Varkensvlees

Oosterse stijl Spareribs

juli 20, 2020

Een van de lekkerste soort vlees op de BBQ vind ik persoonlijk een Sparerib! Het is dan ook niet voor niets dat je deze veel terug vind op mijn website. Deze keer maak ik Oosterse stijl Spareribs. Deze heerlijke spareribs met een geweldige oosterse smaak en een verrassende bite!

Oosterse stijl spareribs
Oosterse stijl spareribs

Ik had nog een paar prachtige extra dik bevleesde spareribs van BBQuality in de vriezer liggen en die moesten natuurlijk op! Na wat denkwerk kwam ik bij deze variant van de spareribs uit en er lekker mee aan de slag gegaan!

Ingrediënten

Voor de Oosterse rub:

2 eetlepel paprikapoeder
2 eetlepel ruwe rietsuiker
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
2 theelepel komijn
1 theelepel chilivlokjes
1 theelepel rozemarijn
2 theelepel selderijzaad
1 theelepel mosterdpoeder

Vervolgens meng je deze kruiden tot een heerlijke rub.

De saus voor deze heerlijk spareribs:
3 delen BBQ saus (Ik gebruik de NOSKOS Original BBQ Sauce, maar gebruik je favoriete bbq saus.)
1 deel Sojasaus
1 deel ketjap manis
en als laatste 1 deel Honing.

Dit meng je samen tot een egale saus.

Bereiding

We beginnen met het ontvliezen van de spareribs, in mijn video op Youtube kun je duidelijk zien hoe je dit voor elkaar krijgt bij een sparerib.

Trim vervolgens met een scherp mes de oneffenheden bij en haal overtollig vet, wat tijdens het proces op de BBQ niet zal smelten, weg.

Nu is het tijd om de spareribs te voorzien van een dikke laag kruidenrub, vergeet hierbij de zijkanten van de spareribs niet.

Aan de slag!

Bereid je barbecue voor op 110-120 graden indirect bbqen, in de video stel ik de bbq in op 107 graden celsius, maar dit is niet altijd haalbaar, dus tussen de 110 en 120 graden is perfect.

Als je bbq op temperatuur is, leg je de spareribs op de bbq. Na ongeveer een a anderhalf uur controleer je of de kruidenrub op de sparerib hard en krokant begint te worden. Als dit het geval is, kun je de saus erbij pakken en insmeren.

Na wederom 1,5 uur is het tijd voor de tweede laag saus om vervolgens na 1 uur de laatste laag saus aan te brengen en te besprenkelen met sesamzaadjes.

Serveer de spareribs met eventueel klein gesneden lente uitjes ter versiering en smaak!

De receptvideo is terug te vinden op mijn  YouTube kanaal of klik op de video hieronder.
Meer recepten en/of video’s zien van Spareribs?

Oosterse stijl spareribs van de barbecue

Wil je meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te  abonneren op mijn kanaal.

Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer