Burgers Rundvlees

NasQ BLT Burger

januari 17, 2021
NasQ BLT Burger

Is de BLT Burger de lekkerste “standaard” burger? Dat is een vraag die voor iedereen heel persoonlijk is natuurlijk, maar ik vind deze BLT burger met een eigen NasQ twistje eraan een erg lekker burgertje voor tussendoor!

BLT Burger?

Waar staat dat nou eigenlijk voor BLT? Die vraag kan ik je heel makkelijk beantwoorden. Dit staat namelijk voor Bacon Lettuce Tomato en dat zijn de drie hoofd ingrediënten die in of op een BLT burger moeten zitten.

Maar, de oorsprong van de BLT ligt eigenlijk bij de sandwiches. een BLT Sandwich of een BLT club sandwich kun je in Amerika krijgen met vaak kip erop.
Maar hier kan uiteraard ook een heerlijke burger van gemaakt worden! En dat gaan we ook doen.

Is dit de lekkerste hamburger?

Of dit de lekkerste hamburger is, kan ik natuurlijk voor niemand invullen. Wat ik wel weet, is dat dit een heerlijke “standaard” hamburger is die je zonder veel poespas kunt maken en daarnaast nog eens ontzettend lekker is!
Vooral met die saus die ik erbij heb gemaakt, die maakt het geheel helemaal af!

NasQ BLT Burger
NasQ BLT Burger

Wat heb je nodig voor de NasQ BLT Burger?

Voor deze lekkere burger heb ik in de video een Weber Mastertouch 57 cm gebruikt in combinatie met het GBS systeem en de sear grate. Maar je zou dit natuurlijk ook kunnen maken op een keramische bbq met het liefst een gietijzeren inleg of een pellet bbq op de hoogste stand met een grill inleg.

NasQ BLT Burger

Een heerlijke standaard burger met een NasQ twist!
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Barbecue, bbq, Brood
Trefwoord Barbecue, BBQ, bbq snack, Brood, Burger, Hamburger, Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 2 personen
calorieën 380kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 8 euro

Ingrediënten

De hamburger

  • 300 gram Rundergehakt
  • 10 gram Noskos Steak kruiden
  • 2 stuks (Hamburger) broodjes
  • 2 stuks Augurkenschijven
  • 2 plakjes Cheddarkaas
  • 2 blaadjes IJsbergsla
  • 4 strips Bacon gebakken
  • 1 hele Tomaat

De saus

  • 3 eetlepels Mayonaise
  • 1,5 eetlepel Milde mosterd
  • 1 stuks Augurkenschijf fijngehakt
  • 1 scheutje Augurkensap

Instructies

  • Steek de barbecue aan en zorg voor een directe zone in je barbecue.
  • Meng het gehakt met de Noskos kruiden en verdeel het gehakt in twee gelijke delen en maak er hamburger schijven van.
  • Als de barbecue warm is, plaats je pannetje direct boven het vuur en bak de baconstrips lekker krokant.
  • Als de bacon op de barbecue ligt, begin je met de saus. Hak als eerste augurkenschijfje fijn
  • Vervolgens doe je de fijngehakte augurk, mayonaise, mosterd en augurkensap in een kommetje en meng je tot het een geheel.
  • Snij de tomaat in dikke plakken en leg de ijsbergsla klaar.
  • Vervolgens leg je de hamburgers op het gietijzeren rooster.
  • Leg ook de broodjes in het pannetje en laat deze in 30 a 45 seconden een krokant laagje ontwikkelen.
  • Na 2 minuten draai je de hamburgers om, een goede indicatie is de rand van de hamburger (zie video voor meer uitleg)
  • Leg ook dan de kaas op de hamburger en laat de hamburger 1,5 a 2 minuten nog op de barbecue liggen, voordat je ze eraf haalt.
  • Nu is het tijd om de hamburger op te bouwen! Smeer het broodje aan de onderkant en de bovenkant in met de zelfgemaakte saus.
  • Leg vervolgens een blaadje sla op de onderkant gevolgd door 2 strips knapperige bacon.
    Hier bovenop leg je de hamburger, welke je aftopt met een augurkenschijf en tomaat. Bovenkantje er boven op en eet smakelijk!

Video


Wil je meer recepten en/of video’s zien van NasQ?
Gebruik je mijn recept en wil je me de credits geven, wordt dat zeer gewaardeerd! Tag me dan of gebruik #NasQBBQ in je bericht.

Meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.

Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer

    Rating recept