Varkensvlees

SPG Spareribs

december 11, 2021
SPG Spareribs

Salt, Pepper & Garlic, daar staat SPG voor. De pure eenvoud van deze drie ingrediënten gecombineerd geven een waar wow effect aan vrijwel elk gerecht. En deze keer, gebruikte ik heerlijke dik bevleesde SPG spareribs hiervoor.

SPG Spareribs

Ik heb gekozen voor dik bevleesde spareribs van BBQuality. Ik kom daar al jaren over de vloer en ben erg tevreden met hun vlees. De dik bevleesde ribs zijn wel een must voor dit recept. Aangezien ik de ribs 4,5 uur low and slow op de barbecue laat liggen.
Als je gaat voor dunnere ribben, hou dan ook rekening met een kortere gaartijd.

De kruidenmix

Zoals jullie in de video mij horen vertellen ben ik momenteel bezig met het uitbreiden van mijn kruidenlijn. De NasQ SPG Rub is er een daarvan. Je snapt natuurlijk dat ik mijn recept voor mezelf houdt. Maar ik wil wel graag een basis SPG rub delen.

Waardoor jullie wel ermee aan de slag kunnen.

Burgerkruiden
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Basis SPG Rub

Gang kruiden
Trefwoord kruiden, SPG rub
Bereidingstijd 5 minuten
Porties 1 sparerib
calorieën 5kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 1 Euro

Ingrediënten

  • 1 eetlepel Zout fijn
  • 1 eetlepel Zwarte peper fijn
  • 1 eetlepel Knoflookgranulaat

Instructies

  • Meng alle ingrediënten door elkaar, zodat het goed vermengd.
  • Als alternatief kun je een mengeling maken van grove en fijn zeezout, idem met de zwarte peper
  • Voel je vrij om te experimenten met toevoegingen die jij lekker vind!

Nutrition

Calories: 5kcal

Wat heb je nodig?

We hebben het gehad over de spareribs. Ook de rub is besproken. Wat heb je nog meer nodig?
Nou… Dat was het wel zo’n beetje. Het is een heerlijk, maar simpel recept. Soms is dat alles wat je nodig hebt.

Ok, en natuurlijk ook een barbecue. Ik heb mijn Monolith keramische barbecue gebruikt. Maar dit recept kun je maken op iedere BBQ waarmee je indirect kunt barbecueën op een lage temperatuur.
Je kunt hier dus gewoon je Weber Master-touch voor gebruiken of de Weber Smokey Mountain. Maar ook een Pellet BBQ als de Smokey bandit Lumberjack. Alles is mogelijk zolang je maar indirect kunt garen.

SPG Spareribs
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

SPG Spareribs

Zout, peper en knoflook spareribs van de BBQ
Gang Hoofdgerecht, snack
Keuken Amerikaans, Barbecue, BBQ
Trefwoord Barbecue, BBQ, Spareribs, SPG, SPG Ribs
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 4 uur 30 minuten
Porties 2 personen
calorieën 210kcal
Cost 10 euro

Ingrediënten

  • 1 maal SPG Rub
  • 1,1 kg Spareribs dikbevleesd
  • 1 scheutje olijfolie

Instructies

  • Als eerste snij je overtollig vet weg van de sparerib.
  • Vervolgens haal je aan de achterkant het vlies eraf. In de video kun je goed zien hoe ik dat doe
  • Daarna smeer je de sparerib in met wat olijfolie zodat daarna de SPG rub goed blijft plakken.
  • Stel de barbecue in op 120/125 graden indirect
  • Leg de sparerib op de barbecue en sluit de deksel
  • Na ongeveer 4,5 uur even kijken hoe het ervoor staat. Prik met een sateprikker of thermapen in de sparerib om te kijken of hij mals genoeg is naar behoren.
  • Zo niet, laten garen en om het half uur even checken..
    Eet smakelijk!

Video

Nutrition

Calories: 210kcal

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!


Genoten van deze post en video en wil je meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter


    Reageer

    Rating recept