Als ik dit gerecht maakt, wordt ik al helemaal vrolijk van die heerlijke cederhouten geur die vervolgens in mijn mancave hangt! Die geur in combinatie met een mooie zalm met deze glaze van Honing-citroen en een teentje knoflook maakt het geheel af!
Ingrediënten
- Zalm (ik gebruikte twee mootjes, maar een hele zalmzijde kan ook)
- Een teentje knoflook
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- 1 hele citroen
- Citroensap (2 theelepels)
- Honing (2 eetlepels)
Overige benodigdheden:
– Cederhouten plank(je)
Aan de slag!
We beginnen met de honing citroen glaze, Hiervoor gebruik je de knoflook, honing en citroensap en meng deze goed door. Als dit klaar is kan deze even de koelkast in om de smaken nog goed te laten vermengen.
Vervolgens pakken we de zalm erbij en wrijven we die in met een scheutje olijfolie om daarna de zalm met peper en zout te kruiden. Als dit klaar is, kan dit ook de koelkast in en is het tijd om de BBQ aan te steken!
Op de BBQ!
De Monolith heb ik ingesteld op 175 graden direct bbq’en.
Als je een mooi vuurtje hebt, leg je de cederhouten plank met zal boven het directe vuur en smeer je de honing-citroen glaze met knoflook op de zalm om vervolgens deze af te toppen met citroentjes.
Na zo’n 20 a 25 minuutjes is de zalm klaar om van de BBQ te halen, Check hierbij altijd even de kerntemperatuur van je zalm met je Thermapen.
Bij zo’n 55 graden celsius is je zalm perfect gegaard!
De receptvideo is terug te vinden op mijn YouTube kanaal of klik op de video hieronder.
Wil je meer recepten en/of video’s zien van Vis?
Meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter
Geen Reacties