Spiesjes Varkensvlees

Teriyaki varkenshaas spiesjes van de BBQ

juni 19, 2022
Teriyaki Varkenshaas spiesjes van de BBQ


Een tijdje terug kwam mijn BBQ Buddy Noskos van BBQ-nl.com op bezoek om even bij te kletsen. Uiteraard gaat dan de BBQ aan en ik maakte deze heerlijke Teriyaki Varkenshaas spiesjes. Ondertussen heb ik ook nog een video hiervan opgenomen. Maar het recept kan natuurlijk ook niet ontbreken op mijn blog.

Varkenshaas op de BBQ

Persoonlijk vind ik varkenshaas een prachtig stukje vlees voor op de BBQ. Mooi mals stukje vlees die, wanneer je het goed bereid ontzettend lekker is.

Daarnaast staat een varkenshaasje ook gegarandeerd voor prachtige combinaties. Ik heb al eerder op dit blog een lekkere gemarineerde shashlik gemaakt van varkenshaas. Een varkenshaas in heerlijke Mojo Marinade. Of wat dacht je van deze prachtige feestelijke Varkenshaas rollade. Het recept van de Teriyaki varkenshaas spiesjes is er eentje die daar perfect tussen past!

Teriyaki marinade

Ik hou persoonlijk ontzettend van de Oosterse en Aziatische smaken, dit zie je bijvoorbeeld ook terug in de Teriyaki Ribfingers. Maar de combinatie van Teriyaki met deze varkenshaas spiesjes is echt geweldig.

Teriyaki is een Japanse kooktechniek waarbij vis of vlees wordt gebakken in een marinade van sojasaus, suiker en rijstwijn. Om te smullen, maar ik ben sinds dat ik het boek Yakitori & Korean BBQ heb gelezen ben ik sowieso enorm fan geworden van de levensstijl. De Eenvoud, pure ingrediënten en de benadering van voedsel in deze culturen hebben me enorm geïnspireerd om het recept voor deze Teriyaki Varkenshaas spiesjes te maken.

Teriyaki Varkenshaas spiesjes recept

Het recept voor de Teriyaki varkenshaas spiesjes vind je hieronder. Maar wat heb je allemaal nodig aan hardware, vraag je je misschien af.

Ik heb het gerecht op de Monolith gemaakt in combinatie met de plancha. Het voordeel hiervan is, door het gebruik van 1 halve indirect steen dat de stokjes van de Teriyaki Varkenshaas spiesjes niet verbranden tijdens de bereiding.

Het uiteindelijk resultaat zijn heerlijk malse Teriyaki varkenshaas spiesjes, met een prachtige Maillard reactie aan de buitenkant zonder verbrande stokjes. Beter dan dat krijg je ze niet!

Uiteraard kun je ook een Weber of Napoleon kogelBBQ gebruiken voor deze Teriyaki Varkenshaas spiesjes. Een plancha of bakplaat is niet perse nodig, maar maakt het wel leuker. Wat overigens ook een geweldige kleine BBQ is voor dit soort bereidingen, is de Weber Go Anywhere. Door de rechthoekige afmeting een ideale bbq voor vlees op een stokje.

Teriyaki Varkenshaas spiesjes van de BBQ
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Teriyaki Varkenshaas spiesjes

Een heerlijke recept van Teriyaki Varkenshaas spiesjes voor op de BBQ!
Gang Hoofdgerecht
Keuken aziatisch, Barbecue, BBQ, Japans
Trefwoord spiesjes, Teriyaki, varkenshaas
Voorbereidingstijd 4 uur 30 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 4 uur 35 minuten
Porties 4 personen
calorieën 105kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 10 euro

Equipment

Ingrediënten

  • 2 stuks varkenshaas
  • 1 halve ui
  • 1 duim dik stuk Gember
  • 2 knoflook teentjes
  • 100 ml Soy Sauce
  • 100 ml Rijstazijn
  • 1 handje Sesamzaadjes
  • 1 halve Lenteuitje in ringetjes gesneden

Instructies

  • Begin op tijd met de voorbereidingen aangezien de marinade minimaal 4 uurtjes moet intrekken. Je begint met het toevoegen van de Soy Sauce en Rijstazijn in een ziplock zak
    100 ml Soy Sauce, 100 ml Rijstazijn
  • Vervolgens rasp je de ui, knoflook en gember in de zak en voegt deze toe aan het geheel. Vermeng dit goed, zodat het een mooie egale marinade wordt
    1 halve ui, 2 knoflook teentjes, 1 duim dik stuk Gember
  • Pak daarna de varkenshaas erbij en snij deze in plakjes en voeg deze ook toe aan de ziplock zak. Hussel de zak goed door elkaar, zodat de marinade goed wordt verdeeld en sluit de ziplock zak goed af, met zoveel mogelijk lucht eruit.
    Leg de zak daarna in een pannetje, zodat mocht hij lekken, niet je hele koelkast onder zit 😉
    2 stuks varkenshaas
  • Ongeveer een half uur voordat je de spiesjes wilt gaan maken, pak je een bak met water en daar leg je je houten spiesjes in (gebruik je stalen spiesjes of spiesen, mag je deze stap overslaan)
  • Rijg de spiesen in elkaar en steek vervolgens de BBQ aan.
  • Zet de BBQ in een ideale sate opstelling, zoals ik hierboven heb omschreven.
  • Grill de sateetjes ongeveer 1 minuutje per kant, waarna de Teriyaki Varkenshaas spiesjes gereed zijn om te serveren. Strooi de sesamzaadjes en lenteuitjes erover voor een extra bite en versiering
    Eet smakelijk!
    1 halve Lenteuitje, 1 handje Sesamzaadjes

Video

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 105kcal

Genoten van deze Teriyaki Varkenshaas spiesjes van de BBQ? 
Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!


Oreo Brownie van de BBQ
Heerlijk machtig en vooral Amerikaans!

Oklahoma Onion Hamburger
Liefhebbers van uien en hamburgers opgelet!

Teriyaki Ribfingers
Iberico en Teriyaki, een match made in heaven!

Double Cheeseburger
De McDonalds Double Cheeseburger, maar dan beter!


Je BBQ Kennis vergroten?

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!


Genoten van deze post en video en wil je meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer

    Rating recept