Varkensvlees

Porchetta van de BBQ

augustus 10, 2019
Porchetta van de BBQ
Porchetta – Mals vlees met krokante korst

Een heerlijk buikspek gerecht is toch wel Porchetta van de BBQ!
Verrukkelijke zachte mediterraanse varkensvlees smaak van binnen, met een krakend harde zwoerd aan de buitenkant!

Buikspek

Buikspek is toch wel het stuk vlees waar je het meeste mee kan variëren! Onlangs heb ik al Parijs buikspek gemaakt, maar nu gaan we Porchetta van de BBQ maken!
Heerlijk sappige vlees met een “crackling” buitenkant!

Voorbereiding

Zorg dat je een mooi stukje buikspek met zwoerd hebt. Deze zwoerd wordt straks lekker krokant en zorgt voor die heerlijke buitenkant.

De bedoeling is, dat de zwoerd alleen aan de buitenkant van je rol zit. Als je de buikspek tot Porchetta oprolt, moet er geen zwoerd aan de binnenkant zitten ( zie video voor meer info)

Vervolgens maak je in de zwoerd dat wel is blijven zitten gaatjes. Dit doe je met het punt van je mes.
Deze handeling zorgt ervoor dat de kruiden aan deze kant ook het vlees bereiken.
Heb je dit gedaan kun je verder gaan met het kruiden van de Porchetta.

Porchetta van de BBQ recept

Voor het recept om Porchetta van de BBQ te maken gebruiken we de volgende ingrediënten :

Mediterraanse kruidenmix van:
– Rozemarijn
– Tijm
– Marjolein
– Basilicum
– Oregano
(allemaal gelijke delen)
Peper
Zout

Vervolgens bind je het stuk op met slagerstouw en kruid je de buitenkant nog met peper en zout.

Op de BBQ

Ik heb een direct en indirect gedeelte gemaakt op mijn BBQ, zodat de Porchetta op de BBQ eerst indirect kan garen. De BBQ staat ingesteld op een indirecte temperatuur van 140 graden celsius.

Heeft de Porchetta op de BBQ een kerntemperatuur bereikt van ongeveer zeventig graden, kan deze verplaatst worden naar het directe gedeelte.
Stook de BBQ op naar 200+ graden om de buitenkant lekker krokant te maken.

Voor de visuele mens heb ik uiteraard een video op mijn YouTube kanaal staan:

    Reageer