Materiaal Reviews

One minute lighter review

februari 12, 2021
One minute lighter review

Dit maal in de 5-minute review gaan we het hebben over de One minute lighter. Diverse bedrijven zijn hier inmiddels al ingedoken. Doet het apparaat ook wat het beloofd?

Wat is een one minute lighter?

Wat is nu zo’n one minute lighter vraag je je misschien af, dat lijkt wel een opgevoerde föhn! Allemaal dingen die ik vaker hoor. Ik moet jullie heel eerlijk bekennen, dat ik vroeger niet veel beter was.

Zo’n ding is toch onzin! Helemaal niet nodig, als je wokkels hebt.
Daar heb je in principe gelijk in. Je hebt hem niet perse nodig, maar het maakt het leven zoveel makkelijker!

De one minute lighter is een 2000 watt hete lucht blazer, die ervoor zorgt dat jouw houtskool (onder de juiste omstandigheden) binnen een minuut aan het branden is.
Dit klopt ook echt, want het is me gelukt! Maar ik zet er bij onder juiste omstandigheden, want stel je houtskool is wat vochtiger of zoiets, dan wordt het natuurlijk wel iets lastiger om het binnen een minuut voor elkaar te krijgen.

De variant die ik gebruik is er eentje met een kabel, echter is er tegenwoordig ook een op de markt die draadloos is namelijk de looftlighter X

One minute lighter review
One minute lighter – 5 minute review

Wat zit er in de doos?

Wat krijg je nu allemaal? Nou dat is heel simpel. Een one-minute lighter! Ik heb zelf de Monolighter van Monolith en deze komt met een 3 meter lange kabel. Verder geen poespas. Direct klaar voor gebruik!

Specificaties

De specificaties van een gemiddelde one-minute lighter zijn als volgt:
2000 watt vermogen.
3 meter lange kabel (of draadloos)
Handvat is van kunststof en de toorts van metaal. Ligt makkelijk in de hand en door de vorm is alles makkelijk te bereiken.

De lighter is bedoeld om je houtskool mee aan te maken, maar briketten krijg je er uiteraard ook mee aan. Dit zal alleen wat langer duren.
Zelfs houtblokken en daar mee je open haard krijg je met een one-minute lighter aan, alleen duurt dit iets langer dan one-minute!

One-minute lighter review op NasQ BBQ YouTube kanaal bekijken.


Wil je meer recepten en/of video’s zien van NasQ?
Gebruik je mijn recept en wil je me de credits geven, wordt dat zeer gewaardeerd! Tag me dan of gebruik #NasQBBQ in je bericht.

Meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.

Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer