Desserts Dutch oven

Jack Daniel’s gevulde appelbollen

september 4, 2020
Met deze heerlijke gevulde appelbollen die boordevol jack daniel's, rozijntjes en suiker zitten sluit je iedere bbq perfect af!
Jack Daniel’s gevulde appelbollen

Met deze heerlijke gevulde appelbollen die boordevol jack daniel’s, rozijntjes en suiker zitten sluit je iedere bbq perfect af!

Sinds kort beschik ik over een Muffin pan van Petromax en was dus al flink aan het brainstormen wat ik hier allemaal mee kan gaan maken! Er gaat dus nog veel meer komen, maar tijdens mijn zoektocht kwam ik deze appelbollen in bladerdeeg tegen.

Als basis kunnen we hier natuurlijk veel mee en al vrij snel was de Jack Daniel’s toegevoegd aan dit dessert, wat zich daarna in mijn ogen een BBQ dessert mag noemen!

Ingrediënten

  • Plakjes bladerdeeg (met roomboter)
  • Appels (ik had kinderappeltjes ivm formaat)
  • Jack daniel’s Tennessee Whiskey
  • Rozijntjes 1 doosje per appel
  • Suiker, 1 theelepel per appel
  • Kaneel, 1 snufje per appel
  • 1 los geklopt ei

Overige benodigdheden:
Petromax Muffin Pan
– Appelboor

Aan de slag!

We beginnen met de bladerdeeg, zorg dat deze 15 minuten voordat je begint uit de diepvries gehaald worden. Dit zorgt ervoor dat de plakjes bladerdeeg makkelijk te hanteren zijn!

Stop de rozijntjes in een kom en laat deze 15 minuutjes wellen in de Jack Daniel’s.
Na 15 minuten de Jack Daniel’s afgieten, maar zorg dat er genoeg vocht in de kom achter blijft. Voeg vervolgens de suiker en kaneel toe en meng het geheel.

Schil de appeltjes en maak met de appelboor een gat in het midden van de appel.

Als alles klaar staan, stop je de appels in de kom om de buitenkant de suiker en kaneel op te laten nemen om vervolgens de Jack Daniel’s rozijntjes in de binnenkant van de appel te stoppen.

Omwikkel de gevulde appel vervolgens met de bladerdeeg en stop deze in een van de openingen van de muffin pan.

Als je alle appelbollen gemaakt hebt, lak je ze aan de bovenkant af met het los geklopt ei voor die mooie bruine laag.
Als laatste versier je de appelbol met een laagje suiker, hierin kun je zelf variëren in grootte van de suiker!

Op de BBQ!

Nu is het tijd om dit lekker toetje op de BBQ te leggen. Door de muffin pan is dit natuurlijk ideaal, maar je kunt door het gietijzer deze ook gebruiken boven open vuur!

Laat de appelbollen tussen 175-200 graden indirect op de bbq liggen voor zo’n 30 a 35 minuten. Kijk na 20/25 minuten hoe ver ze zijn, zodat je ze in de gaten houdt tijdens het bakproces.

De receptvideo is terug te vinden op mijn  YouTube kanaal of klik op de video hieronder.

Jack Daniel’s Gevulde appelbollen


Wil je meer recepten en/of video’s zien van Desserts?

Meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.

Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer