Een heerlijk stukje vlees, met een goede bite.
Om die reden is een Inside Skirt steak, afgetopt met deze prachtige chimichurri.
Een prachtig stukje vlees om op tafel te toveren!
Inside Skirt steak
Wellicht vraag je jezelf af, inside skirt daar heb ik nog nooit van gehoord! Dat kan natuurlijk, want het is niet een heel erg gangbaar stuk vlees wat je bij de slager op de hoek kan halen. Het is een cut die uit Amerika komt. Deze wordt uit het middenrif van de koe gesneden, hierdoor wordt dit stuk in Nederland ook wel middenrif genoemd. Persoonlijk vind ik dat niet heel erg spannend klinken, daarom noem ik het gewoon bij de Amerikaanse naam, de Inside skirt steak.
Chimichurri
Wat heerlijk combineert met zo’n prachtige inside skirt steak is chimichurri! Oorspronkelijk komt deze verse saus uit Argentinië, Uruguay en die omstreken. Deze ongekookte dressing, is door zijn kenmerkende smaken zoals peterselie, knoflook, oregano en rode wijnazijn ontzettend smaakvol waardoor het een ontzettend lekkere toevoeging aan zo’n mooie steak is zoals we die vandaag grillen!
Wat heb je nodig voor de Inside skirt steak met chimichurri?
Om deze Inside skirt steak met chimichurri te bereiden heb ik mijn Monolith keramische barbecue gebruikt. Uiteraard kan dit ook op een Weber barbecue of een Pellet BBQ met inzetstuk om te grillen.
Inside skirt steak met chimichurri
Ingrediënten
Voor de steak
- 1 hele Inside skirt steak ongeveer 900 gram
- 10 gram Noskos The Beef
Voor de chimichurri
- 1 cup fijngehakte peterselie (20 gram)
- 2 hele lenteuitjes fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 hele chilipeper fijngehakt
- 1 theelepel oregano gedroogd
- 3 theelepels rode wijnazijn
- 2/3 cup olijfolie (160 ml.)
Instructies
Voor de Chimichurri
- Voeg alle ingredienten voor de chimichurri samen in een kommetje en roer alles goed door
- Laat de chimichurri even staan om alle smaken in te laten trekken. Indien mogelijk de saus de dag ervoor al maken voor een intensere smaakbeleving.
Voor het vlees
- Dep de inside skirt schoon en snij overtollig vet en zilvervlies weg
- Besprenkel het vlees lichtjes met de Noskos kruiden
- Steek de barbecue hoog op en maak een directe opstelling
- Grill de steak 2-4 minuten per kant
- De steak is klaar om van de barbecue te halen bij een kern temperatuur van 50 – 52 graden celsius
- Laat de steak 5 minuten rusten en snij hem vervolgens tegen de draad in kleine reepjes en serveer de chimichurri eroverheen.
Video
Nutrition
Tot slot
Een prachtig stuk vlees welke op meerdere manieren toepasbaar is. In de Zuid-Amerikaanse landen waar dit stuk vlees zijn herkomst vind, wordt dit vlees ook gebruikt om wraps te vullen en dan kun je helemaal los gaan met je fantasie om daar heerlijke smaakbommetjes van te maken!
Wil je meer recepten en/of video’s zien van NasQ?
Gebruik je mijn recept? Vergeet dan niet om mij te vermelden, dat wordt uiteraard zeer gewaardeerd!
Tag me dan of gebruik #NasQBBQ in je bericht.
Meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter
Geen Reacties