Mexicaanse spareribs van de BBQ!
Deze pittige variant op de 321 spareribs zijn belachelijk lekker!
Als je van Mexicaanse eten houdt en daarmee bestand bent tegen een pittig recept, dan moet je deze spareribs zeker maken!
Ben je sowieso fan van spareribs? Bekijk dan mijn andere spareribs recepten
Ingrediënten
Voor deze Mexicaanse spareribs gebruik ik een zelfgemaakte kruidenmix:
De ingrediënten hiervoor zijn:
– 1 eetlepel chilipoeder
– een eetlepel uienpoeder
– 1/2 eetlepel komijn
– Halve eetlepel paprikapoeder
– 1/2 eetlepel knoflookpoeder
– 1/2 eetlepel oregano
– 1 theelepel zwarte peper
– een theelepel zout
Daarnaast heb je de volgende producten nodig:
– Een of meerdere spareribs
– Olijfolie
Voor de saus van de spareribs heb je nodig:
– Je favoriete BBQ saus
– Tomatenketchup
– Appelsap
– Chilisaus
Ontvliezen
Het ontvliezen van spareribs blijft af en toe lastig en daar zijn deze Mexicaanse Spareribs geen uitzondering in. De handigheid zit hem erin om met een bot voorwerp, zoals de achterkant van een theelepel, een begin te maken bij een bot. Wanneer je daar een opening hebt, kun je met je vinger eronder komen en vaak het vlies in een stuk eraf halen. Mocht het vlies te glibberig zijn. Gebruik dan een stuk keukenpapier, hierdoor heb je meer grip. Op mijn YouTube kanaal heb ik een korte video staan waarin ik de techniek uitleg.
Bereidingswijze
We beginnen met het schoonmaken van de spareribs.
Harde stukjes vet en/of losse uiteinden verwijderen om vervolgens de sparerib in te smeren met olijfolie zodat de kruidenrub beter hecht aan het vlees.
Vervolgens de spareribs kruiden met de kruidenmix en zorg dat de rub overal evenredig wordt verdeeld en vergeet hierbij ook de zijkanten niet van het vlees!
Als de spareribs gerubt zijn met de kruidenmix zijn ze klaar voor de BBQ. Dit gebeurt op de 3-2-1 Methode. Een complete uitleg van deze methode kun je terug kijken in deze video.
Maak de BBQ klaar voor indirect BBQ’en en leg de spareribs eerst 2 uurtjes indirect op de BBQ om een mooie kleur te krijgen aan de spareribs en om de kruidenmix hard te laten worden.
Daarna gaan de ribs in de folie, zorg dat je dikke aluminiumfolie gebruikt zodat de botten niet doorsteken. Voeg hierbij de ingrediënten voor de saus toe en laat het geheel met vleeskant naar beneden nog een uur op de bbq staan.
Tot slot haal je de spareribs uit de folie, bestrijk je ze met het vocht uit de folie en leg je de ribs nog een half uurtje indirect terug op de BBQ.
De receptvideo is terug te vinden op mijn YouTube kanaal of klik op de video hieronder.
Meer recepten en/of video’s zien van spareribs of varkensvlees recepten?
Wil je meer van dit soort video’s zijn? Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter
3 Reacties
Teun
december 13, 2020 at 2:53 pmHe Marcel, ik zie dat jij bij het bereiden van deze ribs geen Mop-sauce gebruikt.
Ik heb nu op mijn Weber één keer spareribs gemaakt volgens een methode en daar moest ik dat wel doen.
Weet jij wat hier de reden van kan zijn?
Teun
NasQ BBQ
december 13, 2020 at 3:08 pmDag Teun,
Er zijn heel veel manieren om spareribs te bereiden, pin je niet vast op een methode.
In deze variant gebruik je vooral de saus/sap die je krijgt na het gedeelte in de folie. Geen aparte mop-sauce voor nodig 🙂
Als je de spareribs niet in de folie zou stoppen, zou je een mopsauce kunnen maken. Maar ik zou zeggen,
probeer ze op deze manier en je krijgt er geen spijt van!
Teun
december 16, 2020 at 8:38 amOke bedankt ! Ik ga jouw manier zaterdag zeker proberen