Burgers Rundvlees

BBQ Klassieker: Sloppy Joe van de BBQ

april 26, 2020

Een BBQ klassieker: Sloppy Joe van de BBQ is in mijn ogen een gerecht om vaker te maken! Dit heerlijk broodje smeuïg gehakt zorgt ervoor dat ik persoonlijk ga watertanden en het is ook nog een super simpel te maken!

Sloppy Joe van de BBQ
BBQ Klassieker: Sloppy Joe van de BBQ

Het mooiste aan dit broodje Sloppy Joe, is de veelzijdigheid. Dit is mijn versie van deze BBQ klassieker maar je kunt uiteraard alle kanten op met dit heerlijk bbq gerecht. Je zou ook bijvoorbeeld de Mexicaanse kruiden kunnen gebruiken van mijn Mexicaanse BBQ spareribs om het geheel wat meer pit te geven, Maar je zou ook kaas kunnen toevoegen hierdoor zal het geheel nog smeuïger worden!

Ingredienten

Om twee broodjes Sloppy Joe van de BBQ te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

– 250 gram Rundergehakt
– 1 teentje knoflook, klein gesneden
– Een hele ui, gesnipperd
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 tomaat, in kleine blokjes gesneden
– 2 theelepels paprikapoeder
– een theelepel chilipoeder
– Peper en zout

Bereiding

We beginnen met het aanfruiten van de knoflook en uien in een gietijzer pannetje op de BBQ.

Als dit is aangefruit, voeg je het rundergehakt toe en rul je dit.

Vervolgens voeg je de tomatenpuree, kruiden en tomaat toe en roer je het geheel nog eens om tot een pasta van gehakt.

Daarna zet je het pannetje indirect op de BBQ om nog eventjes het geheel te laten pruttelen.

Ten slotte voeg je nog peper en zout naar smaak toe.

De receptvideo is terug te vinden op mijn YouTube kanaal of klik op de video hieronder.
Meer recepten en/of video’s zien van burgers of rundvlees recepten?

Mijn YouTube video: Sloppy Joe van de BBQ

Wil je meer van dit soort video’s zien? Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.

Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
Instagram
Facebook
Twitter

  • Reageer
    Mathijs
    april 11, 2021 at 1:44 pm

    5 sterren
    Dat ziet er heerlijk uit, ga ik maken!

    Een tip: als je de brikettenbakjes achterin je Weber zet en een normaal rooster gebruikt i.p.v. het GBS rooster (of je legt het ronde rooster in het gat) dan kan je veel makkelijker van direct naar indirect door gewoon de skillet te verschuiven.

    • Reageer
      NasQ BBQ
      april 11, 2021 at 6:28 pm

      5 sterren
      Dankje!

      Klopt, is ook veel makkelijker als ik het gewone rooster had gebruikt.. maar ja, je weet hoe dat gaat hahaha

Reageer