte kipsate

september 1, 2020
Dit is het recept voor mijn NasQ huisgemaakte kipsate! Ik gebruik dit makkelijke recept al jaren en deel dit nu graag met jullie!
Huisgemaakte kipsate

Dit is het recept voor mijn NasQ huisgemaakte kipsate! Ik gebruik dit makkelijke recept al jaren en deel dit nu graag met jullie!

Ingredienten

Wat hebben we nodig voor deze simpele en gemakkelijke sate?

– Kipfilets (400 gram)
– Honing (2 eetlepels)
– Ketjap Manis (2 eetlepels)
– Gedroogde peterselie ( 2 snufjes)
– Sesamzaadjes

Aan de slag!

We beginnen met het snijden van de kipfilets. Dit doe ik in de lengte, zodat je mooie hele plakken krijgt die je aan het stokje kan rijgen.
Dit zorgt voor heel wat minder rotzooi dan wanneer je blokjes snijdt en het is ook nog eens veel makkelijker!

Na het snijden van de kipfilet pakken we een ziplock zak om daar de honing, ketjap manis en gedroogde peterselie in te doen. Daarna stoppen we de repen kipfilet erbij en vermengen alles goed!

Hoe lang je de marinade in laat trekken, mag je helemaal zelf beslissen, ik doe dit nooit te lang, zodat de marinade niet helemaal naar het midden trekt zodat je in het midden nog een echte kip smaak hebt!

Na het marineren is het tijd om de sateetjes te rijgen, per plak gebruik je een stokje. Dit wordt ook duidelijk in de video.

Op de BBQ

Zorg dat de BBQ goed heet is en dat je twee zones op je barbecue hebt gecreëerd. Hierdoor heb je een indirecte zone en een directe zone.
We beginnen met de kipsaté op de indirecte zone te leggen, om deze vervolgens naar een kerntemperatuur van 60 graden te brengen.
Als we deze temperatuur bereikt hebben is het tijd om de sate’tjes te verplaatsen naar het directe gedeelte, om ze een krokant laagje te geven en ervoor te zorgen dat ze minimaal 72 graden kerntemperatuur bereiken.

Tijdens het serveren besprenkel je de kipsate met de sesamzaadjes.

Eet smakelijk!

De receptvideo is terug te vinden op mijn  YouTube kanaal of klik op de video hieronder.

NasQ Huisgemaakte Kipsate


Wil je meer recepten en/of video’s zien van Kip gerechten?

Meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.

Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer