Bijgerechten Kip & Kalkoen Spiesjes

Indonesische sate van de BBQ

april 12, 2020

Mijn vrouw maakt deze Indonesische sate al een ruime tijd, maar ik had ze zelf nog nooit gemaakt op de BBQ. Tijd om daar verandering in te brengen!

Deze Indonesische sate van de BBQ, ook wel DanBras Sate genoemd op het BBQ genootschap. Dit komt omdat dit Danny Brassinga’s familie recept is dat hij in 2013 op het genootschap heeft gedeeld met de andere BBQ’ers op dat forum. Hier zijn we hem uiteraard nog steeds dankbaar voor.

Zoals ik al zei, mijn vrouw maakt deze al een geruime tijd als we thuis nasi eten en het werd wel eens tijd dat ik deze ook ging maken op de BBQ!

Ingrediënten

De ingrediënten heb ik letterlijk overgenomen van Danny, echter wil ik er wel bij vermelden dat variëren geen schande is! Zoals je in mijn video kan zien heb ik in sommige gevallen ook andere producten gebruikt.

– 500gr Kippendijen (Varkensprocureur kan ook)
– 2 teentjes Knoflook
– 5 el. Ketjap Manis (A)
– 2 tl. Ketoembar (= koriander)
– 1 tl. Djinten (= komijn)
– 1 el. Goela Djawa (= palmsuiker of ter vervanging bruine suiker)
– 1/2 tl. Zwarte Peper
– Scheutje Slaolie
– Scheutje Citroensap

Verder hebben we nodig:
– ziplock zak
– Houten sateprikkers

Bereiding

Snij de kip of procureur in kleine blokjes, in mijn video zie je dat ik ze heel klein snij, ik vind dit persoonlijk fijn, zodat je snel op hete temperatuur kan grillen. Dit is natuurlijk een persoonlijke voorkeur en kan voor iedereen verschillen.

Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een ziplock zak en zet deze voor 24 uur weg in de koelkast.

Als je de houten stokjes boven open vuur gegrild worden is het verstandig om de houten sateprikkers een uurtje te weken in water om te voorkomen dat ze snel aanbranden. Gebruik je een bakplaat of heb je een indirecte zone waar je stokjes boven liggen is dit niet nodig.

Rijg de stukjes kip aan de stokjes.

Zorg dat de BBQ heet is en grill de stokjes af.
Je kunt de Indonesische sate serveren met eigen gemaakte satesaus of zoals ik heb gedaan met gedroogde uitjes.

De receptvideo is terug te vinden op mijn YouTube kanaal of klik op de video hieronder.
Meer recepten en/of video’s zien van kip gerechten?

NasQ BBQ – Indonesische sate van de BBQ

Wil je meer van dit soort video’s zijn? Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.

Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer