Deze Thaise BBQ kip spiesen met zelfgemaakte pindasaus zijn echt een lust voor het oog, maar dat is nog niet alles! De smaak van dit heerlijk gerecht van de BBQ zal je echt doen verbazen! Wij zijn hier thuis direct fan geworden!
Thaise BBQ Kip spiesen
Zodra het weer warmer wordt, kan ik mij niets beters voorstellen dan buiten BBQ’en met vrienden en familie. Een heerlijke maaltijd met als hoofdgerecht deze Thaise BBQ Kipspiesen met zelfgemaakte pindasaus kan de perfecte manier zijn om deze zomerse avonden door te brengen. Thaise BBQ Kipspiesen zijn heerlijk pittig en hebben een unieke smaak. In dit artikel leer ik je hoe je Thaise BBQ Kipspiesen maakt en hoe je een heerlijke zelfgemaakte pindasaus kunt maken die perfect past bij deze heerlijke spiesjes.
Wat moet je weten over het bereiden van Thaise BBQ Kip spiesen
Om de Thaise BBQ Kipspiesen te bereiden, moet je ervoor zorgen dat de BBQ goed op temperatuur is voordat je begint met grillen. Verhit de BBQ tot medium-hoog vuur. Plaats de kipspiesen op de BBQ en draai ze regelmatig om zodat ze gelijkmatig garen. Het is belangrijk om de kipspiesen niet te lang te laten koken, omdat ze anders droog kunnen worden. Het duurt meestal 8 tot 10 minuten voordat de kipspiesen volledig gaar zijn en een mooie goudbruine kleur hebben. De complete bereiding vind je hieronder in het recept gedeelte.
Wat heb je nodig?
De Thaise BBQ Kipspiesen, maar ook de zelfgemaakte pindasaus gaat op de BBQ. Hierdoor heb je direct vuur nodig. Ik gebruik in mijn video de Weber Mastertouch, maar een kamado, of gas BBQ zou hier ook geschikt voor zijn. Een Pellet BBQ heeft niet direct vuur, maar kunnen tegenwoordig ook tot 250+ graden. Hierdoor zou dit ook gewoon een alternatief kunnen zijn. Ook een skillet zoals ik gebruik in de video is van meerwaarde.
Thaise BBQ Kipspiesen met zelfgemaakte Pindasaus
Equipment
- 1 Skillet
- 4 spiesen of prikkers (geweekt)
Ingredients
Kipspiesen
- 600 gram Kipfilet
- 2 eetlepels Olijfolie
- 2 theelepels Red curry paste
- 1 a 2 snufjes Zout
- 1 a 2 snufjes Peper
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 eetlepel Limoensap
Pindasaus
- 200 ml Kokosmelk
- 2 theelepels Red curry paste
- 1 eetlepel Ketjap Manis
- 2 eetlepels Limoensap
- 4 eetlepels Pindakaas zonder nootjes
Instructions
Voorbereiding Thaise BBQ Kipspiesen
- Begin met het in blokjes snijden van de kipfilet. Snij deze in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.600 gram Kipfilet
- Meng vervolgens in een kom alle ingrediënten voor de marinade en zorg dat dit een geheel wordt.2 eetlepels Olijfolie, 2 theelepels Red curry paste, 1 a 2 snufjes Zout, 1 a 2 snufjes Peper, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel Limoensap
- Voeg vervolgens de kipfilet blokjes daaraan toe en hussel alles nog een keer goed door elkaar. De kom kan nu de koelkast in om minimaal 1 uur te marineren (Langer is beter)
Pindasaus maken
- Tijd om de BBQ eerst aan te steken. Maak een starter klaar of steek het houtskool aan. Als deze staat op te starten kun je aan de pindasaus beginnen.
- Pak de skillet erbij en stop alle ingrediënten voor de pindasaus in de skillet. Meng met een lepel alles goed door.200 ml Kokosmelk, 2 theelepels Red curry paste, 1 eetlepel Ketjap Manis, 2 eetlepels Limoensap, 4 eetlepels Pindakaas
- De BBQ zal inmiddels goed warm zijn geworden. Zet de skillet direct boven het vuur en laat de pindasaus opwarmen en 1 a 2 minuutjes pruttelen.
Terug naar de spiesen
- Haal de gemarineerde kip uit de koelkast en begin met het rijgen van de spiesen. Maak de spies goed vol, maar zorg ervoor dat de kip niet hard tegen elkaar aan gedrukt zit.
- Haal de Pindasaus van het vuur, zodat de kipspiesen erop kunnen. Ongeveer 1 a 1,5 minuut per kant grillen. Kijk met een Thermapen of de spiesen na 3 x draaien al op temperatuur zijn.
- Tijd om te serveren! Voeg ook wat plakjes komkommer toe, want komkommer met satesaus is bijna een net zo lekker combi als met deze Thaise BBQ Kip spiesen!Eet smakelijk!
Video
Nutrition
Serveren en genieten
Zodra de Thaise BBQ Kipspiesen van de BBQ zijn gehaald, zijn ze klaar om te worden geserveerd. Plaats de kipspiesen op een groot bord en garneer ze met verse koriander en gehakte pinda’s voor extra smaak en textuur. Serveer de kipspiesen met de zelfgemaakte pindasaus aan de zijkant, zodat iedereen naar smaak kan toevoegen. Je kunt de Thaise BBQ Kipspiesen serveren met een aantal bijgerechten zoals rijst, salade of gegrilde groenten voor een volledige maaltijd.
Conclusie
Thaise BBQ Kipspiesen met zelfgemaakte pindasaus zijn een heerlijke en unieke manier om van BBQ’en te genieten. Het maken van deze spiesjes is gemakkelijk en het resultaat is een smaakvolle en pittige maaltijd waar iedereen van zal genieten. Het maken van je eigen pindasaus voegt een extra dimensie toe aan het gerecht en laat het echt opvallen. Probeer dit recept de volgende keer dat je gaat BBQ’en en geniet van de heerlijke smaken van Thaise BBQ Kipspiesen en zelfgemaakte pindasaus.
Veel gestelde vragen over Thaise BBQ Kip Spiesen
Thaise BBQ Kipspiesen zijn kipspiesjes die gemarineerd zijn in een pittige Thaise kruidenmengsel en vervolgens gegrild worden op de BBQ.
De marinade voor Thaise BBQ Kipspiesen bestaat uit ingrediënten zoals, rode currypasta, limoensap, olijfolie en knoflook. Meng de ingrediënten goed door elkaar en marineer de kipspiesen minstens een uur in de koelkast voordat je ze op de BBQ grilt.
Ja, het is een goed idee om de satéstokjes ongeveer 30 minuten tot een uur in water te laten weken voordat je de kipspiesen erop rijgt. Dit voorkomt dat de stokjes verbranden op de BBQ.
Zelfgemaakte pindasaus kan gemaakt worden van ingrediënten zoals pindakaas, kokosmelk, ketjap Manis, limoensap, en red curry paste. Meng de ingrediënten goed door elkaar in een pan en breng het mengsel aan de kook. Laat de saus afkoelen voordat je hem serveert.
Ja, je kunt Thaise BBQ Kipspiesen ook bakken in de oven of grillpan als je geen BBQ hebt. Verhit de oven of grillpan op medium-hoog vuur en grill de kipspiesen ongeveer 8 tot 10 minuten aan elke kant, of totdat ze gaar en goudbruin zijn.
Hopelijk hebben deze antwoorden je geholpen bij het maken van Thaise BBQ Kipspiesen met zelfgemaakte pindasaus.
Genoten van deze Thaise BBQ kip spiesen met zelfgemaakte pindasaus?
Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!
Kip Fajitas BBQ Wraps
Een verrassend lekker gerecht van de bakplaat!
Jalapeno Cheddar Hotdogs
Zo makkelijk, maar zo lekker!
Teriyaki Honing Spareribs
Een heerlijke variant op een klassieker!
Jalapeno Cheddar Meatballs
Een van mijn persoonlijke favorieten!
Je BBQ Kennis vergroten?
Meer weten over houtskool?
Hier leg ik alles erover uit!
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bewaar dit artikel dan goed!
Meer weten over Rookhout?
Wat combineert goed met elkaar? Je leest het hier!
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Kijk dan snel hier, om alles te weten!
8 Winter BBQ tips!
De beste 8 BBQ tips voor de winter.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Zwangerschap & BBQ? Wat mag wel en wat mag niet?
Je leest het allemaal hier!
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?
Keuzestress over welke BBQ bij jou past?
– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!
– Kamado BBQ
Kamado BBQ kopen? Dit moet je erover weten!
NasQ BBQ op Social media
Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.
Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!
Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter
Deze post kan affiliate links bevatten, als je hierop klikt kan ik een percentage van een eventuele aankoop krijgen. Dit kost jou verder niets, maar hiermee help je deze website, youtube kanaal etc. waardoor ik dit soort posts/video’s kan blijven maken.
2 Reacties
Jerome
mei 7, 2023 at 11:19 amHelder en duidelijk uitgelegd Marcel! Ga het snel zelf proberen te maken. Dank je wel!!!
NasQ BBQ
mei 7, 2023 at 3:00 pmGraag gedaan! Ik ben benieuwd 😉