Snacks Varkensvlees

Snelle Spareribs van de BBQ!

juni 3, 2024
Snelle Spareribs; Burnt Ends Spareribs van de BBQ

Snelle Spareribs, ook wel bekend als Burnt Ends spareribs zijn makkelijk en snel om te maken en bomvol smaak omdat je de ribbetjes individueel snijdt en compleet rondom in de rub zet. Het resultaat mag er wezen!

Spareribs

Spareribs zijn al jarenlang een favoriet in BBQ land. Of je nu een doorgewinterde pitmaster bent of een beginnende BBQ’er, het bereiden van perfecte spareribs kan een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er al heel veel methoden om heerlijke spareribs op tafel te zetten, alleen ze duren meestal erg lang. Deze Snelle Spareribs heb je binnen 1,5 uur op tafel staan, terwijl ze bomvol smaak zitten. Een must om een keertje te maken!

Wat zijn Snelle Spareribs?

Snelle spareribs zijn losgesneden ribbetjes die gekruid zijn en vervolgens op de BBQ gaan. Deze methode verkort de bereidingstijd aanzienlijk, waardoor je binnen een anderhalf uur kunt genieten van smaakvolle en malse ribbetjes. Het geheim zit in de twee fasen van het grillen: eerst indirect op het rooster en daarna indirect in een schaal met boter en BBQ saus. Het mooiste is vervolgens dat je die saus die overblijft goed kunt gebruiken om nog een mooie glace op de spareribs te zetten bij het serveren!

Snelle Spareribs; Burnt Ends Spareribs van de BBQ
Snelle Spareribs; Burnt Ends Spareribs van de BBQ

Wat heb je nodig voor deze Snelle Spareribs?

In de video gebruik ik mijn Monolith kamado BBQ. Het voordeel hiervan is dat je deze compleet indirect kan instellen.

Snelle Spareribs; Burnt Ends Spareribs van de BBQ
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Snelle Spareribs van de BBQ

Snelle Spareribs, ook wel bekend als Burnt Ends spareribs zijn makkelijk en snel om te maken en bomvol smaak omdat je de ribbetjes individueel snijdt en compleet rondom in de rub zet. Het resultaat mag er wezen!
Gang Borrelhapje, Feestmaaltijd, Hoofdgerecht, snack
Keuken Ambachtelijk, Amerikaans, Barbecue, BBQ
Trefwoord burnt ends, Burnt ends spareribs, NasQ, NasQ BBQ,, NasQBBQ, Snelle spareribs, Spareribs
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Porties 4 personen
calorieën 341kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 17,50 euro

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Als eerste steek je de BBQ alvast aan, zodat die zometeen mooi op temperatuur is. Deel de BBQ in voor de indirecte methode en stel hem in op 140/150 graden Celsius.
  • Begin je vervolgens met de spareribs. Verwijder het membraan en haal dikke stukken vet weg. Snij vervolgens de spareribs in individuele ribbetjes en leg ze samen in een schaal.
    2 stuks Spareribs
  • Stop de NasQ Pork rub in de kruidenstrooier en bestrooi de spareribs aan alle zijdes, totdat ze goed in de rub zitten.
    30 gram NasQ Pork Rub
    Snelle Spareribs; Burnt Ends Spareribs van de BBQ
  • Als de BBQ op temperatuur is, leg je de ribbetjes los op het rooster. Voeg eventueel wat rookhout toe. Je kunt hierbij best stevig roken, aangezien het niet lang erop ligt.
    Snelle Spareribs; Burnt Ends Spareribs van de BBQ
  • Na 45 minuten zijn de spareribs knapperig aan het worden en zit de rub goed vast aan de spareribs. Haal ze er vanaf en stop ze in een gastronoom schaal.
  • Voeg vervolgens de BBQ saus toe, met nog een sprenkel NasQ Pork rub en gevolgd door schijfjes roomboter. Dek de schaal vervolgens af met aluminiumfolie en zet de schaal voor 30 a 45 minuten terug op de BBQ.
    3 eetlepels NOSKOS The Original BBQ Saus, 100 gram Ongezouten roomboter, 30 gram NasQ Pork Rub
  • Na deze tijd haal je de schaal van de BBQ en serveer je de spareribs op een plank. Besprenkel de saus die overblijft in de schaal met behulp van een kwastje over de spareribs heen en serveer ze!
    Eet smakelijk!
    Snelle Spareribs; Burnt Ends Spareribs van de BBQ

Video

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 341kcal

Serveren & Opdienen

Serveer de snelle spareribs met bijgerechten zoals maïskolven, gerookte aardappelsalade, of een frisse groene salade. De ribbetjes kunnen op een mooie serveerschaal worden gepresenteerd voor een feestelijke uitstraling.

Snijd de ribbetjes los en stapel ze netjes op een schaal. Besprenkel met een beetje extra BBQ saus en garneer met verse kruiden zoals peterselie voor een kleurige presentatie.

Smaakvariaties

Experimenteer met verschillende kruiden en marinades om je eigen draai aan de snelle spareribs te geven. Probeer bijvoorbeeld een Aziatische marinade met sojasaus, honing, en gember, of een pittige variant met chilipoeder en cayennepeper.

Kan ik deze methode ook gebruiken in de oven?

Ja, je kunt dezelfde stappen volgen in de oven. Gebruik een bakplaat voor de eerste fase en een ovenschaal voor de tweede fase. Stel de oven in op 150°C.

Welke houtsoorten zijn het beste voor extra rooksmaak?

Houtsoorten zoals hickory, appelhout, en kersenhout zijn ideaal voor een extra rooksmaak. Experimenteer met verschillende soorten om je favoriete smaak te vinden.

Conclusie

Door de combinatie van kruiden, rook en een finishing touch van boterige BBQ saus, krijg je malse en smaakvolle ribbetjes in een fractie van de tijd die traditionele methoden vereisen. Iedere methode heeft zijn eigen charme, maar bij weinig tijd is de een perfecte methode om heerlijk ribs op tafel te zetten. Dus ik zou zeggen, maak deze thuis ook en tot de volgende!

Genoten van de Snelle Spareribs van de BBQ?

Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!


3-2-1 Methode Spareribs
Het ultieme wedstrijdrecept! Waardoor je direct fan bent!

Gevuld stokbrood van de BBQ
Zo makkelijk, maar zo lekker!

Mediterrane Spareribs
Een klassieker, maar dan lekkerder gemaakt!

Turks Brood Pizza
Ook heerlijk, maar dan net weer anders!


Je BBQ Kennis vergroten?

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!

Keuzestress over welke BBQ bij jou past?

– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!


NasQ BBQ op Social media

Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.


Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer

    Rating recept