Varkensvlees

Oosterse Spareribs

juli 20, 2020
Oosterse Spareribs

Een van de lekkerste soort vlees op de BBQ vind ik persoonlijk een Sparerib! Het is dan ook niet voor niets dat je deze veel terug vind op mijn website. Deze keer maak ik Oosterse stijl Spareribs. Deze heerlijke spareribs met een geweldige oosterse smaak en een verrassende bite!

Oosterse Stijl Spareribs van de BBQ

Ik had nog een paar prachtige extra dik bevleesde spareribs van BBQuality in de vriezer liggen en die moesten natuurlijk op! Na wat denkwerk kwam ik bij deze variant van de spareribs uit, de Oosterse Stijl Spareribs en vervolgens er lekker mee aan de slag gegaan!

Ontvliezen

Het ontvliezen van spareribs blijft af en toe lastig en daar zijn deze Oosterse Spareribs geen uitzondering in. De handigheid zit hem erin om met een bot voorwerp, zoals de achterkant van een theelepel, een begin te maken bij een bot. Wanneer je daar een opening hebt, kun je met je vinger eronder komen en vaak het vlies in een stuk eraf halen. Mocht het vlies te glibberig zijn. Gebruik dan een stuk keukenpapier, hierdoor heb je meer grip. Op mijn YouTube kanaal heb ik een korte video staan waarin ik de techniek uitleg.

Wat heb je nodig?

Voor deze Oosterse Spareribs van de BBQ heb je een BBQ nodig die je sowieso kunt inrichten naar een indirecte methode. Dit is eenvoudig te bereiken met een ketel BBQ, zoals een Weber of Napoleon. Maar ook een keramische BBQ of pellet BBQ is hier uitermate geschikt voor.

Oosterse Spareribs
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Oosterse Spareribs

Oosterse stijl spareribs van de BBQ
Gang Hoofdgerecht
Keuken Ambachtelijk, Barbecue, BBQ, Oosters
Trefwoord Ananas van de BBQ, NasQ, NasQ BBQ,, Oosters, Oosterse spareribs
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 3 uur 30 minuten
Totale tijd 4 uur
Porties 4 personen
calorieën 277kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 15

Equipment

Ingrediënten

Oosterse rub

  • 2 eetlepel Paprikapoeder
  • 2 eetlepel Ruwe rietsuiker
  • 1 theelepel Knoflookpoeder
  • 1 theelepel Uienpoeder
  • 2 theelepel Komijn
  • 1 theelepel Chilivlokjes
  • 1 theelepel Rozemarijn
  • 2 theelepel Selderijzaad
  • 1 theelepel Mosterdpoeder

Oosterse BBQ Saus

  • 3 delen BBQ Saus
  • 1 deel Sojasaus
  • 1 deel Ketjap Manis
  • 1 deel Honing

Instructies

Voorbereiding

  • Je begint met het ontvliezen van de spareribs, in mijn video op Youtube kun je duidelijk zien hoe je dit voor elkaar krijgt bij een sparerib.
    2 Dikbevleesde Spareribs
  • Trim vervolgens met een scherp mes de oneffenheden bij en haal overtollig vet, wat tijdens het proces op de BBQ niet zal smelten, weg.
  • Meng alle ingrediënten van de Oosterse rub samen en voorzie het vlees van een dikke laag kruidenrub, vergeet hierbij de zijkanten van de spareribs niet.
    2 eetlepel Paprikapoeder, 2 eetlepel Ruwe rietsuiker, 1 theelepel Knoflookpoeder, 1 theelepel Uienpoeder, 2 theelepel Komijn, 1 theelepel Chilivlokjes, 1 theelepel Rozemarijn, 2 theelepel Selderijzaad, 1 theelepel Mosterdpoeder

Aan de slag op de BBQ

  • Bereid je barbecue voor op 110-120 graden indirect bbqen, in de video stel ik de bbq in op 107 graden celsius, maar dit is niet altijd haalbaar, dus tussen de 110 en 120 graden is perfect.
  • Terwijl de sparerib op de BBQ ligt kun je de Oosterse saus klaar maken.
    3 delen BBQ Saus, 1 deel Sojasaus, 1 deel Ketjap Manis, 1 deel Honing
  • Als je bbq op temperatuur is, leg je de spareribs op de bbq. Na ongeveer een a anderhalf uur controleer je of de kruidenrub op de sparerib hard en krokant begint te worden. Als dit het geval is, kun je de saus erbij pakken en insmeren.
  • Na wederom 1,5 uur is het tijd voor de tweede laag saus om vervolgens na 1 uur de laatste laag saus aan te brengen en te besprenkelen met sesamzaadjes. 
  • Serveer de spareribs met eventueel klein gesneden lente uitjes ter versiering en een extra crunch!

Video

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 277kcal

Genoten van deze Oosterse Spareribs van de BBQ? 
Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!


Aziatische Spareribs
Een heerlijke combinatie van zoet en pikant!

Pulled Chicken Wraps
Lekker makkelijke manier om restjes op te maken!

Teriyaki Burger
Een heerlijke Simplistische burger!

Baked Beans van de BBQ
Een klassieker onder de bijgerechten


Je BBQ Kennis vergroten?

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost. 
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!


Genoten van deze post en video van Oosterse Spareribs en wil je meer van mijn video’s zien? 
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. 
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post! 


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer

    Rating recept