Varkensvlees

Parijs Buikspek

augustus 10, 2019

Stop met alles wat je aan het doen bent. Dit gaat namelijk het verschil maken in je leven! Parijs Buikspek!

Oké… dat is misschien iets overdreven, maar dit gerecht is zo lekker
Terwijl je dat misschien niet verwacht van te voren!

Buikspek

We weten allemaal dat buikspek ontzettend lekker is en dat er heel veel verschillende manieren zijn om dit lekker stukje vlees te bereiden.
Je hebt bijv. Porchetta of Pork belly burned ends. Maar nu komt hierbij Parijs buikspek

Maar vandaag gaan we iets anders doen, we gaan een mooi stuk buikspek bereiden op de manier zoals je normaal een brisket zou maken.

Parijs buikspek gekruid en klaar voor de bbq

Credits

Ik geef graag de credits aan diegene die het toebehoord, ik ben geïnspireerd door Harry Soo, die op zijn beurt weer geïnspireerd is door Melt BBQ in Parijs (Hey! vandaar het Parijs buikspek)

Parijs Buikspek recept

Goed.. terug naar het recept, wat erg simpel is.

We beginnen met een mooi stuk buikspek, zonder zwoerd en gaan dit lekker kruiden met mijn eigen brisket kruidenmix:

Mijn brisket kruidenmix:
3 eetlepels Zout
4 eetlepels Peper
2 eetlepels Knoflook

Parijs buikspek na 2 uur op de BBQ

Bereiding

Zorg ervoor dat je barbecue indirect wordt ingedeeld en dat je de bbq ingesteld hebt op 140 graden.

Na ongeveer twee uurtjes op de bbq, was mijn bark goed om het stuk vlees in te pakken. 2 uur is vooral een richtlijn. Kijk vooral naar de bark van het vlees, deze is belangrijker dan de tijd.

Hierna pak je hem in en gaat hij terug op de barbeque. Na anderhalf uur was mijn buikspek gaar en ging de thermometer erin als boter.
Vervolgens laat je het stuk vlees even uitdampen om hem vervolgens aan te snijden in mooie potlooddikte plakken.

Het vet is gesmolten en wat over gebleven is, smaakt goddelijk!
Vooral in combinatie met de zout, peper en knoflook mix.

Voor de visuele mens heb ik uiteraard een video gemaakt op mij YouTube kanaal:


  • Reageer
    KokMetBaard
    december 1, 2023 at 9:58 am

    Marcel!!! Hoe groot stuk buikspek kun jij op, want deze rub was voor mij never genoeg. 900 gram buikspek was wel lekker, toen ik de rub extra had aangemaakt 😀

    • Reageer
      NasQ BBQ
      december 9, 2023 at 11:05 pm

      Toen heel veel, tegenwoordig wel wat minder! hahaha Maar door de grove structuur van de rub hoef je hem ook niet helemaal met een dikke laag te bedekken.

Reageer