Varkensvlees

Easterwood BBQ Spareribs

december 4, 2019
Easterwood spareribs

De oorsprong van de Easterwood BBQ Spareribs komt bij Frits vandaan. Een van de oprichters van het BBQ genootschap. Hij deed mee met een barbecue wedstrijd van de provincie Gelderland en wilde spareribs maken, echter had hij maar 2 uur de tijd om zijn gerecht te maken. Dat was het moment dat de Easterwood spareribs waren geboren. En de wedstrijd? Uiteraard gewonnen, met deze fantastische ribs!


Ingrediënten voor de Easterwood BBQ Spareribs

Wat hebben we nodig om deze spareribs te maken?

Om te beginnen:
Spareribs zonder ketting
Deze ribben zijn wat dunner en ideaal om te gebruiken voor deze snelle bereiding
Uiteraard heb je ook een barbecue rub nodig, wees hier vrij in wat je wil gebruiken. Ik zou de volgende adviseren
Noskos Spareribs rub of
Noskos Pulled pork rub

Ontvliezen

Het ontvliezen van spareribs blijft af en toe lastig en daar zijn deze Aziatische Spareribs geen uitzondering in. De handigheid zit hem erin om met een bot voorwerp, zoals de achterkant van een theelepel, een begin te maken bij een bot. Wanneer je daar een opening hebt, kun je met je vinger eronder komen en vaak het vlies in een stuk eraf halen. Mocht het vlies te glibberig zijn. Gebruik dan een stuk keukenpapier, hierdoor heb je meer grip. Op mijn YouTube kanaal heb ik een korte video staan waarin ik de techniek uitleg.

Die verwijderen we dus en dan is het tijd om je spareribs in de rub te zetten. Bedek de spareribs met een mooie egale laag en vergeet de zijkanten uiteraard niet om mee te nemen!

Op de Barbecue!

Ik gebruik voor deze bereiding de Monolith Classic Pro-series en gebruik de indirecte methode. Bij een keramische barbecue kun je indirect heel makkelijk doen door de indirect steen tussen het vuur en het rooster te plaatsen. Gebruik je een Weber Master Touch GBS 57 dan heb je diverse manieren om indirect te barbecueen en die kun je hier bekijken.
Gebruik je een Smokey Bandit The Lumberjack of een andere pelletsmoker dan hoef je alleen de temperatuur omhoog te gooien aangezien deze indirecte smokers zijn!

De Spareribs gaan de barbecue op voor 2 uurtjes bij 160 graden celsius, na 2 uurtjes zijn de spareribs knapperig aan de buitenkant en gaar aan de binnenkant. Vervolgens smeren we er nog barbecue saus overheen op het einde en de ribs zijn klaar om te serveren!

Wil je meer recepten en/of video’s zien van NasQ?

Meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.

Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer