De Bagel Burger met roomkaas. Hij is een tikkeltje eigenwijs, bomvol smaak en nét even anders dan de standaard hamburger. De combinatie van een stevige, licht krokante bagel met romige roomkaas en een sappige burger is echt next level. In dit artikel lees je alles wat je moet weten om zelf deze Bagel Burger met roomkaas te maken.
Waarom een Bagel Burger?
Goeie vraag! Een bagel is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een burger, maar geloof me als ik zeg dat deze Bagel Burger absoluut de moeite waard is om een keer uit te proberen! In tegenstelling tot een zacht hamburgerbroodje biedt een bagel nét dat beetje extra structuur. Hij is daardoor stevig genoeg om een juicy burger en smeuïge bieslook roomkaas aan te kunnen, zonder dat alles uit elkaar valt bij de eerste hap. Waardoor het een “match made in heaven” is!
Roomkaas op een hamburger?
Wat deze Bagel Burger echt bijzonder maakt, is de roomkaas. Een frisse, romige spread die perfect samengaat met gegrild vlees. Soms ga ik voor naturel roomkaas, maar meestal versier de roomkaas slechts met verse bieslook, omdat naar mijn mening zo’n simpele roomkaas het lekkerste is. Het resultaat is een frisse tegenhanger van de warme, robuuste burger.
Voeg vervolgens nog een plak red cheddar toe aan de burger en bak nog wat uitjes mee en meer heb je absoluut niet nodig om een heerlijke burger neer te zetten!
Bagel burger met roomkaas
Tips voor de Perfecte Burger
Voor de burger zelf gebruik ik graag half-om-half gehakt omdat dit over het algemeen wat vetter is dan rundergehakt. Maar bijvoorbeeld kippengehakt zou ook heel goed kunnen. Wat vetter gehakt zorgt voor meer sappigheid én daarnaast ook smaak.
Wat betreft de rub hou ik het simpel: Ik gebruik namelijk mijn NasQ SPG rub. Dit is een zout, peper & knoflook rub en doet het enorm goed op steaks, maar ook heel goed op hamburgers!
Recept Bagel Burger met roomkaas
Laten we aan de slag gaan!
De BBQ stook ik tot hoog vuur, zodat de buitenkant mooi dichtschroeit en de binnenkant lekker mals blijft. In de video zie je mij de
De Bagel Burger met roomkaas. Hij is een tikkeltje eigenwijs, bomvol smaak en nét even anders dan de standaard hamburger. De combinatie van een stevige, licht krokante bagel met romige roomkaas en een sappige burger is echt next level. In dit artikel lees je alles wat je moet weten om zelf deze Bagel Burger met roomkaas te maken.
Gebruik het bakblik om de hamburgers te vormen. Steek ondertussen de BBQ aan naar 240 graden Celsius. Terwijl deze op temperatuur komt, snij je de uien en bieslook. Vermeng vervolgens de helft van de bieslook met de roomkaas.
1 stuks Ui, 1 handje Verse bieslook
Als de BBQ op temperatuur is en de bakplaat heet, leg je de uien erop en de hamburgers. Roer de uien regelmatig om zodat ze goed rondom aanbakken.
1 stuks Ui
Flip de burgers om en leg de cheddar kaas op de burger, zodat deze lekker mee smelt. Haal de uitjes van de BBQ en bak de door gesneden bagels nog even aan op de bakplaat.
3 plakken Cheddar, 3 stuks Bagels
Na een paar minuutjes zijn de bagels aangebakken en zijn de burgers klaar. Tijd om ze op te bouwen!
Smeer de bodem van de bagel in met roomkaas, gevolgd door een laagje uien. Hierop de hamburger met cheddar kaas. De deksel van het broodje smeer je aan de binnenkant ook nog met roomkaas in. Versier de burger nog met extra bieslook en..Eet smakelijk!
150 gram Roomkaas
Video
Conclusie
De Bagel burger met roomkaas is er eentje die je een keer gemaakt moet hebben, als je het aan mijn vraagt! De combinatie van romig en hartig is simpelweg geweldig en zal je verrassen, terwijl de stevigheid van de bagel het geheel afmaakt.
Kortom, maak deze thuis ook en tot de volgende!
PS. Heb je het recept geprobeerd? Deel dan je ervaring hieronder!
Genoten van deze op Bagel Burger met roomkaas?
Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!
Ribeye Steak Sandwich Heerlijk comfort food, maar dan met alleen de beste ingrediënten!!
Luisteren naar de leukste BBQ Podcast? Vurige verhalen! Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.
Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal. Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ. Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!
Deze post kan affiliate links bevatten, als je hierop klikt kan ik een percentage van een eventuele aankoop krijgen. Dit kost jou verder niets, maar hiermee help je deze website, youtube kanaal etc. waardoor ik dit soort posts/video’s kan blijven maken.
1 Reactie
NasQ BBQ
april 13, 2025 at 11:57 amHeb je hem gemaakt en vond je hem net zo lekker? Ik hoor het graag hieronder van je! 🙂