Varkensvlees

Varkenshaas in Champignon roomsaus van de BBQ!

juli 11, 2024
Varkenshaas Champignon roomsaus

Soms heb je van die dingen waar je gewoon vrolijk van wordt. Een lekkere champignonroomsaus (over het algemeen elk lekker sausje) zijn voor mij van die dingen. Een goede gevulde Champignon roomsaus met een heerlijk varkenshaasje omwikkeld met spek en gekruid in mijn Mediterrane rub. Het kan bijna niet beter worden!

Varkenshaas

Varkenshaas, de biefstuk van het varken als je het mij vraagt. Maar als ik moet kiezen zou ik toch voor de varkenshaas kiezen. De heerlijke smaak van dit stukje vlees tov biefstuk vind ik voor mij doorslaggevend. Ik heb ze ook al eerder als pinwheels gemaakt, maar ook andere varianten. Maar deze met spek omwikkelde varkenshaas in Champignon roomsaus is met stip binnengekomen op onze Q-list!

Champignon roomsaus

Een heerlijk sausje ergens bij is natuurlijk altijd goed toch? Ik vind van wel in ieder geval. Maar in dit geval is het een saus geworden die niet alleen lekker is over de varkenshaas, maar ook nog eens lekker is door de rijst die ik erbij serveer. Zo lekker dat hij de dag erna nog meeging naar het werk om daar nog een keer van te genieten!

Varkenshaas Champignon roomsaus
Varkenshaas Champignon roomsaus

Wat serveer je bij deze Varkenshaas Champignon roomsaus?

In de video serveer ik witte rijst erbij, maar aangezien ik met de varkenshaas ook al extra kruiden toevoeg door middel van mijn NasQ Mediterrane rub is het ook erg lekker om andere variaties toe te voegen. Denk hierbij aan een pandan, pilav of basmati. Daarnaast zou je ook krieltjes en wat groenten erbij kunnen serveren. Geen probleem!

Wat heb je nodig?

In mijn video gebruik ik de Napoleon Phantom Rogue 425 met smokerbox om rook te genereren. Uiteraard. zou je iedere BBQ met een deksel kunnen gebruiken hiervoor. Zorg er dan wel voor dat je een directe en indirecte zone kunt maken. Ook een Gietijzeren pan zoals die van Petromax is wel een aanrader om te hebben.

Varkenshaas Champignon roomsaus
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Varkenshaas in Champignon Roomsaus van de BBQ

Soms heb je van die dingen waar je gewoon vrolijk van wordt. Een lekkere champignonroomsaus (over het algemeen elk lekker sausje) zijn voor mij van die dingen. Een goede gevulde Champignon roomsaus met een heerlijk varkenshaasje omwikkeld met spek en gekruid in mijn Mediterrane rub. Het kan bijna niet beter worden!
Gang Feestmaaltijd, Hoofdgerecht
Keuken Ambachtelijk, Barbecue, BBQ
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 2 personen
calorieën 237kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 12,50

Ingrediënten

Champignon roomsaus

  • 250 gram Champignons gesneden
  • 1 hele Ui gesneden
  • 250 ml Kookroom
  • 300 ml Runderfond
  • 1/2 eetlepel Worcestershire saus

Instructies

  • Je begint met de varkenshaas. Zorg dat deze netjes wordt gemaakt en overtollige vetjes even wegsnijden.
    2 stuks Varkenshaas
  • Pak vervolgens de Mediterrane rub erbij en strooi dit over de varkenshaasjes. Pak vervolgens de spek erbij en wikkel deze om de varkenshaas heen.
    15 gram NasQ Mediterrane rub, 100 gram Ontbijtspek
  • Steek vervolgens de BBQ aan en zorg voor een directe en indirecte zone met 140/150 graden indirect. Leg de varkenshaas indirect en voeg wat rookhout toe. Appel, Kers, of een andere fruitsoort is lekker bij varkensvlees.
  • Zet vervolgens de gietijzeren skillet met een klein klontje roomboter boven de directe hitte en bak vervolgens de gesnipperde ui totdat deze glazig is.
    1 hele Ui
  • Voeg vervolgens de champignons toe en bak deze ook nog eventjes mee. Gevolgd door de kookroom, worchestershire saus en Runderfond.
    250 gram Champignons, 250 ml Kookroom, 1/2 eetlepel Worcestershire saus, 300 ml Runderfond
  • Laat alles lekker pruttelen tot de saus ingedikt is en de varkenshaas een kerntemperatuur van 65 graden heeft bereikt. Kook ondertussen de rijst gaar zodat deze klaar staat.
    2 koppen rijst
  • Als alles klaar is, snij de varkenshazen in plakjes en leg deze in de saus, voeg vervolgens de rijst toe en serveer het geheel.
    Eet smakelijk!

Video

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 237kcal

Conclusie

Een absolute aanrader om te maken. De rooksmaak aan de varkenshaas, de heerlijke romige champignon roomsaus en de eenvoudigheid om het te combineren met rijst, aardappeltjes of iets anders zorgt ervoor dat dit recept echt een blijvertje is!

Kortom, maak deze thuis ook en… Tot de volgende 😉

Genoten van deze Varkenshaas in Champignon roomsaus?

Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!


3-2-1 Methode Spareribs
Het ultieme wedstrijdrecept! Waardoor je direct fan bent!

Broodje Hete Kip!
Zo makkelijk, maar zo lekker!

Snelle Spareribs
Een klassieker, maar dan sneller gemaakt!

Jerk Pork Rollade met Jalapeno Cheddar worsten!
Ook heerlijk, maar dan net weer anders!


Je BBQ Kennis vergroten?

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!

Keuzestress over welke BBQ bij jou past?

– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!


NasQ BBQ op Social media

Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.


Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer

    Rating recept