Kip & Kalkoen

Broodje Hete kip – Een Jerk-style broodje!

juni 16, 2024
Broodje Hete Kip

Broodje Hete kip is een broodje wat je een keer moet maken! De volle, romige maar pittige smaak zorgt ervoor dat je zelfs na het eten nog genieten van de smaken die achterblijven in je mond ! Sappige kipfilet met die heerlijke Jerk kruiden gecombineerd met een romige siracha-mayonaise zijn een perfecte match!

Broodje Hete kip

Broodjes of sandwiches zijn altijd leuke dingen om te maken op de BBQ. Daarnaast ook een leuke afwisseling naast al het vleesgeweld wat je vaak voorbij ziet komen.

Persoonlijk vind ik een beetje pit in een gerecht erg lekker en je ziet het dan ook vaak voorbij komen in mijn recepten. Daardoor is dit broodje met een mooi stukje kipfilet, waar je ook kippendijen voor kunt gebruiken, gecombineerd met die heerlijke Jerk kruiden mix een must om een keer te maken.

Kippendijen staan erom bekend dat er meer smaak aan zit, omdat het donker vlees is van een kip en het vetgehalte wat eraan zit. Toch vind ik het juist dan een uitdaging om kipfilet te gebruiken om. Het venster van gaarheid is hierbij kleiner en juist leuker om het dan perfect te krijgen.

De pittige saus

De saus die bij dit broodje Hete kip gaat zou ik het beste kunnen omschrijven als romige en pittig, maar zonder dat het laatste overheerst. Deze saus zou het ook zeker goed doen op een spicy burger variant of misschien zelfs als saus voor een pittige pulled park variant. Hmmm.. Dit brengt me op ideeën 😉

Welke houtsoorten zijn het beste voor extra rooksmaak?

Houtsoorten zoals hickory, appelhout, en kersenhout zijn ideaal voor een extra rooksmaak. Experimenteer met verschillende soorten om je favoriete smaak te vinden.

Wat heb je nodig voor dit Broodje Hete kip?

Een BBQ waarbij je een indirecte zone kunt maken is wel een must. Ik gebruikte in mijn video de Traeger Ranger, maar welke andere BBQ waarbij je een indirecte zone kunt inrichten is goed.

Broodje Hete Kip
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Broodje Hete Kip – Een Jerk-style broodje!

Broodje Hete kip is een broodje wat je een keer moet maken! De volle, romige maar pittige smaak zorgt ervoor dat je zelfs na het eten nog genieten van de smaken die achterblijven in je mond ! Sappige kipfilet met die heerlijke Jerk kruiden gecombineerd met een romige siracha-mayonaise zijn een perfecte match!
Gang Borrelhapje, Brood, lunch, snack, Tussendoortje
Keuken Ambachtelijk, Barbecue, BBQ, Caribisch
Trefwoord Barbecue, BBQ, Broodje Hete Kip, Hete kip, NasQ, NasQ BBQ,
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 2 personen
calorieën 218kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 10 Euro

Equipment

Ingrediënten

Saus

  • 2 eetlepels Mayonaise
  • 1 eetlepel Siracha
  • 1 teentje Knoflook geperst

Instructies

  • Pak de kipfilet erbij en snij eventueel harde vetrandjes weg. Ook het vet hoekje tussen de borst en het haasje (zie video)
    2 stuks Kipfilet
  • Als dit klaar is, leg de kipfilets in een bak en bestrooi ze met de Jerk kruiden. Doe dit naar smaak, hoe meer hoe pittiger!
    15 gram NOSKOS The Jerk
  • Stel de BBQ in op 140 graden Celsius indirect. Leg de kip erop met een thermometer. Het doel voor de kern temperatuur is 72 graden Celsius.
  • Tijd om de saus te maken! Stop de Mayonaise, Siracha en knoflook in een kom en meng tot een geheel.
    2 eetlepels Mayonaise, 1 eetlepel Siracha, 1 teentje Knoflook
  • Na ongeveer 30 minuten zal de kerntemperatuur van de kip richting de 72 graden gaan. Haal de kip eraf met 70 graden en laat nog een paar minuten doorgaren onder de folie.
  • Pak vervolgens het broodjes erbij, smeer de bodem in met de saus. Snij daarna de kipfilet in schijfjes en verdeel deze over de pistolet. Gevolgd door nog een lepel saus en rucola. Dekseltje erop en klaar!
    Eet smakelijk!
    2 stuks Pistolets, 50 gram Rucola

Video

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 218kcal
Broodje Hete Kip
Broodje Hete Kip

Conclusie

Een geweldig lekker en makkelijk broodje om te maken. De saus en de kip zijn niet overheersend, maar toch merk je een aangename pit. Je zult vrienden en familie verrassen met zo’n lekker broodje van de BBQ!

Genoten van dit Broodje Hete kip?

Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!


3-2-1 Methode Spareribs
Het ultieme wedstrijdrecept! Waardoor je direct fan bent!

Gevuld stokbrood van de BBQ
Zo makkelijk, maar zo lekker!

Mediterrane Spareribs
Een klassieker, maar dan lekkerder gemaakt!

Turks Brood Pizza
Ook heerlijk, maar dan net weer anders!


Je BBQ Kennis vergroten?

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
8 Winter BBQ tips!
De beste 8 BBQ tips voor de winter.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?

Keuzestress over welke BBQ bij jou past?

– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!


NasQ BBQ op Social media

Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.


Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Reageer

    Rating recept