Materiaal

Top 10 Ikea Musthaves

november 22, 2020

Wat zijn nu de Top 10 Ikea Musthaves voor de barbecue? Persoonlijk vind ik het leuk om naar de Ikea te gaan.
Sommige denken daar anders over, maar nu niet meer!
Vanaf nu ga je graag mee naar de Ikea aangezien je er zelf ook veel aan kan hebben!

Ikea Top 10 Musthaves

Ik barbecue inmiddels al heel wat jaren en vind het persoonlijk altijd leuk om een koopje te scoren.
Toen ik begon met barbecueen kwam ik al snel terecht op het BBQ Genootschap waar ik veel dingen te weten kwam.

Een daarvan waren een aantal producten bij Ikea, die je kunt gebruiken voor de BBQ.

Inmiddels heb ik een eigen lijstje gemaakt:
Top 10 Ikea Musthaves voor de beginnende bbq’er!

Top 10 Ikea Musthaves
Nummer 10: Barbecuekwast

Op nummer 10 staat de Grilltider BBQ Kwast. Dit soort kwasten kun je niet genoeg hebben. Ik ben er altijd eentje kwijt in ieder geval als ik hem nodig heb. En voor 2 eurootjes kun je niet verkeerd gaan.

Nummer 9: Sausfles

Als nummer 9 heb ik de Grilltider Squeezeflessen staan. Als beginnend bbqer ga je vaak zelf saus maken om je eigen smaak uit te vinden. Daarnaast is het ook leuk om te doen, daarbij zijn deze flessen superhandig om uit te serveren! En ze staan ook leuk op tafel met een persoonlijk labeltje erop!

Nummer 8: Snijplank

Een snijplank is een onmisbaar stukje gereedschap in de keuken dan wel tijdens het bbq’en. Bij Ikea hebben ze diverse varienten. Zelf heb ik er eentje met een hoekje, waardoor deze mooi over de rand van het werkblad valt, maar als ik nu er eentje zou aanschaffen zou ik voor de Ikea Skogsta snijplank gaan! Een mooie snijplank voor een hele mooie prijs!

Nummer 7: Maatschepjes

We gaan verder met de Top 10 Ikea musthaves en op nummer 7 komen we de Vardagen maatschepjes tegen. Deze handige maatschepjes zijn van roestvrij staal en voor vier euro en 99 centjes is dit een hele leuke toevoeging aan je bbq assortiment.

Nummer 6: Hersluitbare zakjes

Op nummer zes in de Top 10 Ikea musthaves staan de Istad hersluitbare zak. Deze zakjes komen in diverse soorten en maten, maar zijn ideaal voor marineren! Daarnaast kun je er ook andere spullen waterdicht in opbergen. Dat is dan weer handig aangezien het vochtig kan worden in een buitenkeuken.

Nummer 5: Tomat plantenspuit

Een Tomat plantenspuit is een echte Ikea Musthaves die zeker niet mag ontbreken in deze top 10! Als je tijdens het bereiden van je spareribs lekker ze wil sprayen met appelsap of iets anders dan heb je een plantenspuit of iets dergelijks nodig. Daarnaast kun je de kop van deze spuit ook op een Jack Daniels fles monteren en heb je gelijk een hele coole accesoire bij de BBQ!

Nummer 4: Ikea Vardagen bakspaan

We gaan verder met de musthaves en op nummer 4 komen we de Vardagen gebogen bakspaan tegen. Deze is qua formaat erg mooi om je hamburgers mee te flippen, maar ook net groot genoeg om je spareribs op een mooie manier van het rooster te halen!

Nummer 3: Vardagen Gietijzer

Zover ik weet, heeft Ikea deze series nog niet zo lang in hun assortiment en dat is Vardagen Gietijzeren pan. Naast deze pan hebben ze ook nog veel andere gietijzeren soorten. Van een poffertjespan tot aan een ovale pan van 5liter. Gietijzer is altijd wel aan de duurdere kant, maar in verhouding valt het in dit geval reuze mee! Zeker het overwegen waard!

Nummer 2: Messen en toebehoren

Dit is een combi-deal in de Top 10 Ikea musthaves! Want ze horen natuurlijk ook bij elkaar. Ikea heeft een mooie collectie Ikea messen. Diverse soorten en de daarbij behorende prijzen. Vooral als je begint met een hobby als barbecueen snap ik dat je niet direct de hoofdprijs wil betalen voor een messenset, terwijl je echt wel waar voor je geld krijgt. Dan is Ikea echt wel een hele mooie optie!

Daarnaast hebben ze bij Ikea ook een leuke Skarande messenslijper. Dit is een leuke accesoire bij je messenset om ze scherp te houden.

Nummer 1: De winnaars van de Ikea Top 10 Musthaves!

Heel eerlijk gezegd, kan ik niet kiezen tussen deze drie artikelen! Alle drie heb ik ze jaren geleden als eerste aangeschaft en deze drie zou ik sowieso adviseren om mee te nemen bij Ikea.

Ikea Koncis braadslede

De braadsledes van Ikea zijn zeker een musthave om te hebben! ontzettend handig om te gebruiken tijdens lange sessies ipv aluminiumfolie. De braadsledes komen in 3 maten, maar ik vind de volgende het handigste.
Als eerste de Ikea koncis braadslede middel deze heeft een mooi formaat, waardoor hij vrijwel altijd op ieder barbecuerooster past! Daarnaast vind ik de Koncis braadslede groot ook echt een aanrader! Hier zit ook een inzetrooster bij die je ook erg makkelijk kan gebruiken tijdens diverse bbq sessies.

Ikea Fantast Thermometer

De Ikea Fantast thermometer is een onmisbaar item in de bbqkeuken.
Het bereik gaat tot 250 graden, dus ideaal om te gebruiken op de barbecue! Let wel op dat je de sensors met draad niet in de vaatwasser of onder de kraan doet, want daar kunnen ze niet tegen. Schoonmaken met een vochtig doekje is voldoende!

Ikea Vareira dekselhouder

Deze Ikea Vareira dekselhouder kun je ideaal gebruiken voor je spareribs! Als je de rubberen dopjes eraf draait heb je een perfecte spareribshouder voor op je barbecue. Draai je deze houder op de zijkant kun je er ook nog een kippenpoot houder van maken!

Tot slot

Al deze artikelen kun je voor rond de 100 euro aanschaffen bij de Ikea. Dan heb je een behoorlijk complete lijst om een goede start te hebben met deze prachtige hobby!

Top 10 Ikea Musthaves

Wil je meer recepten en/of video’s zien van NasQ?

Meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.

Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter
    Reageer