Spiesjes Varkensvlees

Peperoni Vuurspiesen op de BBQ; vurige spiesjes met Spaanse pepers!

september 1, 2024
Peperoni Vuurspiesen

Peperoni vuurspiesen! Ik heb mijn inspiratie voor dit gerecht uit Duitsland gehaald. Zoals je misschien wel weet woon ik tegen de Duitse grens en ben daar regelmatig te vinden. Bij de supermarkt in Duitsland hebben ze gewoon nog een slagerij met ontzettend lekkere creaties. Zo ook deze Peperoni vuurspiesen, ook wel Feuerspiesse XL daar genoemd! Laatst een keer meegenomen voor een “standaard” BBQ, maar toen gelijk overtuigd dat ik deze zeker moest delen met jullie!

Peperoni Vuurspiesen

In Duitsland weten ze wat lekker is en dat merk je ook aan deze peperoni vuurspiesen! Lekker vol van smaak krijg je een volgeladen spies met pittig vlees afgewisseld met groene spaanse pepers, ook wel peperoni’s genoemd in Duitsland. Vandaar dat ik deze ook gebruik in de benaming van het recept. Uiteraard niet te verwarren met de pepperoni die we ook in Nederland kennen.

Pepperoni of Peperoni?

Dit zijn dus de peperoni’s die ik gebruik. Dit zijn groene Spaanse pepers op water in een pot. In het buitenland zie je ze vaker voorkomen, maar bij ons zie je ze zelden.

Wij kennen dan weer de pepperoni en dat is dan weer de pittige salami, die overigens wel verwant is met de Spaanse pepers. Deze worden namelijk gebruikt om de pepperoni op smaak te krijgen. Dus dan is het cirkeltje weer rond!

Peperoni Vuurspiesen
Peperoni Vuurspiesen

Welk soort vlees?

Omdat de naam van de peperoni vuurspiesen al boekdelen spreekt ben ik gegaan voor een wat zachter stukje vlees. Oorspronkelijk zat er procureur op het spiesje, maar ik maak gebruik van varkenshaas. Net een wat zachter stukje vlees, wat dan weer goed combineert met de pepers.

Wat heb je nodig om de Peperoni vuurspiesen te maken?

Mooie grote spiesen is natuurlijk wel een must. Je kunt ook de lange prikkers uit de supermarkt gebruiken, maar bij dit robuuste recept vind ik mijn platte spiesen net even wat mooier en robuuster. Het leuke hieraan ook is, dat als je er nog aardappeltjes en groente bij bakt, je gelijk een compleet gerecht van de BBQ hebt.

De BBQ die ik heb gebruikt was de Direct / Indirecte opstelling.

Peperoni Vuurspiesen
Afdrukken Pin
5 van 4 stemmen

Peperoni Vuurspiesen op de BBQ; vurige spiesjes met Spaanse pepers!

Peperoni vuurspiesen! Ik heb mijn inspiratie voor dit gerecht uit Duitsland gehaald. Zoals je misschien wel weet woon ik tegen de Duitse grens en ben daar regelmatig te vinden. Bij de supermarkt in Duitsland hebben ze gewoon nog een slagerij met ontzettend lekkere creaties. Zo ook deze Peperoni vuurspiesen, ook wel Feuerspiesse XL daar genoemd! Laatst een keer meegenomen voor een "standaard" BBQ, maar toen gelijk overtuigd dat ik deze zeker moest delen met jullie!
Gang Feestmaaltijd, Hoofdgerecht, lunch, marinade, snack
Keuken Ambachtelijk, Amerikaans, Barbecue, BBQ, Duits
Trefwoord Barbecue, BBQ, NasQ, NasQ BBQ,, NasQBBQ, Peperoni Vuurspiesen, spiesen, Vuurspiesen
Voorbereidingstijd 4 uur 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 4 uur 40 minuten
Porties 2 personen
calorieën 243kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 12,50

Equipment

Ingrediënten

  • 2 stuks Varkenshaas
  • 1 pot Peperoni's (Spaanse pepers)
  • 1 eetlepel NasQ Chickenrub
  • 1,5 eetlepel Sesamolie of andere olie naar smaak
  • 1/2 theelepel gehakte knoflook
  • 1/2 theelepel Chilivlokken

Instructies

  • Pak de varkenshaas erbij en haal eventuele overtollige vetjes en vliesjes eraf met een mes.
    2 stuks Varkenshaas
  • Snij vervolgens de varkenshaas in gelijke blokjes en stop deze in de ziplockzak.
  • Voeg vervolgens de chilivlokken, gehakte knoflook, sesamolie en NasQ Chickenrub toe en meng alles goed door elkaar. Laat het vervolgens minimaal 4 uur marineren. meer mag uiteraard ook.
    1,5 eetlepel Sesamolie, 1/2 theelepel gehakte knoflook, 1/2 theelepel Chilivlokken, 1 eetlepel NasQ Chickenrub
  • Steek voordat je de spies gaat rijgen de BBQ aan en richt deze in als direct / indirect. En gebruik eventueel een gietijzer rooster voor die mooie grillmarks.
  • Terwijl de BBQ staat op de starten, ga je de spiesen rijgen. Pak de ziplock zak erbij en steek om en om een stuk varkenshaas op de spies gevolgd door een stuk peper. Blijf dit doen totdat de spies vol zit.
    1 pot Peperoni's
  • Als de BBQ lekker warm aan het worden is, (richting de 175 graden direct) is het tijd om de spiesen erop te leggen. Grill de spiesen om-en-om boven het directe vuur 5 minuten per kant. Leg vervolgens de spiesen 10 minuten indirect.
    Steek voor de zekerheid een instant thermometer erin om te checken dat de kern rond de 65 graden is. Als dit is bereikt mogen ze eraf.
  • Serveer de peperoni vuurspiesen met wat bijgerechten en eet smakelijk!

Video

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 243kcal

Bijgerechten

En wat kun je daar dan bij serveren als bijgerecht? Qua groenten zou ik iets luchtigs doen, zoals gegrilde asperges, sugarsnaps of sperziebonen. Maar ook gewokte gemengde groenten met o.a. paprika’s zouden helemaal niet misstaan.

Verder zou ik de gerookte aardappelsalade hier zeker bij serveren, de zachte romige smaak hiervan blust het geheel goed af. Maar ook loaded potatoes of gekruide aardappeltjes zouden hier ook erg goed bij combineren.

Conclusie

Deze Peperoni vuurspiesen zijn echt de moeite waard om een keer te maken! Ik kan begrijpen dat ze in eerste instantie een beetje indrukwekkend zijn, gezien de hoeveelheid pepers die erop zitten maar ik krijg er geen genoeg van!

Heb je gasten die wat minder van het pittige eten houden, kunnen ze uiteraard ook alleen het vlees eten, maar dat is toch net iets minder leuk!

Kortom, maak deze thuis gewoon ook en.. Tot de volgende!

Peperoni Vuurspiesen
Peperoni Vuurspiesen

Genoten van deze Peperoni Vuurspiesen?

Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!


Maple Siracha Kip met Noodles
Heerlijk comfortfood, maar dan met een pittige twist!

Bacon Weenies!
Zo makkelijk, maar zo lekker!

Snelle Spareribs
Een klassieker, maar dan sneller gemaakt!

Hamburger met Jalapeno Cheddar grillworst!
Ook heerlijk, maar dan net weer anders!


Je BBQ Kennis vergroten?

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?

Keuzestress over welke BBQ bij jou past?

– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!


NasQ BBQ op Social media

Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.


Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

  • Reageer
    NasQ BBQ
    augustus 31, 2024 at 11:47 am

    5 sterren
    Deze Peperoni vuurspiesen zijn een must om te proberen! Heb jij ze al gemaakt?

  • Reageer
    Thijs
    september 2, 2024 at 3:58 am

    5 sterren
    Ik heb ze geprobeerd en ze zijn thuis goedgekeurd. Worden zeker vaker gemaakt. Dankjewel Marcel!

    • Reageer
      NasQ BBQ
      september 2, 2024 at 11:38 am

      5 sterren
      Graag gedaan! Leuk om te horen/lezen. 🙂

  • Reageer
    Wim
    september 5, 2024 at 3:50 pm

    Hoi Marcel, ik wil deze spiezen gaan maken,maar ik ben verschillende supermarkten afgeweest voor de peperoni. Nergens te krijgen. Wel online,maar daar betaal je de hoofdprijs ivm verzendkosten. Heb jij wellicht een alternatief voor de peperoni? Hoor het graag, Groetjes wim.

    • Reageer
      NasQ BBQ
      september 5, 2024 at 9:57 pm

      5 sterren
      Hey Wim,

      Ik vermoed dat de toko het misschien ook wel heeft. Bij de grotere jumbo’s en AH’s zie je ze vaker in het vak van de buitenlandse spullen staan.

      Qua alternatief, zou je kunnen kijken naar Jalapeno en cayennepepers, maar dan zou ik deze in stukken snijden en niet hele verse pepers eraan spiesen.

      • Reageer
        Wim
        september 6, 2024 at 12:24 pm

        Hoi, dank voor je reactie, bij een toko ben ik nog niet geweest,Ga daar even kijken,wel een stukje rijden.anders mar Jalapeno. Fijn weekend

5 from 4 votes

Reageer

Rating recept