Varkenshaas Pinwheels met Carolina Mustard saus

Varkenshaas Pinwheels met Carolina Mustard sauce
Varkenshaas Pinwheels met Carolina Mustard sauce

De eerste keer dat ik deze varkenshaas pinwheels met pecan nootjes tegenkwam is in het boek van Big Bob Gibson. De varkenshaas pinwheels zijn vrijwel een van de eerste gerechten die ik ooit op de bbq heb gemaakt.

Ingrediënten

In de video gebruik ik 1 varkenshaas, echter de saus is genoeg tot een stuk of 5 varkenshaasjes!

Wat hebben we allemaal nodig?
– Varkenshaas
– Spek (fijnste om mee te werken zijn de lange plakken, anders kun je ronde buikspek door midden snijden)
– Pecan nootjes, gemalen of klein gehakt.

En voor de Carolina Mustard sauce:

– 180 ml. Milde Mosterd
– 120 ml. Bloemenhoning
– 60 ml. Appelazijn
– 2 eetl. ketchup
– 1 eetl. suiker
– 2 tl. worchestershiresaus
– 1 tl. Sriracha saus

Bereiding

We beginnen met het maken van de saus, voeg alles samen in een kommetje en meng het tot een egale saus. Voor het lekkerste resultaat raad ik aan om de saus een dag eerder te maken zodat de ingrediënten lekker kunnen vermengen met elkaar in de koelkast. Is dit geen optie, dan is er geen man overboord want net na het mengen smaakt hij ook al heel erg goed hoor!

Vervolgens gaan we aan de slag met de varkenshaasjes.

Varkenshaas in de lengte gesneden
Varkenshaas in de lengte gesneden

Snij ze in de lengte door in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.

Smeer de varkenshaasjes in met de saus
Smeer de varkenshaasjes in met de saus

Smeer ze in met de saus aan beide kanten. (Let op, haal een deel van de saus uit je bakje om mee te smeren om kruisbesmetting van de kwastje te voorkomen)

Plaats de bacon aan een kant van de varkenshaas.
Plaats de bacon aan een kant van de varkenshaas.

Leg de bacon op 1 kant van de varkenshaasjes en rol ze vervolgens op en zet de rolletjes met 2 prikkers vast.

Doop de varkenshaas in de nootjes.
Doop de varkenshaas in de nootjes.

Doop de buitenkant in de pecannootjes, deze blijven plakken door de saus.
Snij de rolletjes door midden om vervolgens een mooie pinwheel over te houden.

Aan de slag

Bereid je BBQ voor op direct/indirect grillen. Bij voorkeur gebruik je een gietijzer rooster zodat je van die mooie grillmarks op je varkenshaas krijgt.
De temperatuur die je wilt bereiken is rond de 150-175 graden celsius.

Als alles klaar is, leg je de rolletjes op je gietijzer rooster direct boven de hete kolen of briketten.
Beide kanten grill je ongeveer slechts 1 minuut om die mooie grillmarks op je vlees te zetten.
Bij een kerntemperatuur van 63-65 graden celsius mogen de pinwheels van de barbecue.
Zijn je rolletjes nog niet aan de temperatuur na beide zijde te hebben gegrild kunnen ze indirect gelegd worden om alsnog de gewenste kerntemperatuur te bereiken.

Serveer de Varkenshaas pinwheels met de Carolina mustard saus op een plankje als snack of lekker met groenten en aardappels als hoofdgerecht.

De receptvideo is terug te vinden op mijn  YouTube kanaal of klik op de video hieronder.
Meer recepten en/of video’s zien van  snacks?

Wil je meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te  abonneren op mijn kanaal.

Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *