Broodje pulled chicken van de BBQ is een heerlijk en smaakvol recept die perfect is wanneer je iets bijzonders wil maken voor een gezellig BBQ-feestje. Maar zo gemakkelijk te maken is dat voor vrijwel elke dag dit recept geschikt is!
Het is een gerecht dat niet alleen makkelijk te maken is, maar ook nog eens erg veelzijdig is. Met een goede kippendij en zelfgemaakte barbecuesaus maak je deze lekkernij klaar, in een handomdraai!
Broodje Pulled Chicken
In dit artikel lees je mijn ultieme recept voor broodje pulled chicken van de BBQ, inclusief een stapsgewijze handleiding en handige tips voor het maken van de perfecte pulled chicken. Of je nu een beginnende BBQ-liefhebber bent of een doorgewinterde pro, deze BBQ-Klassieker is echt een aanrader!
Waar komt BBQ Pulled Chicken vandaan?
Er is ooit een aflevering geweest van het televisieprogramma keuringsdienst van waarde, waarin gesteld werd dat Pulled Chicken niet zou bestaan, maar slechts een hype is, gecreëerd in Europa. In de aflevering belde ze met een Amerikaans BBQ restaurant. Deze man zei vervolgens dat Pulled Chicken niet bestond.
Uiteraard is dat niet echt een betrouwbaar onderzoek om slechts een restaurant te laten zien, die toevallig net het goede antwoord geeft voor je eigen onderzoek. Maar ik zou er niet raar van op kijken. 😉 Wat ze wel in Amerika kennen is shredded chicken, maar dit wordt vaak vermeld in Amerikaanse recepten.
Shredded Chicken
Pulled Chicken, ook wel Shredded Chicken bestaat namelijk wel al jaren en er zijn diverse varianten beschikbaar over de hele wereld. Van de welbekende BBQ variant, Slow cooker tot Mexicaanse pulled Chicken. Er zijn er genoeg op te noemen!
Tips en Tricks
Als je dit broodje wilt maken, is het kiezen van de juiste stuk kip van groot belang. Kies bij voorkeur biologische kip, want die heeft meer smaak en is vaak malser. Ook is het belangrijk om te kijken naar welk stuk je van de kip neemt.
Ik gebruik kippendijen, vanwege het vetgehalte in dit stukje kip. Maar je kunt ook kipfilet gebruiken. Let hierbij wel op, dat deze sneller droog kan worden t.o.v. kippendijen. Ga je voor kipfilet let dan op de grootte van de kippenborst: kies niet voor te grote of te klein kipfilets. Kijk ook naar de kleur en de textuur en vermijd kippenborsten met donkere plekken of verkleuringen.
Alternatieve ingrediënten en sauscombinaties
Naast het basisrecept zijn er nog talloze andere ingrediënten en saus-combinaties die je kunt uitproberen. Zo kun je bijvoorbeeld experimenteren met verschillende soorten barbecuesaus; je kunt naast de bovengenoemde ook een kansas city BBQ saus gebruiken of de Alabama White Sauce.
Maar je kunt ook de pulled chicken serveren op een andere soort broodje, een keer een getoaste ciabatta of een Italiaanse bol zorgt voor een verrassende twist! Ook kun je de pulled chicken combineren met bijvoorbeeld coleslaw of gegrilde groenten voor extra smaak!
Wat heb je nodig voor dit Broodje Pulled Chicken van de BBQ?
Aangezien we dit broodje Pulled chicken van de BBQ indirect gaan maken is een BBQ met deksel erg belangrijk. Vrijwel iedere Kamado Joe barbecues” class=”eafl-link”>Kamado barbecue, Traeger” class=”eafl-link”>Pellet BBQ of ketel BBQ is hier voor te gebruiken. Ook een GasBBQ met minimaal drie branders, zodat je een indirecte zone kunt maken is hiervoor te gebruiken.
Broodje Pulled Chicken van de BBQ
Equipment
- 1 kwastje
Ingrediënten
- 4 witte bolletjes
- 6 stuks Kippendijen
- 20 gram NasQ Chicken Rub
- 50 ml Noskos The Original BBQ Saus of andere bbq saus naar keuze
- 25 ml Siracha saus
Instructies
- We beginnen met de kippendijen, verwijder eventuele peesjes of overtollig vet.6 stuks Kippendijen
- Leg de kippendijen in een schaal en bestrooi ze royaal met de NasQ Chickenrub aan beide zijden.20 gram NasQ Chicken Rub
- Steek vervolgens de BBQ op naar 160 graden in een indirecte opstelling en leg de kippendijen op de BBQ
- Ondertussen kun je de BBQ saus en de siracha vermengen.50 ml Noskos The Original BBQ Saus, 25 ml Siracha saus
- Na ongeveer drie kwartier ga je weer eens checken bij de kip. Gebruik je Thermometer om te kijken hoe ver ze zijn. Als ze rond de 65 graden zijn, smeer je de kippetjes in met de saus en laat je het geheel nog een 15 a 30 minuten op de BBQ verder garen.
- Als de kip een kern van 75 graden heeft bereikt zijn ze klaar om van de BBQ te halen. Leg ze in een aluminium schaal en laat een klein stukje open staan zodat het geheel nog even 5 minuutjes uit kan walmen.
- Daarna is het tijd om te pullen, trek de kippendijtjes uit elkaar tot draadjes. Serveer de pulled chicken op een wit bolletje en voeg naar smaak nog BBQ saus toe.4 witte bolletjes
- Eet smakelijk!
Video
Nutrition
Conclusie
Broodje pulled chicken van de BBQ is niet alleen makkelijk te maken, maar ook nog eens erg veelzijdig en lekker. Je kunt het gerecht op verschillende manieren serveren en het is een perfecte maaltijd voor een gezellig BBQ-feestje of een zomerse dag.
Ik nodig je uit om dit recept voor broodje pulled chicken van de BBQ uit te proberen. Laat even weten hoe het gerecht gesmaakt heeft en welke variaties jij hebt geprobeerd. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen en tips!
Kortom, maak deze thuis ook en… Tot de volgende!
Veelgestelde vragen
Pulled Chicken is een gerecht dat gemaakt wordt door gegaarde kip uit elkaar te trekken in kleine stukjes. Dit wordt meestal gedaan met behulp van twee vorken of met de handen. De kip wordt vaak op smaak gebracht met verschillende kruiden en specerijen voordat het geserveerd wordt.
Een Broodje Pulled Chicken is een sandwich waarbij het vlees bestaat uit Pulled Chicken. Dit wordt meestal geserveerd op een zacht broodje met verschillende sauzen en toppings naar keuze.
Kruiden en specerijen die goed passen bij Pulled Chicken zijn onder andere paprika, komijn, knoflookpoeder, ui poeder en cayennepeper. Maar je kunt ook experimenteren met andere kruiden en specerijen om de smaak naar wens aan te passen.
BBQ-saus is een klassieke keuze voor een Broodje Pulled Chicken, maar er zijn ook andere opties, zoals honing-mosterdsaus, Alabama White Saus, en Sriracha saus. Voor toppings kun je bijvoorbeeld koolsalade, augurken, jalapeno’s, kaas en ui gebruiken, maar ook hier geldt dat je het naar eigen smaak kunt aanpassen.
Kipfilet is een goede bron van eiwitten en over het algemeen is Pulled Chicken gezond, maar het hangt ook af van hoe het wordt bereid en welke sauzen en toppings er worden gebruikt. Kies bijvoorbeeld voor kipfilet en probeer sauzen en toppings met mate te gebruiken om het gezond te houden.
Ja, je kunt Pulled Chicken van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Verwarm het vervolgens op in een pan of in de magnetron voordat je het op het broodje legt.
Genoten van deze BBQ Pulled Chicken?
Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!
Spicy Chicken Bites
Een verrassend lekker gerecht van de BBQ!
Babi Pangang Spareribs
De lekkerste Babi Pangang die je ooit zult maken!
Pulled Chicken Wraps
Wat kun je doen met overgebleven pulled chicken?
BBQ Kipspiesjes
Simpel, maar ontzettend lekkere kipspiesjes!
Je BBQ Kennis vergroten?
Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
8 Winter BBQ tips!
De beste 8 BBQ tips voor de winter.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?
Keuzestress over welke BBQ bij jou past?
– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!
– Kamado BBQ
Kamado BBQ kopen? Dit moet je erover weten!
NasQ BBQ op Social media
Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.
Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!
Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter
Deze post kan affiliate links bevatten, als je hierop klikt kan ik een percentage van een eventuele aankoop krijgen. Dit kost jou verder niets, maar hiermee help je deze website, youtube kanaal etc. waardoor ik dit soort posts/video’s kan blijven maken.
Geen Reacties