Deze heerlijke gerookte aardappelsalade van de barbecue doet het altijd goed als bijgerecht tijdens elke BBQ!
Dit komt omdat hij lekker fris en romig is, terwijl de kleine augurkjes voor een fris en knapperig zuurtje zorgen. Succes gegarandeerd!
BBQ Klassieker; Gerookte Aardappelsalade
Deze gerookte aardappelsalade is in mijn ogen een ware BBQ klassieker. Oorspronkelijk heb ik dit recept van mijn BBQ Buddy Noskos. Hij maakte deze gerookte aardappelsalade een keer dat we lekker met het gezin bij hem thuis bleven eten. Deze stond op zijn blog en was zo lekker dat ik deze wel na moest maken.
Inmiddels is hij al zo vaak hier thuis gemaakt en vrijwel altijd een standaard recept wat ik maak als we bezoek krijgen en wat lekkere bijgerechten op tafel wil zetten, naast een mooi stuk vlees.
Ingrediënten
Voor de aardappels heb ik culinaire aardappelen uit de supermarkt gehaald. Als beste gebruik je hiervoor een vastkokend ras aardappelen, hierdoor worden ze niet te kruimig tijdens de bereiding. Wat heb je nodig voor dat heerlijke gerecht?
Gerookte Aardappelsalade
Equipment
- 1 Braadslede
Ingrediënten
- 1 kilo Culinaire aardappeltjes in partjes gesneden
- 1 scheutje Zonnebloemolie
- 1 snufje Zeezout
- 1 snufje Zwarte peper
Dressing
- 2 eetlepels Mayonaise
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels Milde Mosterd
- 1 eetlepel Appelazijn
- 2 eetlepels Verse dille kort gehakt
- 2 strengen Lente-uitjes in ringen gesneden
- 6 stuks Mini-augurkjes in ringetjes gesneden
- 1 eetlepel Augurken vocht uit de pot
Instructies
- Ik begin met het snijden van de aardappeltjes, vervolgens leggen we ze in een braadslede en besprenkelen ze met wat zonnebloemolie.1 kilo Culinaire aardappeltjes, 1 snufje Zeezout, 1 snufje Zwarte peper
- Vervolgens bestrooi je de aardappels met wat zout en peper naar smaak. En zet je de braadslede op de BBQ. Deze staat ingesteld op 175 graden indirect. Voeg naar smaak je favoriete rookhout toe.
- Tijd om de dressing te maken! Snij de verse dille, lente uitjes en augurkjes klein, als je dat nog niet had gedan.2 eetlepels Verse dille, 2 strengen Lente-uitjes, 6 stuks Mini-augurkjes
- Voeg alle overige ingrediënten voor de dressing samen en meng het tot een egale dressing.
- Na een uurtje ga je de aardappeltjes controleren. Check met een sateprikker of een thermometer of ze gaar zijn. Als ze nog niet gaar zijn, laat ze er dan nog langer op liggen en controleer om de tien minuten of ze zo ver zijn.2 eetlepels Mayonaise, 4 eetlepels Griekse yoghurt, 2 eetlepels Milde Mosterd, 1 eetlepel Appelazijn, 1 eetlepel Augurken vocht
- Als de aardappels klaar zijn, vermeng je ze met de dressing en serveer je de gerookte aardappel salade lauwwarm. Mocht er iets overblijven, is de aardappelsalade de volgende dag koud ook lekker.Eet smakelijk
Video
Nutrition
Genoten van deze Gerookte Aardappelsalade?
Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!
SPG Spareribs
Lekker simpel, maar zo ontzettend lekker!
Pulled Chicken Wraps
Lekker makkelijke manier om restjes op te maken!
Teriyaki Burger
Een heerlijke Simplistische burger!
Aziatische Spareribs
Zoet, pikant en Supermals! Wat wil je nog meer?
Je BBQ Kennis vergroten?
Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
8 Winter BBQ tips!
De beste 8 BBQ tips voor de winter.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?
Keuzestress over welke BBQ bij jou past?
– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!
– Kamado BBQ
Kamado BBQ kopen? Dit moet je erover weten!
NasQ BBQ op Social media
Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.
Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!
Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter
Deze post kan affiliate links bevatten, als je hierop klikt kan ik een percentage van een eventuele aankoop krijgen. Dit kost jou verder niets, maar hiermee help je deze website, youtube kanaal etc. waardoor ik dit soort posts/video’s kan blijven maken.
2 Reacties
Karst
juni 6, 2021 at 2:52 pm… ook in het recept vergeet je het rookhout…. 🙂
NasQ BBQ
juni 15, 2021 at 9:08 pmIk zal er eens naar kijken! Thanks voor de tip.