Varkensvlees

Pulled pork met koffiekruiden

februari 14, 2021
Pulled pork met beefkruiden

Pulled pork met koffiekruiden! Dat klinkt misschien in eerste instantie als een rare combinatie. Maar de Beefkruiden van Noskos met koffie van Single Estate Coffee Roasters geven een smaaksensatie af aan je varkensvlees zoals je nog nooit eerder hebt geproefd!

Pulled pork met koffiekruiden?

Koffie en varkensvlees, het klinkt je misschien apart in de oren.
Daarnaast is de rub die ik heb gebruikt oorspronkelijk ook bedoeld voor mooie stukken rundvlees, maar wat is hij lekker in combinatie met pulled pork!
De kruidenrub die ik heb gebruikt is de Noskos beef rub. Deze is ontwikkeld in samenwerking met Single Estate coffee roasters en gebruikt de beste koffiebonen die wordt aangeboden!
Kortom, zeker het proberen waard!

Dat is allemaal mooi, maar pulled pork? Ik hou van combineren en experimenteren. Hierdoor kwam ik ook uit op deze combinatie en kan je garanderen dat ik er geen spijt van heb!

Procureur of Boston butt?

De aloude discussie, welk stuk vlees gebruik je voor het maken van pulled pork? Persoonlijk maakt mij dit helemaal niets uit. Het wordt beide uit dezelfde “hoek” van het varken uitgesneden, alleen is de snit anders. Procureur is iets typisch Europees, terwijl Boston butt een Amerikaanse snit is.

Maar dat bot geeft toch smaak af?

Pulled pork met koffie kruiden

Het grote verschil, naast de grote van het stuk is de aanwezigheid van het schouderbladbot. Hier wordt over gezegd dat dit smaak af geeft. We zullen maar meteen deze mythe doorbreken. Dat is niet zo!
Bot heeft van zichzelf ontzettend veel smaak, denk hierbij aan mergpijpjes. Maar smaak afgeven aan het vlees in een boston butt bijvoorbeeld doet het niet. De smaak wordt voornamelijk gecreeerd door collageen die smelt tijdens het langzame garingsproces en dat geeft smaak af aan het vlees.

Wat heb je nodig?

Ditmaal heb ik de Smokey Bandit Lumberjack gebruikt om deze prachtige procureur te garen, maar je kunt uiteraard ook een keramische bbq of een kogelbarbecue gebruiken. Deze laatste zul je dan met een indirecte opstelling moeten aansteken.

Pulled pork met beefkruiden
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Pulled pork met koffiekruiden

Een heerlijke variant op de welbekende Pulled Pork!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Barbecue, BBQ
Trefwoord Barbecue, BBQ, pulled pork, Zuid-amerikaans
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Rusttijd 30 minuten
Totale tijd 7 uur
Porties 5 personen
calorieën 342kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 15 Euro

Ingrediënten

 • 2,5 Kg Procureur
 • 30 gram Noskos The Beef kruiden
 • 4 eetlepels Noskos original barbecue sauce

Instructies

 • Haal de procureur uit de verpakking en dep deze droog
 • Verwijder met een scherp mes alle dikke stukken vet.
 • Bestrooi het vlees met de Noskos beef rub
 • Steek vervolgens de barbecue aan en zorg dat deze op +/- 135 graden staat ingesteld.
 • Vervolgens gaat het stuk vlees op de barbecue voor ongeveer 3,5 uur. Dit is een richttijd, we kijken vooral naar de kleur (mahonie achtig) en of de rub vast zit aan het vlees.
 • Als bovenstaande bereikt is, halen we de procureur van de barbecue en leggen deze in een braadslede of 1/2 gastronorm schaal.
 • Giet de barbecue saus over het vlees en dek alles af met dik aluminium folie en steek een kerntemperatuur meter in het vlees
 • Gaar vervolgens tot 89 graden kern. Hierna controleer je met bijvoorbeeld een thermapen of deze erin gaat als boter. Is dit niet het geval, laat je hem nog even liggen totdat de gewenste malsheid bereikt is.
 • Indien bereikt, de pulled pork 10 minuutjes laten uitwasemen waarna je het stuk in zijn geheel kan pullen.
 • Voeg na smaak en gewenste vochtgehalte nog de jus toe die over is gebleven in de schaal.
  Eet smakelijk!

Video

Nutrition

Calories: 342kcal


Wil je meer recepten en/of video’s zien van NasQ?
Gebruik je mijn recept? Vergeet dan niet om mij te vermelden, dat wordt uiteraard zeer gewaardeerd!
Tag me dan of gebruik #NasQBBQ in je bericht.

Meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.

Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter


  Reageer

  Rating recept