Varkensvlees

Griekse Pork Steaks

november 19, 2020

Griekse Pork steaks van de Barbecue zijn een afgeleide van de Pork Steaks van Miss Tootsie, bekend van Netflix inmiddels! Deze heerlijke variant op deze mooie griekse pork steaks zijn een lust voor het oog en smaken bijzonder lekker!

Ingrediënten voor de Griekse Pork steaks

Wat hebben we nodig voor deze mooie steaks?
Uiteraard een mooi groot stuk procureur om de steaks van te snijden.
Daarnaast hebben we nog nodig:

Souvlaki kruidenmix
1/4 tl kaneel
1 tl paprikapoeder
1,5 tl knoflookpoeder
1,5 tl komijn
1 tl tijm
1,5 tl oregano
1 tl peterselie
1/2 tl zwarte peper
1/2 tl zout

Mopsauce
– 1 liter water
– 1 gesnipperd uitje (klein tot medium)
– 50 ml balsamico azijn
– 40 gram roomboter
– 2 eetl worchtershiresaus
– 1 eetl Souvlakikruiden

Aan de slag!

Om te beginnen adviseer ik een Drum smoker of een Weber Smokey Mountain of iets dergelijks. Waarom? Omdat je met deze barbecues een afstand kunt creëren tussen je kolen en rooster waardoor de steaks lekker gaan druppelen in de kolen en deze geuren weer vrij komen tijdens het bereiden van je steaks!

Om te beginnen snij je de steaks van de procureur. 2 a 3 vingers dik mag dit wel zijn. Lekkere dikke stukken willen we hebben voor deze bereiding.

Vervolgens meng je de ingrediënten voor de souvlaki kruidenmix samen en bestrooi het vlees hier rijkelijk mee!

Ondertussen steek je de barbecue aan, hoe je dit het beste kunt doen zie je terug in mijn Youtube video. Uiteraard kun je deze steaks ook maken op een keramische bbq of een kogelbarbecue, alleen dan zou ik de indirecte methode gebruiken.

UDS met Thermapen DOT

Op de BBQ!

Als de steaks in de kruidenmix zitten en de BBQ voorbereid is op zo’n 130 graden (Indirect of met een drumsmoker) kunnen de steaks op de bbq gelegd worden en is een ideaal moment aangebroken om de mopsauce te maken. Voeg alle ingrediënten samen en laat dit ongeveer 10 a 15 minuutjes doorkoken.

Na anderhalf uur is het eerste moment gekomen om de steaks om te draaien en ze voorzien van de mopsauce. Herhaal dit vanaf dit punt ieder uur totdat ze na 5 uurtjes klaar zijn om aan te snijden!

Griekse Pork steaks

De receptvideo is terug te vinden op mijn  YouTube kanaal of klik op de video hieronder.

NasQ BBQ Youtube kanaal

Wil je meer recepten en/of video’s zien van Varkensvlees?
Of een van deze heerlijke recepten:

Maple Bacon – Heerlijke zelfgemaakte Bacon gewoon thuis maken!
The Heatloaf – De pittige variant van de BBQ Meatloaf
Kapsalon Schotel van de BBQ – De welbekende kapsalon van de BBQ
Gyros zonder Rotisserie – Gyros van de BBQ, zonder een rotisserie!

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!

Keuzestress over welke BBQ bij jou past?

– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!


NasQ BBQ op Social media

Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.


Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter



    Reageer