Snacks Varkensvlees

BBQ Kapsalon met Pulled Pork

januari 14, 2022
BBQ Kapsalon met Pulled Pork

Er zijn al heel veel lekkere gerechten gemaakt met pulled pork. Ik noem bijvoorbeeld een pulled pork kroket. Na een zelfgemaakte kapsalon van een vriend van me, kwam het idee bij mij om zelf deze Pulled pork kapsalon van de BBQ te maken.

Afgelopen zondag kregen we bezoek, dus lekker de hele dag de Lumberjack aangezet voor de pulled pork en deze lekker rustig laten garen op lage temperatuur. Naderhand bleef er nog een restje over en deze gebruik ik voor deze comfort food creatie; Kapsalon met pulled pork van de BBQ.

Waar komt de naam kapsalon vandaan

Ik ben even in de archieven gedoken voor jullie en de kapsalon is een Hollandse creatie. Uit Rotterdam wel te verstaan. Shoarmazaak El Aviva is in 2005 met deze variatie op de markt gekomen. De naam is ontstaan door een klant, een kapper iets verderop in de straat, die verzot was op shoarmaschotels.

Van een geinige creatie in een lokale shoarmazaak, uitgegroeid inmiddels tot een wereldwijde hit. Van Berlijn tot aan New York kun je tegenwoordig een kapsalonnetje krijgen en nu ook een BBQ Kapsalon met pulled pork op mijn website en YouTube kanaal!

Wat zit er allemaal in een kapsalon?

Ok, nu ga ik mezelf al in de nesten werken, want ik heb geen originele kapsalon gemaakt. Uiteraard al door de pulled pork, maar in een kapsalon zit van origine; patat van Farm Frites, echt shoarmavlees en saus, vooral veel knoflooksaus. volgens de oorspronkelijke bedenkers.

Ik heb, zullen we maar zeggen een NasQ BBQ variant gemaakt. En ik zal niet zeggen dat de kapsalon met pulled pork van de BBQ lekkerder is. Maar…..

BBQ Kapsalon met Pulled pork

Het mooie aan dit gerecht is, dat je van te voren al kan spelen met de smaken. Als jij de pulled pork gaat maken voor deze kapsalon van de BBQ kun je al beslissen of je zoete pulled pork wilt maken. Of misschien toch voor een andere verrassende variant gaat zoals de pulled pork met koffiekruiden die ik eerder heb gemaakt.

Welke variant je ook kiest, gegarandeerd dat je eindigt met een geweldige maaltijd. Want deze calorieënbom is zeker niet voor iedere dag bedoeld. Maar als je hem toch maakt, drink je er nog een ijskoude cola bij. Gewoon om de maaltijd compleet te maken.

Loaded Fries, de Amerikaanse variant

Ja en nee, maar wilde deze overzeese variant toch even aansnijden. In Amerika hebben ze de neiging om hun frietjes te overladen met allemaal verschillende variaties. Als je je in dat konijnenhol gaat verdiepen kom je de raarste dingen tegen, maar geen kapsalon met pulled pork.

Zelfs Mc’Donalds heeft een variant in de Verenigde Staten. Een ding hebben alle loaded fries wel gemeen; Kaas! En dan niet die lekkere kazen die we hier in Nederland hebben.

Hoe maak je een BBQ kapsalon met Pulled Pork

Uiteraard moet je van te voren wel even aan de slag om pulled pork te maken voor deze BBQ Kapsalon met pulled pork te kunnen maken. De rest van de ingrediënten kun je veelal uit de lokale supermarkt halen op de jalapeno cheddar worsten na, Deze kun je zelf maken. Maar makkelijker is om deze te bestellen bij BBQuality.

Als barbecue heb ik mijn keramische bbq gebruikt. Maar een Napoleon of Weber bbq kun je ook goed gebruiken aangezien je met de 57 cm uitvoeringen heel goed indirect kunt werken. Een pelletbbq is ook een goede optie.

BBQ Kapsalon met Pulled Pork
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

BBQ Kapsalon met pulled pork

Zelf een kapsalon maken op de BBQ
Gang Hoofdgerecht, snack
Keuken Amerikaans, Barbecue, BBQ, Turks
Trefwoord bbq kapsalon, kapsalon met pulled pork, NasQ, NasQ BBQ,
Voorbereidingstijd 1 dag 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 dag 1 uur 20 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 750kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 20 Euro

Equipment

  • 1 Ovenschaal

Ingrediënten

  • 300 gram leftover pulled pork
  • 500 gram Gesneden aardappelschijfjes
  • 1 pot Aardappel Anders Bacon-ui
  • 1 hele Ui
  • 2 st Jalapeno Cheddar worsten
  • 15 gram NasQ BBQ Chicken rub
  • 200 gram Jong Belegen geraspte kaas

Instructies

  • Als eerste begin je met de ui in kleine blokjes te hakken
    1 hele Ui
  • Pak een overschaal en begin op de bodem met een laagje pulled pork.
    300 gram leftover pulled pork
  • strooi vervolgens een handje uien hier overheen en bedek met weer een laag pulled pork.
    1 hele Ui, 300 gram leftover pulled pork
  • Nog een handje uiensnippers en je legt de eerste laag aardappelschijfjes erop.
    1 hele Ui, 500 gram Gesneden aardappelschijfjes
  • Snij de jalapeno cheddar worsten in rondjes van een halve cm dik en leg deze verdeeld over de schotel hier weer bovenop.
    2 st Jalapeno Cheddar worsten
  • Strooi de helft van de pot aardappel anders erover en verdeel deze evenredig met een kwastje.
    1 pot Aardappel Anders Bacon-ui
  • Vervolgens weer een laag aardappelschijfjes en worstjes gevolgd door de laatste laag Aardappel Anders.
    500 gram Gesneden aardappelschijfjes, 2 st Jalapeno Cheddar worsten
  • Top het geheel af met de geraspte kaas en voeg de NasQ Chicken rub er nog aan toe.
    200 gram Jong Belegen geraspte kaas, 15 gram NasQ BBQ Chicken rub
  • Zet het geheel op de BBQ, welke ingericht is in een indirecte opstelling
  • Stel de BBQ in op 180 graden indirect en laat het een uur op de BBQ staan. Voeg eventueel kersenhout toe voor een extra rooksmaak.
  • Na een uur is de schotel klaar als je met een thermometer moeiteloos door de aardappeltjes kan prikken.

Video

Nutrition

Calories: 750kcal

Veelgestelde vragen

Hoe kan je het beste een BBQ kapsalon met pulled pork opwarmen?

Jazeker kan dat! Wij hebben hem een dag later ook nog gegeten. De oven op 120 graden en wachten tot hij lekker warm is. Door deze temperatuur aan te houden wordt hij alleen warm en gaart het geheel niet door.

Is een Kapsalon hetzelfde als Loaded Fries

Nee, daar zit wel wat verschil tussen. Maar het zou zomaar eens familie kunnen zijn 😉

Wat zit er allemaal in een kapsalon

Oorspronkelijk, Friet, echt shoarmavlees en veel knoflooksaus met sla. Maar wees er lekker creatief mee en maak je eigen creatie!

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!

Keuzestress over welke BBQ bij jou past?

– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!


NasQ BBQ op Social media

Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.


Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Reageer

    Rating recept