Varkensvlees

Griekse Pulled Pork

mei 22, 2022
Mediterrane Griekse Pulled Pork

Ik hou ervan om een beetje te experimenteren van tijd tot tijd. Nu zijn laatst twee nieuwe rubs van mijzelf op de markt gekomen. Namelijk de SPG en Mediterrane rub. Die laatste wilde ik graag eens uitproberen met deze Griekse Pulled Pork. Gewoon om een beetje Gyros style pulled pork te krijgen. Dat is stiekem best goed gelukt!

Pulled Pork

Pulled pork, een van de welbekende ¨Big Five¨ BBQ gerechten die bij vele bekend zijn. Ontzettend lekker om op klassieke wijze te maken, maar ik hou ervan om ermee te variëren. Zo krijg je namelijk de lekkerste combinaties. Bijvoorbeeld de Pulled Pork met de Beef Rub van Noskos. Die was om te smullen! Of wat dacht je van de Pulled Pork Kapsalon. Allemaal heerlijke recepten, net als deze Griekse Pulled pork variant.

Procureur

Aan deze kant van de grote plas, gebruiken we vaak procureur om pulled pork te maken. Hier zit geen bot in, maar qua structuur vrijwel hetzelfde als ze in Amerika gebruiken. Laten we ook eerlijk zijn. Daar is BBQ toch ook allemaal mee begonnen? Van stukken vlees, die van zichzelf niet lekker mals waren, toch iets prachtigs van maken. Door veel tijd, liefde en geduld iets prachtigs op tafel zetten waar je van kunt smullen.

Naast pulled pork, is procureur een stukje varkensvlees wat ontzettend lekker is en ¨vergevensgezind¨ is. Door de aanwezigheid van redelijk wat vet, is het lastig om dit stukje vlees te verpesten. Maar geloof me, wel mogelijk!

Mediterrane Griekse Pulled Pork
Mediterrane Griekse Pulled Pork

Van procureur kun je naast deze Griekse pulled pork ook vele andere heerlijke recepten maken. Wat dacht je van de Jamaican Pork Jerk, de Griekse pork steaks. of het Broodje Procureur? Van al deze gerechten krijg ik nu alweer het water in mijn mond als ik eraan terugdenk!

Of Boston Butt

De puristen zullen misschien voor Boston Butt. Ik ben zelf meer van; doe waar je je goed bij voelt. Op wedstrijden gebruikte ik altijd Boston Butt. Thuis vaak gewoon procureur voor mijn pulled pork. Deze Griekse pulled pork is in de video gemaakt met een procureur, maar dit zou ook met een boston butt gedaan kunnen worden.

Griekse pulled pork

Griekse Pulled Pork is een wat meer gyros achtige pulled pork waardoor je Amerikaanse Southern BBQ heerlijk kunt combineren met de geweldige Mediterrane smaken uit Griekenland en omstreken. Een heel erg goede combinatie met een geweldige zelfgemaakte Tzaziki!

Mediterrane Griekse Pulled Pork
Mediterrane Griekse Pulled Pork
Mediterrane Griekse Pulled Pork
Afdrukken Pin
5 van 3 stemmen

Griekse Tzaziki

Zelfgemaakte tzaziki voor bij de Griekse pulled pork
Gang Bijgerecht, Sauzen
Keuken Mediterraan
Trefwoord griekse burger, mediteraans, tzaziki
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 11 minuten
Porties 4 personen
calorieën 195kcal
Cost 5

Equipment

  • 1 kommetje

Ingrediënten

  • 300 ml Griekse Yoghurt
  • 1 stuk geschilde komkommer 2 a 3 vingers dik, geraspt
  • 2 a 4 teentjes knoflook naar smaak toevoegen
  • 1 scheutje Olijfolie Extra vierge
  • 1 handje Verse dille fijngesneden

Instructies

  • Snij als eerste de verse dille fijn
  • Voeg vervolgens de griekse yoghurt in een kom
  • Rasp de komkommer in zijn geheel, inclusief zaadjes, in de kom met griekse yoghurt.
  • Pers de teentjes knoflook in de kom en voeg een scheutje olijfolie en de verse dille toe aan het kommetje
  • Roer alles goed door en zet het in de koelkast om de smaken op elkaar in te laten trekken.

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 195kcal

Wat heb je nodig voor de Griekse Pulled Pork?

Naast uiteraard de benodigde ingrediënten, hieronder in het recepten veld, is het ook belangrijk dat je een BBQ hebt, waarbij je indirect kunt BBQ´en. Dit zou natuurlijk kunnen op een kamado BBQ, zoals de Monolith zoals ik gebruik. Maar ook op een Weber of Napoleon ketel BBQ, gaat dit vrij eenvoudig, zolang je maar een indirecte zone kunt maken. Hierover kun je meer vinden in deze video.

Ook op een Pellet BBQ of Gas BBQ, zou je dit kunnen gerecht kunnen maken. Let wel op dat je op een GasBBQ meerdere brandzones hebt om deze Griekse Pulled Pork te maken. En dat je een smokerbox gebruikt om extra rooksmaak toe te voegen aan het recept.

Mediterrane Griekse Pulled Pork
Afdrukken Pin
4.75 van 4 stemmen

Griekse Pulled Pork

Gyros Style Pulled Pork in een pita!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Barbecue, BBQ, grieks, Mediterraan
Trefwoord Griekse Pulled Pork
Voorbereidingstijd 4 uur
Bereidingstijd 4 uur
Rusttijd 15 minuten
Totale tijd 8 uur 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 765kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 15 Euro

Equipment

  • 1 Butcher paper

Ingrediënten

  • 1,5 kg Procureur
  • 20 gram NasQ Mediterrane rub
  • Pitabroodjes
  • 1 halve Komkommer
  • 1 hele Tomaat
  • een halve Ui in ringetjes gesneden
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje Oregano

Instructies

  • Als eerste pakken we de procureur erbij. Snij eventueel overtollige stukjes eraf en verwijder grote stukken vet, die niet wegsmeten tijdens het proces.
  • Pak een braadslede of gastronorm bak en leg hier de procureur in en bestrooi het stuk vlees royaal met de Mediterrane kruidenmix.
  • Eenmaal klaar, dek je het geheel af met alufolie en zet je het voor 4 uurtjes in de koelkast om de smaken lekker in te laten trekken.
  • Na deze 4 uur, start je de BBQ op en maak je een indirecte zone en stel je de BBQ in op ongeveer 150 a 160 graden Celsius.
  • Haal de procureur uit de koelkast en geniet al eerste van de geur die er nu al vanaf komt! Leg daarna het vlees op de BBQ.
  • Na ongeveer 2, a 3 uur is de buitenkant mooi Mahonie bruin geworden en plakt de rub goed vast aan het vlees. Ook zie je de stukken vet wat "open" staan. Dit is het moment dat we hem van de BBQ halen en inpakken met Butcher Paper
  • Butcher paper ademt wat meer dan aluminium folie, waardoor je de korst aan de buitenkant meer behoudt ten opzichte van Alufolie. Hierbij gaat de procureur stomen en krijg je een "slappe" buitenkant.
  • Dit is ook het moment waarbij ik er een kerntemperatuur meter in steek en instel op 92 graden. Dit is puur ter indicatie, het gaat uiteindelijk om het gevoel van de pulled pork op het einde.
  • Na, verloop van tijd geeft de kerntemperatuurmeter 92 graden aan en dan kijk je met bijvoorbeeld een Thermapen of sateprikker of deze als boter er doorheen gaat. Er moet geen tot nauwelijks weerstand zijn als je de thermometer erinsteekt.
  • Vervolgens haal je de pulled pork van de BBQ en laat je deze 15 minuten rusten met de butcher paper iets open gevouwen.
  • Vervolgens trek je met meatclaws of twee vorken het stuk vlees uit elkaar en kun je beginnen om je broodje Pita Greek Gyros Pulled pork te maken.
  • Snij de komkommer in plakjes, idem de tomaat en snij de ui in reepjes. vermaal wat zout over de tomatenplakjes en besprenkel de komkommer en uit met wat oregano en samen met de Tzazike kun je een heerlijke pita maken!

Video

Nutrition

Serving: 300g | Calories: 765kcal

Genoten van deze Mediterrane Griekse Pulled pork met Zelfgemaakte Tzaziki? 
Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard?


Indonesische sate van de BBQ
Heerlijke sate, waarvan je zult smullen!

BBQ Beer Can Burger
Gewoon omdat het kan!

Oosterse Spareribs
Heerlijke variatie op een prachtig stuk vlees.

Gerookte Aardappelsalade
Een prachtig bijgerecht waarvan iedereen smult!


Je BBQ Kennis vergroten?

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!


Genoten van deze post en video en wil je meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer

    Rating recept