Hebben jullie dat ook wel eens? Dat je gewoon een idee hebt en dan blijkt het ook nog eens geweldig te smaken? Dat was met deze heerlijke Mediterrane Pork steaks met gekruide champignons zeker het geval! Voor mij een ideale “Nigh shift Pork steaks”
Mediterrane pork steaks
Nu hoor ik je misschien denken, Night Shift Pork Steaks? Wat bedoeld hij daar nu weer mee? Sinds Oktober 2022 heb ik een switch gemaakt in mijn baan, na jarenlang als supermarkt manager te hebben gewerkt, heb ik de switch gemaakt naar proces operator bij een veevoer-fabriek. Ik ben dus helemaal in het begin van onze “BBQ-keten’ gaan werken ;). Heel iets anders dan ik ooit heb gedaan, maar een van de beste keuze’s die ik ooit heb gemaakt.
Anyway, bij deze nieuwe baan werk ik in ploegendiensten en vind het leuk om voor mezelf, maar zeker voor mijn collega’s een lekkere snack van de BBQ mee te nemen als we de nachtdienst hebben. Tot op heden wordt het zeker gewaardeerd!
Mediterrane smaken
Als je al langer mijn BBQ blog of YouTube kanaal volgt, dan zal het geen verrassing zijn dat ik een voorliefde heb voor twee smaken in het bijzonder. Dat is het Oosterse/Aziatische smaakpallet en de Griekse/Mediterrane smaken. Van die laatste heb ik ook een BBQ-rub in het NasQ BBQ assortiment.
Laten die heerlijke Mediterrane smaken, nu perfect uitkomen met deze Pork steaks. Sowieso is varkensvlees een geweldige smaakmaker in de Mediterrane keuken.
De Mediterrane keuken staat bekend om zijn heerlijke smaken en gezonde ingrediënten. Het is een culinaire traditie die afkomstig is uit landen zoals Griekenland, Italië, Spanje en Frankrijk, waarbij gebruik wordt gemaakt van verse kruiden, specerijen en aromatische ingrediënten.
Wat de Mediterrane keuken zo bijzonder maakt, is de nadruk op eenvoudige bereidingstechnieken en het gebruik van kwalitatief hoogwaardige ingrediënten. Kruiden zoals basilicum, tijm, oregano en rozemarijn geven gerechten een verfijnde smaak, terwijl knoflook, uien en citroen zorgen voor een frisse en levendige toets. De combinatie van olijfolie, verse kruiden en specerijen zorgt voor een harmonieus samenspel van smaken. Dit resulteert in gerechten die zowel licht en verfrissend als vol van smaak zijn. Bovendien is de Mediterrane keuken bekend om zijn gebruik van verse groenten, zoals tomaten, courgettes en aubergines, die een kleurrijk en voedzaam element toevoegen aan de maaltijd.
Door te kiezen voor Mediterrane smaken bij het bereiden van je varkenssteaks, voeg je een extra dimensie toe aan je BBQ-ervaring. De combinatie van sappig varkensvlees met de verfijnde kruiden en specerijen zal je smaakpapillen verwennen en je gasten verrassen.
Gekruide Champignons
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kleine heerlijke vriendjes die bij deze steak komen. De gekruide champignons! Eigenlijk zo simpel, maar zo ontzettend lekker dat je ze snel vergeet. Maar wederom komen hier de mediterrane smaken, zoals bij de pork steaks voorbij om het een mooi geheel te maken.
Je kunt met de soorten champignons uiteraard variëren. Iedere soort voegt weer zijn eigen smaak toe. Ook zou je meer diepgang kunnen toevoegen, door te experimenteren met andere ingrediënten
Serveren van de Mediterrane Pork Steaks
Serveer de steaks in zijn geheel in combinatie met heerlijke aardappelgerechten en groenten. Maar je kunt ze ook in plakjes snijden en in een broodje leggen, champignons bovenop, wellicht nog een romig sausje daar overheen en maak zo je eigen Broodje Pork Steak! Net wat jij wilt! Nog wat Basilicum, bieslook of lente uitjes gesneden eroverheen voor een mooi kleurenpallet en de maaltijd is klaar!
Wat heb je allemaal nodig?
Ik heb onlangs deze Mediterrane Pork Steaks gemaakt op zowel de Traeger Ironwood als op de Kamado. Beide keren een succes!
Mediterrane Pork Steaks met gekruide Champignons
Equipment
- 1 Dutch Oven of pannetje
Ingrediënten
Voor de steaks
- 500 gram Procureur steaks 250 gram per stuk
- 15 gram NasQ Mediterrane rub
Voor de Champignons
- 250 gram Champignons
- 2 scheuten Olijfolie
- 1/2 theelepel Gerookte paprika poeder
- 1/2 theelepel Knoflook poeder
- 1/2 theelepel Uienpoeder
- 1 theelepel Oregano
Instructies
- Je begint met het klaar maken van de procureur steaks. Snij plakken van 250 gram van een stuk procureur als je dit nog niet gedaan hebt.500 gram Procureur steaks
- Leg deze in een bak en rub ze met de NasQ Mediterrane rub en zet ze vervolgens even terug in de koelkast15 gram NasQ Mediterrane rub
- Pak de champignons erbij en snij deze in partjes, zodat ze allemaal even groot zijn.250 gram Champignons
- Stop ze allemaal in een schaal en schenk er een scheut olijfolie overheen gevolgd door de kruiden & specerijen2 scheuten Olijfolie, 1/2 theelepel Gerookte paprika, 1/2 theelepel Knoflook, 1/2 theelepel Uienpoeder, 1 theelepel Oregano
- Roer met een spatel de champignons goed door en top af met nog een scheutje olijfolie.
- Steek vervolgens de BBQ aan op 130 – 140 graden met een indirecte opstelling.
- Zet het pannetje en de steaks op de BBQ en laat deze indirect garen. Na ongeveer 30 minuten draai je de steaks even om. Dit is ook het perfecte moment om even te testen hoever de steaks zijn en roer ook gelijk even de champignons door.
- Nog ongeveer 10 a 15 minuten zullen de steaks rond de 72 graden Celsius kerntemperatuur en zijn ze geschikt om eraf te halen, samen met de champignons.
- Snij de steaks aan of serveer ze in het geheel, afgetopt met de gekruide champignons en Eet smakelijk!
Video
Nutrition
Genoten van deze Mediterrane Pork steaks met die heerlijke Gekruide Champignons?
Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!
Gyros Smashburger
Het beste van twee werelden! Waardoor je direct fan bent!
Jalapeno Cheddar Hotdogs
Zo makkelijk, maar zo lekker!
Teriyaki Honing Spareribs
Een klassieker, maar dan lekkerder gemaakt!
Jalapeno Cheddar Meatballs
Ook heerlijk, maar dan net weer anders!
Je BBQ Kennis vergroten?
Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
8 Winter BBQ tips!
De beste 8 BBQ tips voor de winter.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?
Keuzestress over welke BBQ bij jou past?
– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!
– Kamado BBQ
Kamado BBQ kopen? Dit moet je erover weten!
NasQ BBQ op Social media
Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.
Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!
Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter
Deze post kan affiliate links bevatten, als je hierop klikt kan ik een percentage van een eventuele aankoop krijgen. Dit kost jou verder niets, maar hiermee help je deze website, youtube kanaal etc. waardoor ik dit soort posts/video’s kan blijven maken.
Geen Reacties