Burgers

BBQ Beer can burger

januari 5, 2020

Dit maal gaan we een heerlijke burger maken, namelijk de BBQ Beer can burger! Een Burger, gevormd uit een Beer can die we lekker op de BBQ gaan garen tot een heerlijke flinke Hamburger!

Kijk op mijn Youtube kanaal of onderaan deze pagina voor het filmpje van deze burger!

Herkomst

De eerste keer dat ik deze prachtige burgers heb gezien was bij de BBQ Pit Boys! Ik was direct enthousiast en heb ze de afgelopen jaren al vaak gemaakt! Het mooie (en lekkere) aan deze burger is dat je eindeloos kunt variëren en daardoor geheel naar eigen smaak kunt vullen.
Dit is in ieder geval mijn basis variant van deze toch wel bijna iconische burger!

Ingrediënten

Wat heb je nodig voor deze geweldige burger?
De hamburger
– 250 gram rundergehakt (Per hamburger)
– Je favoriete kruidenrub (Van zoet tot spicy werkt allemaal)
– Ontbijtspek (liefst een reepjes)
– Geraspte gratin kaas
– En een heerlijk bolletje

De vulling
Hierin mag en kun je helemaal los mee gaan. Ik heb gebruikt:
– 1 ui, gesneden in ringen
– Kastanje champignons, in partjes gesneden
– Paprika mix, gesneden in kleine staafjes van 2cm.

Let’s BBQ

Ik heb de BBQ ingedeeld met direct en indirect gedeelte.
Dit heb ik gedaan omdat ik de groenten in een gietijzerenpan direct wil zetten, vervolgens de hamburger indirect en als laatste het broodje direct afgrillen.

Als eerste snij je de groente in de juiste proporties en zet je deze direct op het vuur, totdat ze beetgaar zijn. Ze kunnen tenslotten nog verder garen in de hamburger.

Het gehakt kruid je met je favoriete BBQ rub en maak hier een ronde bal van.
Druk het blik bier in de bal en maak er een mooi kommetje van en omwikkel dit vervolgens met spek.

Nu is het tijd om dit kommetje vlees te vullen met je groentes. Haal deze van de BBQ en vul de burger.

De temperatuur indirect van je BBQ stel je in op 150/160 graden celsius. Na zo’n 20 minuten op de BBQ, merk je dat de bacon wat steviger begint te worden.
Dit is het moment dat de gegratineerde kaas erop kan. Pak een royale hand gratin kaas en leg dit bovenop de burger.
Tegelijkertijd leg je ook het broodje om deze even een paar minuutjes te grillen.

de beer can burger bijna klaar om van de bbq te gaan.

Na ongeveer 20 minuten is de kaas gesmolten en is je Beer can Burger klaar!

Eet smakelijk.

Trek in hamburgers gekregen? Klik hier voor meer burgers

    Reageer