Bijgerechten Snacks

MOINK Rolls

november 21, 2021
MOINK Rolls

Wie kent de MOINK Balls niet? Ooit verzonnen door in Amerika en beroemd gemaakt door Noskos van BBQ-NL.com in Europa! Dennis heeft een aantal jaar geleden Italiaanse saucijzenbroodjes gemaakt met MOINK balls gehakt. Toen ik die zag zei ik direct tegen hem; Die dingen moet je MOINK Rolls noemen. En zo.. Is de MOINK Roll geboren.

MOINK Balls

MOINK Rolls

Voor wie de MOINK Balls nog niet kent, even in het kort het verhaal. Larry kwam op het BBQ-Brethern forum in Amerika met Italiaanse diepvries gehaktballetjes welke hij omwikkeld had met spek. Deze vervolgens gegaard op de barbecue op lage temperatuur. Om deze vervolgens af te lakken met een speciale raspberry chipotle saus. Die saus kunnen we hier in Europa natuurlijk wel namaken, maar die diepvries gehaktballetjes zijn niet zo veelvoorkomend.

Toen heeft Dennis a.k.a. Noskos in overleg met Larry een recept verzonnen zodat deze MOINK Balls ook aan deze kant van de grote plas gemaakt konden worden. Dit is ook in de boeken gekomen als de NOSKOS Rule.

De MOINK Rolls

Fast forward naar 2018, waarin Dennis de gedachte had om Italiaanse saucijzenbroodjes te maken met MOINK ball gehakt. Toen ik deze post van hem voorbij zag komen appte ik hem direct en stuurde: Dat zijn MOINK Rolls! En zo dames en heren, jongens en meisjes. Zijn de MOINK Rolls geboren.

MOINK Rolls

Wat heb je nodig?

Ik heb de saucijzenbroodjes gemaakt op de Smokey Bandit Lumberjack omdat ik de subtiele rooksmaak van deze barbecue goed vind passen bij een gerecht als deze. Maar uiteraard iedere barbecue waar je indirect op kunt barbecueën is een optie. Een pizzasteen hiervoor gebruiken is maakt het een stuk makkelijker.

MOINK Rolls

Italiaanse saucijzenbroodjes van de barbecue
Gang Borrelhapje, snack
Keuken Barbecue, bbq, Italiaans
Trefwoord MOINK, MOINK Rolls, NasQ, NasQ BBQ,, Saucijzenbroodjes
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4
calorieën 371kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 10 Euro

Ingrediënten

  • 400 gram Rundergehakt
  • 1 rol Bladerdeeg met roomboter
  • 50 ml Melk
  • 1 Losgeklopt ei
  • 30 gram Paneermeel
  • 20 gram Geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 eetlepel Knoflookpoeder
  • 1 theelepel Peterselie gedroogd
  • 1/2 theelepel Zeezout fijn
  • 1/2 theelepel Zwarte peper
  • 1/2 theelepel Oregano gedroogd
  • 1/2 theelepel Cayennepeper

Instructies

  • Meng het gehakt met alle kruiden, paneermeel, parmazaanse kaas, melk en de helft van het losgeklopte ei
  • Meng dit tot een mooi geheel en verdeel het vervolgens in twee bollen.
  • Pak de bladerdeeg erbij en snij deze in de lengte doormidden.
  • Maak twee lange slierten en leg deze aan een kant van de bladerdeeg plakken zodat je eenvoudig de andere kant eromheen kan vouwen.
  • Dichtgevouwen, maak je met een vork de randjes dicht
  • Vervolgens snij je de rollen in stukjes van ongeveer 2,5 a 3 cm dik.
  • Ik heb het bakpapier gebruikt wat bij de bladerdeeg zit, maar mocht je een pizzasteen gebruiken kun je een stukje bak papier op maat snijden hiervoor
  • Stel de barbecue in op ongeveer 200 graden indirect.
  • Voordat de MOINK Rolls erop gaan, smeer je ze nog in met het resterende deel van het losgeklopte ei
  • Na ongeveer 20 minuten zijn ze mooi goudbruin en klaar.

Video


Nog meer rundvlees of lekkere Snacks?


Meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer

    Rating recept