Burgers Rundvlees Varkensvlees

Hamburger met Jalapeno Cheddar Grillworst

augustus 14, 2024
Hamburger met jalapeno cheddar grillworst

Er gaat niets boven de geur van de BBQ, het sissende geluid van vlees op de grill en de gezelligheid die de BBQ brengt door het samenkomen van vrienden en familie voor een heerlijke maaltijd. Vandaag deel ik een toch wel bijzonder recept dat zeker indruk zal maken: de ultieme BBQ hamburger met Jalapeno cheddar grillworst. In eerste instantie misschien een wat aparte combinatie, maar hij zal zeker niet teleurstellen!

De Ultieme BBQ Hamburger

Een perfecte hamburger begint met gehakt. Voor dit recept gebruiken we rundergehakt, gebruik gehakt met een goede vlees – vet verhouding. Meng het gehakt met een vleugje zout, peper en knoflookpoeder om de natuurlijke smaak naar voren te brengen. Vorm het gehakt tot stevige, gelijkmatige burgers die iets groter zijn dan je broodjes, omdat ze tijdens het grillen zullen krimpen.

Door de burgers in eerste instantie op het directe gedeelte van de BBQ te grillen, krijg je een heerlijk krokant korstje aan de buitenkant, terwijl de binnenkant sappig en vol van smaak blijft, als je hem vervolgens indirect legt. Deze methode is al eeuwenoud. Ik vind het ook heerlijk om een hamburger compleet indirect te BBQ’en met flink wat rook voor een heerlijke hamburger met extra rooksmaak.

Hamburger met jalapeno cheddar grillworst
Hamburger met jalapeno cheddar grillworst

Jalapeño Cheddar Grillworst

De Jalapeño Cheddar grillworst voegt een spannende kick toe aan je BBQ-creatie. Deze worst combineert de hartige smaken van mals varkensvlees met de pittige hitte van jalapeñopepers en de romige rijkdom van gesmolten cheddar. De grillworst gaar je in zijn geheel op de BBQ, zodat de kaas smelt en er een mooi korstje op de grillworst ontstaat.. Het resultaat is een heerlijke, pittige toevoeging die de sappige hamburger perfect aanvult. Deze jalapeño cheddar grillworst zorgt voor een explosie van smaak en textuur.

Toppings op de Hamburger met Jalapeno Cheddar grillworst

Het plezier van het maken van hamburgers ligt in de eindeloze mogelijkheden voor toppings, waarmee je elke keer een unieke smaakervaring kunt creëren. Naast de klassieke blaadjes sla, zoals rucola, die een pittige en nootachtige smaak toevoegt, kun je experimenteren met verschillende soorten groenten, extra kazen en sauzen. Probeer eens geroosterde rode paprika’s voor een zoete rooksmaak. Avocado of guacamole brengt een romige textuur en een gezonde twist.

Verschillende soorten kaas, zoals blauwe kaas of geitenkaas, kunnen een geheel nieuwe dimensie aan je hamburger geven. Voor een extra crunch kun je krokante uienringen toevoegen, of probeer een laagje romige coleslaw voor een verfrissende tegenhanger. Sauzen spelen ook een cruciale rol; varianten zoals chipotle-mayonaise, honing-mosterd, of zelfs een pittige sriracha-mayonaise kunnen de smaak van je hamburger naar een hoger niveau tillen. Met deze variaties kun je eindeloos variëren en elke keer een nieuwe, heerlijke combinatie ontdekken.

Wat heb je nodig voor deze Hamburger met Jalapeno Cheddar Grillworst?

Ik hou ervan om mijn hamburgers indirect te maken. De toevoeging van rook geeft net weer een extra twist aan je gerecht. Tijdens de video van dit recept heb ik gebruik gemaakt van de Traeger Ironwood L, maar elke andere BBQ waar je een indirecte zone kunt maken is geschikt hiervoor.

Hamburger met jalapeno cheddar grillworst
Afdrukken Pin
5 van 2 stemmen

BBQ Hamburger met Jalapeno Cheddar Grillworst

Het lijkt in eerste instantie misschien iets too much, tenminste dat vond mijn vrouw, maar ik vond deze Hamburger met Jalapeno Cheddar grillworst heerlijk! Er zou zelfs nog een plakje bacon opkunnen wat mijn betreft 😉
Gang Burgers, Hoofdgerecht
Keuken Ambachtelijk, Amerikaans, Barbecue, BBQ, Fast-food
Trefwoord BBQ Hamburger, Hamburger, jalapeno cheddar, Jalapeno Cheddar Grillworst
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Opbouwen 5 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 2 personen
calorieën 412kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 20

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Steek de BBQ aan op zo'n 140/150 graden indirect.
  • Haal de Jalapeno Cheddar grillworst van Homemade uit de verpakking en leg deze indirect op de BBQ. De worst heeft meer tijd nodig om compleet warm te worden.
    1 stuks Jalapeno Cheddar Grillworst
  • Vervolgens ga je aan de slag met het gehakt. Haal deze uit de verpakking en vermeng deze met de NasQ Steak rub. Hoeveel je dit gebruikt is naar eigen smaak, maar ik bestrooi beide zijde goed en vermeng vervolgens de kruiden en het gehakt goed door elkaar.
    250 gram Gehakt, 1 zakje NasQ Steak rub
  • Als dit goed vermengd is, maak je twee flinke burgers ervan. Maak deze plat met je handen en vorm ze dat ze een tikkeltje groter zijn dan je broodje. Leg vervolgens de hamburgers ook indirect op de BBQ.
  • Ondertussen kun je de ui snijden en de broodjes alvast doorsnijden, zodat alles klaar ligt.
    1 stuk Ui, 2 stuks Kaiserbroodjes
  • Na zo'n 20 minuten zijn de hamburgers gaar en is de worst inmiddels ook goed warm. Tijd om alles er vanaf te halen.
  • Pak de onderkant van je broodjes, spuit hier een goede dot Burger sauce op gevolgd door de rucola. Leg hier vervolgens de hamburger op.
    Snij een paar plakken van de grillworst om deze ook op het broodje te leggen en sluit af met de uitjes en nog wat saus.
    Eet smakelijk!
    1 zakje Rucola sla, 1 flesje BBQuality Burger sauce

Video

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 412kcal

Conclusie

Okay, eerlijk is eerlijk het is nogal veel vlees op een broodje, maar toch wel heel erg lekker! De Jalapeno en cheddar staan goed hun mannetje tijdens het vlees geweld en zijn subtiel aanwezig bij iedere hap. De romige, rokerige burger saus van BBQuality is een goede aanvulling.

Kortom, maak deze thuis ook en… Tot de volgende!

Genoten van deze Hamburger met Jalapeno Cheddar Grillworst?

Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!


Bacon Cheeseburger Balls
Sportwedstrijdje? Met dit recept ben je sowieso een groot fan!!

Low and slow Varkensfilet
Zo makkelijk, maar zo lekker!

Bacon Sandwich
Een klassieker, maar dan van de BBQ!

Varkenshaas in Champignon Roomsaus
Ook heerlijk, maar dan net weer anders!

Hamburger met jalapeno cheddar grillworst
Hamburger met jalapeno cheddar grillworst

Je BBQ Kennis vergroten?

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?

Keuzestress over welke BBQ bij jou past?

– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!


NasQ BBQ op Social media

Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.


Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

  • Reageer
    Johnny
    augustus 16, 2024 at 9:34 am

    5 sterren
    Ziet er goed uit! Ga ik snel eens maken

    • Reageer
      NasQ BBQ
      augustus 16, 2024 at 8:52 pm

      5 sterren
      Goed idee Johnny! Geniet ervan 🙂

5 from 2 votes

Reageer

Rating recept