Rubs, sauzen & Marinades Rundvlees

Cowboy Butter steak: De perfecte steak voor je BBQ

juni 25, 2023
Cowboy Butter steak

De Cowboy Butter steak! Een recept met een ware smaakexplosie als je dit proeft. Een lekkere dikke steak is altijd goed, maar de Cowboy butter is het gene wat het geheel afmaakt. Waardoor jij een perfecte steak op je bord hebt!

Wat is Cowboy Butter?

Laten we beginnen met een introductie van Cowboy Boter. Waar deze verrukkelijke smaakmaker oorspronkelijk vandaan komt, is niet heel duidelijk. Er zijn wel wat oude artikelen te vinden over een diner restaurant in New York. De verwachting is dat hier de huidige TikTok en Instagram Reels video’s een afgeleide van zijn. Cowboy Boter is een combinatie van boter, knoflook, kruiden en specerijen, die samen een uniek en heerlijk smaakprofiel vormen. De romige textuur en de pittige, hartige smaken zijn perfect geschikt om een steak naar een hoger niveau te tillen.

Voorbereiding

De basis van een geweldige Cowboy Boter Ribeye Steak begint met de juiste selectie van de steak. Kies een hoogwaardige Ribeye met een goede marmering voor maximale sappigheid en smaak. Hierdoor begint je gerecht al goed! Persoonlijk vind ik het lekkerste om niet teveel toe te voegen aan een mooie steak. Peper of zout, volstaan vaak al voldoende. Daarnaast gebruik ik ook regelmatig mijn Steak of SPG rub. Deze kunnen een mooie Rib-eye steak net even wat meer diepgang geven.

Wat heb je nodig om deze Cowboy Butter steak te maken?

De beste bereiding voor vrijwel iedere dikke steak is de reverse sear methode. Hier kun je gemakkelijk een kamado, ketel BBQ of Gas BBQ gebruiken. Om een variatie toe te voegen heb ik mijn Traeger Ironwood gebruikt. Geheel indirect, maar wel op hoge temperatuur! Waardoor de garing, bijna perfect was!

Cowboy Butter steak
Afdrukken Pin
5 van 2 stemmen

Cowboy Butter Steak; De perfecte steak voor op de BBQ!

De Cowboy Butter steak! Een recept met een ware smaakexplosie als je dit proeft. Een lekkere dikke steak is altijd goed, maar de Cowboy butter is het gene wat het geheel afmaakt. Waardoor jij een perfecte steak op je bord hebt!
Gang Feestmaaltijd, Hoofdgerecht
Keuken Ambachtelijk, Amerikaans, Barbecue, BBQ
Trefwoord Barbecue, BBQ, Cowboy Butter, Cowboy Butter steak, inside skirt steak, NasQ, NasQ BBQ,
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen
calorieën 342kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 35 Euro

Equipment

  • 1 Slagerstouw
  • 1 Gietijzer grillrooster

Ingrediënten

De steak

De Cowboy Butter

  • 150 gram Roomboter ongezouten
  • 3 – 5 tenen Knoflook geperst
  • 1/2 eetlepel Citroenrasp
  • 1 eetlepel Milde Mosterd
  • 1/2 theelepel Cayennepeper poeder
  • 1 theelepel Gerookte paprika poeder
  • 1 eetlepel Peterselie
  • 1 eetlepel Bieslook
  • 1/2 theelepel Chili vlokken
  • 1/2 citroen Sap
  • 1 theelepel Tijm
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Je begint om alles klaar te zetten, dit werkt het makkelijkste als alles, in de juiste porties, klaar staat voor gebruik
  • Pak de Ribeye. erbij en haal eventueel grove vetstukjes weg.
    500 gram Ribeye steak
  • Neem vervolgens de slagerstouw erbij en wikkel deze om de steak, zodat deze overal even dik wordt. Dit bevorderd de gelijke garing.
  • Besprenkel de Ribeye lichtjes met de steak rub en leg deze vervolgens in de koelkast.
    10 gram NasQ Steak rub
  • Tijd om de BBQ aan te steken. Ik gebruikte de Traeger in combinatie met een gietijzeren grillrooster. Steek de BBQ hoog op, maar zorg wel voor een indirect gedeelte.
  • Als de BBQ aan het opstarten is, kun je jezelf ontfermen over de cowboy butter. Smelt de boter in een pannetje en wanneer deze gesmolten is, voeg je alle ingrediënten toe en zorg je dat deze al roerend goed vermengd raken.
    150 gram Roomboter, 3 – 5 tenen Knoflook, 1/2 eetlepel Citroenrasp, 1 eetlepel Milde Mosterd, 1/2 theelepel Cayennepeper, 1 theelepel Gerookte paprika, 1 eetlepel Peterselie, 1 eetlepel Bieslook, 1/2 theelepel Chili vlokken, 1/2 citroen Sap, 1 theelepel Tijm, 1 snufje Zout, 1 snufje Peper
  • Inmiddels is de BBQ op temperatuur en is het tijd om de steak op de BBQ te leggen. Gebruik een kerntemperatuur meter om de interne temperatuur goed te volgen.
  • Wanneer de kern richting de 20-25 graden gaat, draai ik hem om, zodat ik op beide kanten die mooie grillmarks krijg.
  • Als de kern richting de 45-50 graden gaat, vind ik hem goed om eraf te halen. Laat de steak een paar minuutjes rusten, voordat je hem aansnijdt.
  • Dip de plakjes in een bakje met de cowboy butter of smeer de boter over de plakjes ribeye. Of nog beter, doe het beide en geniet!
    Eet smakelijk!

Video

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 342kcal

Het serveren van Cowboy Butter steak

Nadat de steak van de grill komt, is het belangrijk om hem te laten rusten voordat je hem aansnijdt. Hierdoor behoudt het vlees zijn sappen en wordt het nog malser. Snijd de steak vervolgens in plakjes en serveer het met een royale klodder Cowboy Boter bovenop. Dit voegt nog meer rijke smaken toe aan de al heerlijke steak. Het bakje met Cowboy boter zou ik ernaast zetten, voor de liefhebber die nog even extra wil dippen! Presenteer de Cowboy Boter Ribeye met trots en voeg een aantal smakelijke bijgerechten toe, zoals gegrilde groenten of deze prachtige gerookte aardappelsalade.

Alternatieven en variaties

Hoewel Ribeye steak perfect samengaat met Cowboy Butter, betekent dit niet dat je niet kunt experimenteren met andere smaken. Voeg bijvoorbeeld grove mosterd toe aan de Cowboy Boter voor extra structuur. Of probeer Cowboy Boter op andere steaks, zoals T-bone of gewoon een simpel biefstukje. Voor de vegetariërs onder ons, is Cowboy Boter ook verrukkelijk op gegrilde portobello-paddenstoelen. Waardoor je deze ook extra smaak geeft.

Cowboy Butter steak
Cowboy Butter steak

Conclusie

Met Cowboy Boter Ribeye Steak op je BBQ-menu garandeer je een onvergetelijke smaakervaring. De rijke smaken van Cowboy Butter en de sappige textuur van de Ribeye steak zullen je gasten en jezelf verrassen. Ik hoop dat je geïnspireerd bent om Cowboy Butter Steak uit te proberen op je volgende BBQ. Blijf me volgen voor meer BBQ-recepten en tips die je helpen om je BBQ verder te verbeteren. Geniet ervan en tot de volgende keer!

Genoten van deze Ribeye steak met die heerlijke Cowboy butter? 

Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!


Gyros Smashburger
Het beste van twee werelden! Waardoor je direct fan bent!

Jalapeno Cheddar Hotdogs
Zo makkelijk, maar zo lekker!

Teriyaki Honing Spareribs
Een klassieker, maar dan lekkerder gemaakt!

Jalapeno Cheddar Meatballs
Ook heerlijk, maar dan net weer anders!


Je BBQ Kennis vergroten?

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!

Keuzestress over welke BBQ bij jou past?

– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!


NasQ BBQ op Social media

Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.


Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer

    Rating recept