Burgers Dutch oven Rundvlees

BBQ Klassieker: Sloppy Joe van de BBQ

april 26, 2020
Sloppy Joe van de BBQ

Een BBQ klassieker: Sloppy Joe van de BBQ is in mijn ogen een gerecht om vaker te maken! Dit heerlijk broodje smeuïg gehakt zorgt ervoor dat ik persoonlijk ga watertanden en het is ook nog een super simpel te maken!

Het mooiste aan dit broodje Sloppy Joe, is de veelzijdigheid. Dit is mijn versie van deze BBQ klassieker maar je kunt uiteraard alle kanten op met dit heerlijk bbq gerecht. Je zou ook bijvoorbeeld de Mexicaanse kruiden kunnen gebruiken van mijn Mexicaanse BBQ spareribs om het geheel wat meer pit te geven, Maar je zou ook kaas kunnen toevoegen hierdoor zal het geheel nog smeuïger worden!

Ingredienten

Om twee broodjes Sloppy Joe van de BBQ te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

– 250 gram Rundergehakt
– 1 teentje knoflook, klein gesneden
– Een hele ui, gesnipperd
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 tomaat, in kleine blokjes gesneden
– 2 theelepels paprikapoeder
– een theelepel chilipoeder
– Peper en zout

Bereiding

We beginnen met het aanfruiten van de knoflook en uien in een gietijzer pannetje op de BBQ.

Als dit is aangefruit, voeg je het rundergehakt toe en rul je dit.

Vervolgens voeg je de tomatenpuree, kruiden en tomaat toe en roer je het geheel nog eens om tot een pasta van gehakt.

Daarna zet je het pannetje indirect op de BBQ om nog eventjes het geheel te laten pruttelen.

Ten slotte voeg je nog peper en zout naar smaak toe.

De receptvideo is terug te vinden op mijn YouTube kanaal of klik op de video hieronder.
Meer recepten en/of video’s zien van burgers of rundvlees recepten?

Mijn YouTube video: Sloppy Joe van de BBQ
Genoten van deze Sloppy Joe van de BBQ? 

Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!


Gyros Smashburger
Het beste van twee werelden!

Jalapeno Cheddar Hotdogs
Zo makkelijk, maar zo lekker!

Teriyaki Honing Spareribs
Een klassieker, maar dan lekkerder gemaakt!

Jalapeno Cheddar Meatballs
Ook heerlijk, maar dan net weer anders!


Je BBQ Kennis vergroten?

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!

Keuzestress over welke BBQ bij jou past?

– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!


NasQ BBQ op Social media

Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.


Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

  • Reageer
    Mathijs
    april 11, 2021 at 1:44 pm

    5 sterren
    Dat ziet er heerlijk uit, ga ik maken!

    Een tip: als je de brikettenbakjes achterin je Weber zet en een normaal rooster gebruikt i.p.v. het GBS rooster (of je legt het ronde rooster in het gat) dan kan je veel makkelijker van direct naar indirect door gewoon de skillet te verschuiven.

    • Reageer
      NasQ BBQ
      april 11, 2021 at 6:28 pm

      5 sterren
      Dankje!

      Klopt, is ook veel makkelijker als ik het gewone rooster had gebruikt.. maar ja, je weet hoe dat gaat hahaha

Reageer