Burgers Varkensvlees

Bacon Wrapped Burgers

maart 14, 2021
NasQ Bacon Burger

Deze uit de kluiten gewassen MOINK ball brengt beide werelden samen door bacon om de runderhamburger te wikkelen! Deze Bacon wrapped burgers zijn een heerlijke eigenzinnige variant op de welbekende hamburger!

Bacon Wrapped Burgers

Bacon Wrapped burgers
NasQ Bacon wrapped Burgers

Laten we eerlijk zijn, dat klinkt toch erg goed! Een heerlijke runderhamburger omwikkeld met spek en dat op een broodje! Het voorbeeld voor deze hamburger is toch wel de welbekende MOINK balls, alleen dan iets opgeblazen en natuurlijk mijn eigen twist aan de ingrediënten gegeven!

Waarom Burgers?

Waarom zijn burgers toch zo’n favoriete maaltijd bij heel veel mensen in de hele wereld? Ieder land of werelddeel heeft wel een eigen hamburger of een afgeleiden daarvan!
Dat is eigenlijk toch vreemd? Dat zo’n klein
(en soms groot, heel groot) broodje zo ontzettend wereldberoemd is! Ik ben daar eens zelf over na gaan denken en mijn conclusie is dat het vooral het gemak om zo’n broodje te maken en de smaken die je daarbij kunt toevoegen het zo’n prachtig gerecht maakt!
Ik heb thuis ook het ultieme hamburger boek van Julius Jaspers liggen en daarin geeft hij ook aan, dat de combinaties die hij slechts aangeeft in het boek al eindeloos veel variaties van de hamburger kan maken! Je kunt hem helemaal naar eigen smaak personaliseren en dat is precies wat ik bij deze bacon wrapped burgers heb gedaan! Mijn eigen NasQ twist eraan gegeven!

Is dit mijn ultieme burger?

Daar is het antwoord vrij simpel op, Nee!
Maar wat is dan mijn ultieme burger? Ik durf het eerlijk gezegd niet te zeggen, er zijn zoveel varianten die ik ontzettend lekker vind, dat ik niet met zekerheid een hamburger durf aan te wijzen. Dus tot die tijd, blijven we gewoon proeven en proberen totdat we hem wel hebben gevonden!

bacon wrapped burgers

Aan de slag met de Bacon wrapped burgers!

Het recept voor deze burgers staat hieronder, maar het materiaal dat je gaat gebruiken is natuurlijk ook belangrijk. De hamburgers worden namelijk in eerste instantie indirect gegaard op de barbecue, dus hiervoor moet je wel de juiste opstelling gebruiken.
Ik gebruik in mijn video de Monolith keramische bbq.
Deze heeft een 2delig platesetter systeem en hierdoor kan ik gebruik maken van twee verschillende zone’s tijdens het barbecueën, namelijk een directe en indirecte zone.

Gebruik je een Weber BBQ kun je eveneens een directe en indirecte opzet maken.
Gebruik je een Pellet barbecue zoals de Smokey Bandit, dien je wel een grill inzet te hebben als je de hamburgers op het einde nog wil afgrillen.

Bacon Wrapped Burgers

Runderhamburgers omwikkeld met spek op een knapperig bolletje
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, snack, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Barbecue, bbq
Trefwoord Barbecue, BBQ, bbq snack, Brood, Burger, Hamburger, Hoofdgerecht, Rundvlees, snack
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 2
calorieën 354kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 8 Euro

Ingrediënten

Voor de burgers

  • 500 gram Rundergehakt
  • 100 gram Ontbijtspek
  • 1 eetlepel Sojasaus
  • 1 eetlepel Worchestershire sauce
  • 1/2 theelepel Komijnzaad
  • 1/2 theelepel Zwarte peper
  • 1 eetlepel Tomatenketchup
  • 4 plakjes Cheddar cheese

Overige toevoegingen

  • 4 stuks Italiaanse bollen
  • 50 gram IJsbergsla
  • 1 stuks Truffelmayonaise
  • 1 hele Ui in ringen gesneden
  • 1 toefje Tomatenketchup

Instructies

  • Voeg de ingredienten voor de burger toe aan het gehakt
  • Meng alles samen en vorm 4 gelijke bollen en vorm hiervan 4 hamburger patty's
  • Maak met 4 strips spek een "matje" en vouw dit om de hamburger heen.
  • Bereid je barbecue voor op een directe en indirecte zone, aangezien de hamburgers eerst indirect erop gaat en daarna direct.
  • Leg de hamburgers eerst 20 minuten indirect op bbq
  • Als de hamburgers mooi van kleur beginnen te raken leg je ze nog een paar minuten direct om de spek lekker knapperig te maken.
  • Leg op het einde nog een plakje cheddar erop en laat deze smelten.
  • Snij de broodjes open en smeer de truffelmayonaise op de bodem van het broodje
  • Leg vervolgens de sla erop gevolgd door de burger.
  • Hier bovenop nog de ui en afgetopt met een toefje tomatenketchup en je hamburger is klaar!

Video



Wil je meer recepten en/of video’s zien van NasQ?
Gebruik je mijn recept? Vergeet dan niet om mij te vermelden, dat wordt uiteraard zeer gewaardeerd!
Tag me dan of gebruik #NasQBBQ in je bericht.

Meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.

Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer

    Rating recept