Soms heb je van die dingen waar je gewoon vrolijk van wordt. Een lekkere champignonroomsaus (over het algemeen elk lekker sausje) zijn voor mij van die dingen. Een goede gevulde Champignon roomsaus met een heerlijk varkenshaasje omwikkeld met spek en gekruid in mijn Mediterrane rub. Het kan bijna niet beter worden!
Varkenshaas
Varkenshaas, de biefstuk van het varken als je het mij vraagt. Maar als ik moet kiezen zou ik toch voor de varkenshaas kiezen. De heerlijke smaak van dit stukje vlees tov biefstuk vind ik voor mij doorslaggevend. Ik heb ze ook al eerder als pinwheels gemaakt, maar ook andere varianten. Maar deze met spek omwikkelde varkenshaas in Champignon roomsaus is met stip binnengekomen op onze Q-list!
Champignon roomsaus
Een heerlijk sausje ergens bij is natuurlijk altijd goed toch? Ik vind van wel in ieder geval. Maar in dit geval is het een saus geworden die niet alleen lekker is over de varkenshaas, maar ook nog eens lekker is door de rijst die ik erbij serveer. Zo lekker dat hij de dag erna nog meeging naar het werk om daar nog een keer van te genieten!
Wat serveer je bij deze Varkenshaas Champignon roomsaus?
In de video serveer ik witte rijst erbij, maar aangezien ik met de varkenshaas ook al extra kruiden toevoeg door middel van mijn NasQ Mediterrane rub is het ook erg lekker om andere variaties toe te voegen. Denk hierbij aan een pandan, pilav of basmati. Daarnaast zou je ook krieltjes en wat groenten erbij kunnen serveren. Geen probleem!
Wat heb je nodig?
In mijn video gebruik ik de Napoleon Phantom Rogue 425 met smokerbox om rook te genereren. Uiteraard. zou je iedere BBQ met een deksel kunnen gebruiken hiervoor. Zorg er dan wel voor dat je een directe en indirecte zone kunt maken. Ook een Gietijzeren pan zoals die van Petromax is wel een aanrader om te hebben.
Varkenshaas in Champignon Roomsaus van de BBQ
Equipment
- 1 Rookhout (Fruitsoort)
Ingredients
- 2 stuks Varkenshaas
- 100 gram Ontbijtspek
- 15 gram NasQ Mediterrane rub
- 2 koppen rijst
Champignon roomsaus
- 250 gram Champignons gesneden
- 1 hele Ui gesneden
- 250 ml Kookroom
- 300 ml Runderfond
- 1/2 eetlepel Worcestershire saus
Instructions
- Je begint met de varkenshaas. Zorg dat deze netjes wordt gemaakt en overtollige vetjes even wegsnijden.2 stuks Varkenshaas
- Pak vervolgens de Mediterrane rub erbij en strooi dit over de varkenshaasjes. Pak vervolgens de spek erbij en wikkel deze om de varkenshaas heen.15 gram NasQ Mediterrane rub, 100 gram Ontbijtspek
- Steek vervolgens de BBQ aan en zorg voor een directe en indirecte zone met 140/150 graden indirect. Leg de varkenshaas indirect en voeg wat rookhout toe. Appel, Kers, of een andere fruitsoort is lekker bij varkensvlees.
- Zet vervolgens de gietijzeren skillet met een klein klontje roomboter boven de directe hitte en bak vervolgens de gesnipperde ui totdat deze glazig is.1 hele Ui
- Voeg vervolgens de champignons toe en bak deze ook nog eventjes mee. Gevolgd door de kookroom, worchestershire saus en Runderfond.250 gram Champignons, 250 ml Kookroom, 1/2 eetlepel Worcestershire saus, 300 ml Runderfond
- Laat alles lekker pruttelen tot de saus ingedikt is en de varkenshaas een kerntemperatuur van 65 graden heeft bereikt. Kook ondertussen de rijst gaar zodat deze klaar staat.2 koppen rijst
- Als alles klaar is, snij de varkenshazen in plakjes en leg deze in de saus, voeg vervolgens de rijst toe en serveer het geheel.Eet smakelijk!
Video
Nutrition
Conclusie
Een absolute aanrader om te maken. De rooksmaak aan de varkenshaas, de heerlijke romige champignon roomsaus en de eenvoudigheid om het te combineren met rijst, aardappeltjes of iets anders zorgt ervoor dat dit recept echt een blijvertje is!
Kortom, maak deze thuis ook en… Tot de volgende 😉
Genoten van deze Varkenshaas in Champignon roomsaus?
Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!
3-2-1 Methode Spareribs
Het ultieme wedstrijdrecept! Waardoor je direct fan bent!
Broodje Hete Kip!
Zo makkelijk, maar zo lekker!
Snelle Spareribs
Een klassieker, maar dan sneller gemaakt!
Jerk Pork Rollade met Jalapeno Cheddar worsten!
Ook heerlijk, maar dan net weer anders!
Je BBQ Kennis vergroten?
Meer weten over houtskool?
Hier leg ik alles erover uit!
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bewaar dit artikel dan goed!
Meer weten over Rookhout?
Wat combineert goed met elkaar? Je leest het hier!
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Kijk dan snel hier, om alles te weten!
8 Winter BBQ tips!
De beste 8 BBQ tips voor de winter.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Zwangerschap & BBQ? Wat mag wel en wat mag niet?
Je leest het allemaal hier!
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?
Keuzestress over welke BBQ bij jou past?
– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!
– Kamado BBQ
Kamado BBQ kopen? Dit moet je erover weten!
NasQ BBQ op Social media
Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.
Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!
Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter
Deze post kan affiliate links bevatten, als je hierop klikt kan ik een percentage van een eventuele aankoop krijgen. Dit kost jou verder niets, maar hiermee help je deze website, youtube kanaal etc. waardoor ik dit soort posts/video’s kan blijven maken.
1 Reactie
Pieter
augustus 16, 2024 at 9:37 amIk heb deze laatst gemaakt en wat is dit lekker. Mijn gezin was er erg blij mee