Burgers Varkensvlees

Broodje Sparerib van de BBQ; de McRib, maar dan veel lekkerder!

maart 5, 2023
Broodje Sparerib; McRib van de BBQ

De McRib sandwich van McDonald’s is al decennialang een populaire fastfoodoptie voor liefhebbers. Maar een écht Broodje Sparerib van de BBQ die je gewoon thuis kunt maken smaakt simpelweg een heel stuk beter!

De McRib

De McRib bestaat uit een varkensvlees-patty, barbecuesaus, uien en augurken op een langwerpig broodje van 14 cm. Dit “Broodje Sparerib” heeft een grote groep fans over de hele wereld. Maar wat als je de smaak van een McRib wilt ervaren, maar dan op een meer authentieke manier, met behulp van je BBQ? Dat is waarom ik dit Broodje Sparerib heb gemaakt. In dit artikel leg ik je uit hoe je een McRib op de BBQ kunt maken met behulp van verse spareribs. Waardoor je thuis kunt genieten van een heerlijk Broodje Sparerib die vele malen lekkerder is als het origineel!

Spareribs ipv McRib patty

Spareribs zijn van nature wat taaier en hebben meer tijd nodig om te koken dan een McRib-patty. Maar dit is juist wat de spareribs zo geschikt maakt voor dit gerecht. Door ze langzaam te garen op de BBQ, krijgen ze die heerlijke rokerige smaak en worden ze boterzacht. Uiteraard gaan we de spareribs eerst kruiden met mijn NasQ Pork rub om extra smaak toe te voegen. Vervolgens tijdens het inpakken marineren we de spareribs in een barbecuesaus voor nog meer extra smaak van dit Broodje Sparerib!

Broodje Sparerib; McRib van de BBQ
Broodje Sparerib; McRib van de BBQ

Ontvliezen van de spareribs

Het blijft af en toe een lastig klusje, het ontvliezen van spareribs. Maar wel heel belangrijk dat het gebeurt en vooral bij dit gerecht. Onlangs heb ik een video op mijn YouTube kanaal gepost waarin ik laat zien hoe je dit het makkelijkste kunt doen. Mocht dit je eerste keer zijn, adviseer ik je sowieso om deze eerst even te kijken.

Wat heb je nodig voor dit Broodje Sparerib?

De spareribs gaan een indirecte bereiding krijgen. Dit houdt in dat je sowieso een BBQ met deksel nodig hebt, waarbij je volledig indirect kunt gaan. Denk hierbij aan een keramische BBQ of een Pellet BBQ. Maar ook een ketel BBQ met indirecte opstelling is geschikt.

Broodje Sparerib; McRib van de BBQ
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Broodje Sparerib van de BBQ; de McRib, maar dan veel lekkerder!

De McRib sandwich van McDonald's is al decennialang een populaire fastfoodoptie voor liefhebbers. Maar een écht Broodje Sparerib van de BBQ die je gewoon thuis kunt maken smaakt simpelweg een heel stuk beter!
Gang Hoofdgerecht, lunch, snack
Keuken Amerikaans, Barbecue, BBQ, Fast-food
Trefwoord Broodje Sparerib, McRib, Spareribs
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 379kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 20 Euro

Equipment

Ingrediënten

  • 2 stuks Verse Spareribs
  • 5 eetlepels BBQ Saus
  • 20 gram NasQ Pork Rub
  • 4 hele Augurken in plakjes gesneden
  • 2 stuks Witte Ui in halve ringen gesneden
  • 2 stuks Stokbrood

Instructies

  • Je begint met de spareribs, ontvlies ze en verwijder eventuele oneffenheden.
    2 stuks Verse Spareribs
  • Bestrooi vervolgens de ribs met een lichte laag NasQ Pork Rub
    20 gram NasQ Pork Rub
  • Nu is het tijd om de BBQ aan te steken, stel hem in voor een indirecte opzet. De richt temperatuur is 160 graden indirect.
  • Als de BBQ op temperatuur is, leg de spareribs erop. Na ongeveer 1,5 uur zal de rub mooi blijven plakken en zullen ze wat steviger aan voelen.
  • Dit is het moment om ze van de BBQ af te halen. Leg ze in de folie en voeg de BBQ saus en de Pork Rub en pak ze dubbel in met twee lagen aluminiumfolie.
    5 eetlepels BBQ Saus, 20 gram NasQ Pork Rub
  • Na een uur op de BBQ is het tijd om te controleren, kijk of de botjes los beginnen te komen. Bij mij was dat na 1,5 uur maar dit is afhankelijk van de soort spareribs en dikte.
  • Zijn ze los, kun je de sparerib eraf halen. Zijn ze nog niet zo ver, laat je ze verder garen en kijk je om de 15 minuten hoe ver ze zijn.
  • Ondertussen snij je het stokbroodje op maat en snij je de augurken en uien.
    4 hele Augurken, 2 stuks Witte Ui, 2 stuks Stokbrood
  • Als de spareribs klaar zijn, haal je ze van de BBQ. Haal vervolgens voorzichtig de botjes uit de rib en snij deze op maat voor het broodje
  • Leg het afgesneden stuk sparerib op het broodje, smeer deze nog extra in met de saus uit de aluminiumfolie. leg hier vervolgens de augurken en ui op en maak het broodje dicht.
  • Voor je ligt nu een heerlijk broodje sparerib! Eet smakelijk!

Video

Nutrition

Serving: 225g | Calories: 379kcal

Serveren van je Broodje Sparerib

Wanneer de spareribs klaar zijn, kun je ze van de BBQ halen. Als het goed is zijn ze zo mals, dat je de botjes eruit kunt trekken. Hierna kun de sparerib op maat van het broodje snijden. Je kunt er vervolgens voor kiezen om ze op een broodje te serveren. Met wat extra barbecuesaus, uien en pickles voor die klassieke McRib-smaak. Of je kunt het recept nog verder aanpassen en je eigen draai eraan geven. Bijvoorbeeld door andere toppings toe te voegen, zoals jalapeño pepers of gekarameliseerde ui. Het mooie van het maken van een Broodje Sparerib op de BBQ is dat je eindeloos kunt variëren en experimenteren met verschillende smaken en ingrediënten. Op deze manier kun je je eigen versie van de McRib maken. Die niet alleen veel lekkerder is, maar ook nog eens helemaal aansluit bij jouw persoonlijke smaak.

Broodje Sparerib; McRib van de BBQ
Broodje Sparerib; McRib van de BBQ

Genoten van deze Broodje Sparerib, oftewel de McRib van de BBQ? 
Wellicht vind je onderstaande recepten ook de moeite waard!


Quarter Pounder met kaas
De iconische burger, maar dan lekkerder!

Kippendijen cupcakes
Een van de lekkerste cupcakes die je ooit zult eten!!

BBQ Bacon Potato Wedges
Bijzonder lekkere BBQ snack!

Kip Lollies van de BBQ
Een beetje werk, maar wel ontzettend lekker!!


Je BBQ Kennis vergroten?

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
8 Winter BBQ tips!
De beste 8 BBQ tips voor de winter.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?

Keuzestress over welke BBQ bij jou past?

– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!
– Kamado BBQ
Kamado BBQ kopen? Dit moet je erover weten!


NasQ BBQ op Social media

Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.


Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

Deze post kan affiliate links bevatten, als je hierop klikt kan ik een percentage van een eventuele aankoop krijgen. Dit kost jou verder niets, maar hiermee help je deze website, youtube kanaal etc. waardoor ik dit soort posts/video’s kan blijven maken.

    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Reageer

    Rating recept