Kip & Kalkoen Spiesjes

Gemarineerde BBQ kipspiesjes

september 4, 2022
gemarineerde bbq kipspiesjes

Deze gemarineerde kipspiesjes van de BBQ doen het altijd goed. Ontzettend makkelijk en simpel om te maken. Het marineren neemt wel tijd in beslag, waardoor je wel op tijd moet beginnen om ze lekker te laten marineren!

Vakantie

Afgelopen zomer, toen we op vakantie waren, heb ik vrijwel iedere dag gekookt. Een van die dagen waren deze snel verzonnen gemarineerde BBQ kipspiesjes het hoofdgerecht. Ze werden door iedereen lekker opgesmikkeld.

Deze gemarineerde BBQ kipspiesjes maak ik in de video en in dit recept met mijn NasQ Chicken rub. Op vakantie maakte ik ook een variant met de Mediterrane rub. Ook een aanrader voor deze gemarineerde BBQ kipspiesjes.

Lekker en simpel!

Deze gemarineerde BBQ kipspiesjes is een ontzettend lekker en simpel gerecht. Het enige wat je moet doen is op tijd beginnen zodat ze minimaal 4 uur kunnen marineren. De bereiding op de BBQ gaat vrij vlot en daarom binnen no-time heb je heerlijke kipspiesjes die klaar staan om te serveren.

gemarineerde BBQ kipspiesjes
gemarineerde BBQ kipspiesjes

Satésaus

Deze heerlijke kipspiesjes of kipsate, kan niet zonder een lekkere Pindasaus / Satésaus. Daarom vind je een heerlijke snelle pindasaus voor bij deze gemarineerde BBQ kipspiesjes!

Satesaus
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Satésaus

Pindasaus in 5 minuten!
Gang Sauzen
Keuken Barbecue, BBQ
Trefwoord pindasaus, Satesaus
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4
calorieën 74kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 8

Ingrediënten

  • 2 eetlepels Sojasaus
  • 1/2 theelepel Sambal Oelek
  • 250 ml Kokosmelk
  • 1 eetlepel Bastardsuiker bruin
  • 5 eetlepels Pindakaas met nootjes

Instructies

  • Stop de kokosmelk, sojasaus en de basterdsuiker in een pan en roer zachtjes door
    2 eetlepels Sojasaus, 250 ml Kokosmelk, 1 eetlepel Bastardsuiker
  • Voeg vervolgens de pindakaas al roerend toe, totdat deze compleet is opgenomen
    5 eetlepels Pindakaas
  • Voeg vervolgens, naar smaak, de sambal toe. Aan jou de keuze
    1/2 theelepel Sambal Oelek
  • Laat vervolgens een paar minuutjes indikken. Mocht de saus te dik zijn, kun je nog wat extra kokosmelk toevoegen om weer de juiste substatie te krijgen.
    Eet smakelijk!

Nutrition

Serving: 30g | Calories: 74kcal

Kerntemperatuur

Kerntemperatuur van deze gemarineerde BBQ kipspiesjes is wel een belangrijk onderdeel om in de gaten te houden. Kip in het bijzonder natuurlijk. Voor dit gerecht houdt ik ook een minimale temperatuur van 72 graden aan. Hier in dit artikel vind je een handig overzicht van alle kerntemperaturen.

De gemarineerde BBQ kipspiesjes

Nu hebben we de saus afgehandeld. Waardoor het tijd is voor de ster van de avond. De Gemarineerde BBQ kipspiesjes. Ik gebruik in de video een spiesen rek, deze heb ik gekocht heb tijdens mijn vakantie bij de Lidl. Volgens mij hebben ze deze ieder jaar wel in de aanbieding rond de zomerperiode. Dus dat is eventjes goed in de gaten houden. Op dit moment zijn ze bestelbaar op hun website.

Je kunt uiteraard ook houten prikkers gebruiken, zoals ik op de camping ook heb gedaan. Zorg dan wel dat de houten stokjes een half uurtje voor gebruik in het water worden ondergedompeld. Dit zorgt ervoor dat de warmte minder vat heeft op het hout en waardoor (hopelijk) dat ze niet aanbranden en zwart worden.

Je kunt dan ook de Weber Go Anywhere of een vergelijkbare BBQ gebruiken, aangezien deze ideaal zijn voor het maken van spiesjes.

gemarineerde bbq kipspiesjes
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Gemarineerde BBQ Kipspiesjes

Lekker en simpele kipspiesen!
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, snack
Keuken Amerikaans, Barbecue, BBQ, Fast-food
Trefwoord Ananas van de BBQ, Gemarineerde BBQ kipspiesjes, kipspiesjes, NasQ, NasQ BBQ,, spiesjes
Voorbereidingstijd 4 uur 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 4 uur 50 minuten
Porties 5 personen
calorieën 109kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 10

Equipment

  • 1 Ziplock zak
  • 1 spiesen staal of hout

Ingrediënten

Instructies

  • Pak de kipfilet erbij en snijdt deze in eerste instantie in repen, om vervolgens in blokjes van ongeveer 2×2 cm te snijden (om en nabij)
    500 gram Kipfilet
  • Stop dit allemaal in een ziplock zak en voeg een scheut olijfolie toe, samen met de rub. Na wens eventueel nog meer olijfolie
    2 scheuten Olijfolie, 30 gram NasQ Chicken rub
  • Vermeng het goed door elkaar en laat de marinade minimaal vier uurtjes in de koelkast intrekken
  • Na deze tijd haal je ze eruit en pak je de spiesen erbij. Heb je houten prikkers? Zorg dan dat deze minimaal een half uurtje in het water hebben gelegen.
    Rijg vervolgens de blokjes aan je spiesen
  • Steek de BBQ aan op 150 graden direct, waarbij je een redelijk grote ruimte creëert tussen het vuur het het rooster. of leg de spiesjes op bijvoorbeeld een Weber 57 in eerste instantie indirect.
  • Na een paar keer draaien hebben de spiesjes na ongeveer 20 minuten een kerntemperatuur bereikt van minimaal 72 graden en zijn ze klaar om eraf te halen.
  • Heerlijk om te serveren met de bovengenoemde satesaus.
    Eet smakelijk!

Video

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 109kcal

Genoten van deze Gemarineerde BBQ kipspiesjes? 
Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!


Ananas van de BBQ
Een verrassend, maar ontzettend lekker gerecht van de BBQ!

Pita Kip – Shoarma van de BBQ!
Een van de lekkerste zelfgemaakte shoarma, waardoor je niets anders meer wilt eten! !

Big Mac van de BBQ
Je kent hem wel, maar dan van de BBQ (en veel lekkerder!)

Kippendijen Cupcakes
Mijn variant van de kippendijencake, maar dan in mini-formaat!


Je BBQ Kennis vergroten?

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
8 Winter BBQ tips!
De beste 8 BBQ tips voor de winter.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?

Keuzestress over welke BBQ bij jou past?

– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!
– Kamado BBQ
Kamado BBQ kopen? Dit moet je erover weten!


NasQ BBQ op Social media

Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.


Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

Deze post kan affiliate links bevatten, als je hierop klikt kan ik een percentage van een eventuele aankoop krijgen. Dit kost jou verder niets, maar hiermee help je deze website, youtube kanaal etc. waardoor ik dit soort posts/video’s kan blijven maken.

    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Reageer

    Rating recept