Rundvlees

Herfstburger met paddenstoelen en pompoenspread

oktober 23, 2020

De blaadjes beginnen van de bomen te vallen, de wind pakt op en de gemiddelde temperatuur begint langzaam te dalen, kortom!
Perfecte tijd voor deze Herfstburger met paddenstoelen en pompoenspread! Hoe je dit maakt, zie je terug in de video en lees je hieronder!

Herfstburger met paddenstoelen en pompoenspread
Herfstburger met paddenstoelen en pompoenspread

Ingrediënten

 • 250 gram rundergehakt
 • 2x Speltbroodje
 • Eikenbladsla melange
 • Paddenstoelenmix
 • Een ui
 • Ketjap manis (een scheutje)
 • Balsamico azijn (2 scheutjes)
 • tomatenketchup (een toefje)
 • NOSKOS The chicken rub.
 • Pompoenspread: (zie hieronder hoe je deze zelf maakt)
  – Flespompoen
  – Roomkaas naturel

Overige benodigdheden:
– Monolith BBQ
– Gietijzer/stalen pan/skillet (barbecue bestendig)
– Monolith gietijzer rooster

Aan de slag!

Als allereerste begin je met het maken van een pompoenspread. Snij de flespompoen door midden en lepel de zaadjes eruit. Vervolgens snij je het vruchtvlees van de pompoen in blokjes en haal je dit eruit.

Voeg deze blokjes toe aan een pannetje met heet water en kook de pompoen totdat deze makkelijk door te prikken zijn met een vork.
Giet het overtollige water af en stop de pompoen in een blender.
Mix de pompoen tot een egale massa en vermeng deze vervolgens met de roomkaas.

Daarna pakken we het gehakt, dit vermengen we met de NOSKOS the chicken. Vervolgens als het goed vermengt is maak je hier 2 hamburgers van die we nog even in de koelkast terug leggen.

Daarna gaan we aan de slag met de paddenstoelen en de ui, snij deze in schijfjes en maak daarna de houtskool aan met de Monolither.
De opstelling op de Monolith is een directe opstelling aangezien we met een pan/skillet gaan koken en de hamburger afgrillen.

Op de BBQ!

Voeg een scheutje olijfolie toe aan de ijzeren pan en als deze warm genoeg is, voeg je als eerste de uien toe en fruit deze in ongeveer 5 minuten.

Na 5 minuten leg je de hamburgers op de Monolith en voeg je de paddenstoelen toe aan het pannetje en als deze een paar minuten hebben mee gebakken voeg je de ketjap en balsamicoazijn toe en roer je het geheel steeds om tot de paddenstoelen gaar zijn.

Als alles klaar staan, snij je de speltbroodjes doormidden.
Smeer je de onderkant in met de pompoenspread, voeg je daarna de eikenbladsla melange en de hamburger toe om het vervolgens af te toppen met die heerlijke paddenstoelen en uien!

Als laatste gaat er nog een toefje tomatenketchup op de binnenzijde van het broodje en je kunt deze heerlijke Herfstburger serveren aan je gasten!

De receptvideo is terug te vinden op mijn  YouTube kanaal of klik op de video hieronder.


Wil je meer recepten en/of video’s zien van Burgers?

Meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.

Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

  Reageer