Burgers Rundvlees

Oklahoma Onion Hamburger

mei 14, 2021
Oklahoma Onion Burger

De Oklahoma Onion Hamburger. Een simpele en makkelijk manier om een ontzettend
lekkere hamburger te maken!
Je moet natuurlijk wel van uien houden, maar wie doet dat nou niet?

Oklahoma Onion Hamburger

Wat ik persoonlijk altijd interresant vind bij dit soort klassiekers is de geschiedenis. Wat betreft deze Oklahoma Onion Hamburger komen we uit het stadje El Reno in Oklahoma.
Hier ligt namelijk de oorsprong van hamburgers maken op deze manier.

Dit is geen fancy hamburger zoals je hem zou krijgen in een duur restaurant. Een Oklahoma Onion burger is “diner food” zoals ze in Amerika zouden zeggen. Om precies te zijn Sid’s Diner, deze wordt gezien als de grondlegger van deze burger!

Is het geen smashburger?

Smashburgers zijn ontzettend lekker weet ik inmiddels uit ervaring en met een grote lading uien erbij wordt zo’n hamburger belachelijk lekker! Deze burger valt uiteraard in deze categorie, en daarom is hij ook zo ontzettend lekker! De uien zijn daarbij echt het pronkstuk naast de heerlijke patty met krokante buitenkant.

Daarnaast is het natuurlijk ook een dubbel smashburger op een zacht broodje. Ik krijg al zin om er eentje op te eten als ik dit al hoor! Laat staan wanneer je hem ziet!

Wat heb je nodig?

Zoals ik al eerder aangaf is het een simpele en makkelijke burger om te maken. De ingrediëntenlijst is kort en de bereidingtijd is niet heel veel langer!
Ik heb mijn Monolith Keramische barbecue gebruikt, maar een Weber Mastertouch 57 kun je ook gebruiken. Elke barbecue waarbij je direct vuur kunt gebruiken is geschikt. Daarnaast heb je wel een gietijzeren bakplaat of plancha nodig om de hamburgers op plat te drukken.

Oklahoma Onion Burger

De Oklahoma Onion Hamburger. Een simpele en makkelijk manier om een ontzettend lekkere hamburger te maken!
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, snack
Keuken Amerikaans, Barbecue, bbq
Trefwoord Barbecue, BBQ, Oklahoma Onion burger
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 2 personen
calorieën 333kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 5 Euro

Ingrediënten

  • 400 gram Rundergehakt 4 porties
  • 2 Zachte bolletjes
  • 2 hele Uien
  • 10 gram Favoriete steak/hamburger rub
  • 1 theelepel Mayonaise
  • 2 plakjes Cheddar kaas

Instructies

  • Snij de uien zeer fijn, je kunt hiervoor een mandoline rasp gebruiken of een keukenmachine (als je erg goed met het mes bent, ook zelf natuurlijk)
  • Steek de barbecue aan en richt deze in voor direct grillen. Laat de bakplaat of plancha mee opwarmen.
  • Vet de plancha in met een beetje vet en laat dit op temperatuur komen
  • Leg de bolletjes gehakt op de bakplaat
  • Besprenkel deze met je favoriete (steak)rub
  • Leg een stapel uien hier boven op en druk de hamburger inclusief uien plat als een smashburger
  • Bak de hamburger ongeveer 2 minuten totdat deze lekker krokant wordt en draai vervolgens de hamburger om met de uien naar beneden.
  • Leg de plak cheddar kaas op de hamburger en laat de uien doorbakken en de kaas smelten
  • Ondertussen snij je het broodje door en smeer je de boven en onderkant in met mayonaise
  • Als de hamburgers klaar zijn, stapel je ze op elkaar en leg je ze vervolgens op het broodje!
  • Dicht vouwen en genieten!
    Eet smakelijk!

Video



Wil je meer recepten en/of video’s zien van NasQ?
Gebruik je mijn recept en wil je me de credits geven, wordt dat zeer gewaardeerd! Tag me dan of gebruik #NasQBBQ in je bericht.

Meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.

Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

Nog meer Burgers zien?
Meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.

Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer

    Rating recept