Ik heb al vaker diverse varianten van een BBQ bacon fatty voorbij zien komen op het internet. Dus nu werd het tijd voor mijn variant van de Bacon fatty van de BBQ! Het volledige recept kun je hier lezen of de video bekijken op mijn YouTube kanaal
Wat hebben we nodig
Wat hebben we nodig om deze heerlijke “snack” te maken op de BBQ?
Voor de fatty:
– 2 pakjes gesneden buikspek
– 500 gram rundergehakt
– Je favoriete bbq kruiden
– Je favoriete bbq saus
Voor de jalapeno roomkaas vulling: (Identiek aan de Pig shots)
– 100 gram Roomkaas
– 70 gram Creme Fraiche
– 40 gram geraspte kaas (jong belegen)
– 1 theelepel gehakte jalapeno
En nog klein gesneden stukjes knapperig bacon.
Aan de slag!
Maak van het rundergehakt een rechthoek van ongeveer 25 x 15 cm. Dit kun je heel handig doen in een ziplock zak.
Als je het gehakt in een rechthoek hebt, bestrooi je hem met je favoriete kruidenmix gevolgd door de barbecue saus.
Meng de ingrediënten van de jalapeno roomkaas vulling en zet deze even in de koelkast om op te laten stijven.
Van de plakjes gesneden buikspek vlecht je een matje. Mocht je problemen hiermee ondervinden kun je in mijn video goed zien hoe je dit voor elkaar krijgt.
Opbouwen
Als eerste leggen we het gevlochten matje van buikspek op een stukje huishoudfolie. Dit zorgt ervoor dat het oprollen straks veel gemakkelijker gaat.
Vervolgens komt hierop het gehakt. Op het gehakt smeer je de jalapeno roomkaas vulling, let op dat je een randje vrijlaat om de fatty dicht te plakken tijdens het oprollen.
Als laatste gaan de bacon stukjes er nog overheen waarna je de bacon fatty kunt oprollen om hem daarna op de BBQ te kunnen leggen.
De Bacon Fatty gaan we low and slow garen bij een temperatuur van 110 / 115 graden celsius tot het gehakt een kerntemperatuur van 72 graden heeft bereikt. Tussentijds smeren we de Fatty ook nog in met de BBQ saus, zodat je naar verloop van tijd lekker kunt smullen!
Eet smakelijk!
Geen Reacties