Kip & Kalkoen Snacks

Pita Kipshoarma van de BBQ

juli 10, 2022
Pita kipshoarma van de BBQ

Pita kipshoarma van de BBQ is onze vaste donderdagavond maaltijd. Dus hoogste tijd om deze heerlijke zelfgemaakte kipshoarma met jullie te delen!

Pita kipshoarma? Vaste prik!

Zoals ik al zei, dit is onze vaste donderdagavond maaltijd. Nog voordat we kinderen kregen, maakte mijn vrouw en ik al zelf een heerlijk broodje pita kipshoarma klaar. Niet zozeer altijd van de BBQ, maar dat is wel zo lekker! Laatst had ik een donderdagmiddag vrij, dus kon ik mooi aan de slag met deze Pita Kipshoarma van de BBQ / Feuerplatte.

Kippendijen of Kipfilet?

Dit is nog een tijdje een discussiepunt geweest hier thuis. Persoonlijk ben ik een fan van kippendijen voor de Pita kipshoarma van de BBQ, maar mijn vrouw en later kinderen zijn meer gecharmeerd van kipfilet.

Gezien de video, snap jij wel wie die discussie heeft gewonnen… Of zoals ik altijd zeg.. Choose your battles 😉

De angst die vaak om de hoek komt kijken is dat het te droog wordt en daar hebben kippendijen minder last van. Zeker een terecht punt, maar als je goed oplet en erbij blijft (en inmiddels al bijna 10 jaar deze pita kipshoarma van de BBQ maakt) dan lukt dat vrij aardig. Anders kun je altijd het overzicht van kerntemperaturen gebruiken op mijn blog.

Naast zo’n heerlijk broodje pita kipshoarma van de BBQ is de knoflook saus enorm belangrijk. Wij maken altijd zelf onze knoflooksaus, want na zoveel liefde in de voorbereiding van de pita kip, wil je het niet verpesten met een kant en klare saus. Hieronder het recept:

Pita kipshoarma van de BBQ
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Zelfgemaakte knoflooksaus

Heerlijke en simpele knoflooksaus!
Gang Sauzen
Keuken Ambachtelijk, Barbecue, BBQ
Trefwoord kipshoarma, knoflooksaus, NasQ, NasQ BBQ,, pita kip
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 102kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 5 Euro

Ingrediënten

  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels Mayonaise
  • 2 a 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel Oregano

Instructies

  • Begin met de Griekse yoghurt en voeg hier de mayonaise aan toe
    300 gram Griekse yoghurt, 2 eetlepels Mayonaise
  • Pers vervolgens de knoflookteentje en voeg deze toe aan het geheel
    2 a 4 teentjes knoflook
  • Daarna voeg je de oregano toe naar smaak. Hierboven staat 1 eetlepel, maar doe dit naar smaak. Naast dat het lekker is, breekt het de saus ook op qua structuur en kleur.
    1 eetlepel Oregano
  • Roer alles goed door elkaar en voor het serveren, sprenkel nog wat oregano eroverheen voor de looks!
    1 eetlepel Oregano

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 102kcal

Verder met de Pita kipshoarma van de BBQ

En dan nu over naar het hoofdgerecht, de Pita kipshoarma van de BBQ. Ik heb alles gemaakt op de Grillrost Feuerplatte, wat overigens heel erg leuk en gaaf werkt, maar in een skillet, of bakplaat op de BBQ kan natuurlijk ook.

Pita kipshoarma van de BBQ
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Pita kipshoarma van de BBQ

De lekkerste zelfgemaakte Pita kip!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Ambachtelijk, Barbecue, BBQ, Mediterraan
Trefwoord kip, kipshoarma, NasQ, NasQ BBQ,, pita kip
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4
calorieën 389kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 15

Ingrediënten

  • 4 stuks kipfilet
  • 20 gram NasQ Mediterrane rub
  • 2 scheutjes Olijfolie
  • 4 stuks Pita broodjes
  • 2 hele uien in halve ringetjes
  • 200 gram Champignons in schijfjes

Instructies

  • Snij de kipfilets schoon en verwijder harde stukjes en/of vet. Vervolgens snij je de kip in reepjes
    4 stuks kipfilet
  • Als je met alle kipfilets klaar bent, gaat het in een kom en voeg je de olijfolie en NasQ mediterrane kruidenmix toe. en roer alles goed door, dat overal de marinade terecht komt. Voeg eventueel olijfolie en kruiden toe naar smaak
    20 gram NasQ Mediterrane rub, 2 scheutjes Olijfolie
  • Laat de smaken lekker intrekken in de koelkast, nu is een mooi moment om de BBQ aan te steken, of de knoflooksaus te maken zoals hierboven beschreven.
  • Snij de champignons en uitjes, als je dit nog niet hebt gedaan en haal de kip uit de koelkast. Tijd om te bakken!
    200 gram Champignons, 2 hele uien
  • Bak de kipshoarma en de uitjes met champignons op de plaat en leg de pita's ook alvast aan de rand om deze lekker op te laten warmen.
    4 stuks Pita broodjes
  • Blijf lekker spelen tijdens het bakken en als je merkt dat de kip goed is, verplaats hem naar een schaal zodat deze niet verder door gaart. Doe dit ook bij de pita's, champignons en uitjes
  • Als alles klaar is, is het tijd om te bouwen! Voeg eventueel naar smaak nog ijsbergsla toe aan het broodje en bouw het lekker op met lagen van Kip, champignons/uitjes en saus!
    Eet smakelijk!

Video

Nutrition

Serving: 250g | Calories: 389kcal

Genoten van deze BBQ Pita Kipshoarma de BBQ, ook wel bekend als een Pita kip? 
Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!


Double Cheeseburger
De klassieke Double Cheeseburger, maar dan lekkerder! 

Oklahoma Onion Hamburger
Liefhebbers van uien en hamburgers opgelet!

Big Mac van de BBQ
Je kent hem wel, maar dan van de BBQ (en veel lekkerder!)

Mediterraanse burger met Feta
Mediterraanse smaken gecombineerd met een burger.

Pita kipshoarma van de BBQ
Pita kipshoarma van de BBQ


Je BBQ Kennis vergroten?

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!

Keuzestress over welke BBQ bij jou past?

– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!


NasQ BBQ op Social media

Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.


Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer

    Rating recept