Snacks

Gerookte Noten

november 20, 2021
Gerookte Noten

Wie wil mijn gerookte noten proeven, vroeg ik op Instagram en Facebook. De reacties waren enorm en soms een beetje met een knipoog, maar wat wil je met zo’n openingszin ;). Een lolletje is altijd leuk en deze noten waren ook echt serieus lekker! Dus zeg het maar… Wie wil mijn noten proeven? 😉

Gerookte noten, makkelijk en snel

Het leuke aan deze makkelijke en snelle snack zijn de variaties die je er mee kunt maken. Je kunt varieren met de nootsoort, maar ook met de rub die je gebruikt. Wil je zoete gerookte nootjes, kun je heel goed mijn Pork rub gebruiken, maar wil je voor iets pittiger gaan, kun je daar goed mee varieëren.

Waar moet je rekening mee houden

Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Ik heb gezoute pinda’s gebruikt omdat mijn Pork rub zoeter is en naar verhouding weinig zout bevat. Heb je een andere rub, met meer zout kun je beter ongezouten pinda’s gebruiken.

Daarnaast kun je variëren met de soorten noten, gebruik eens cashewnoten, paranoten of bijvoorbeeld pecannoten

Ik heb de Smokey Bandit Lumberjack Pellet BBQ gebruikt voor het maken van de noten, maar je kunt natuurlijk ook een Keramische barbecue of Kogelbarbecue gebruiken. Zolang je maar indirect kunt roken.

Als rookhout heb ik in de lumberjack Maple gebruikt. Als ik de noten zou roken op een van de andere barbcue’s zou ik kersenhout gebruiken als rookhout.

Gerookte Noten
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Gerookte noten

Gerookte notenmix van de BBQ
Gang Borrelhapje, snack
Keuken Barbecue, BBQ
Trefwoord gerookte noten, noten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 3
calorieën 388kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 5 Euro

Ingrediënten

  • 500 gram Noten varieer hierin qua soorten en smaak
  • 2 eetlepels Favoriete rub
  • 1 eetlepel Zonnebloemolie

Kruiden

  • 1 eetlepel Bastard suiker
  • 1/2 eetlepel Gerookte paprika poeder
  • 1/2 theelepel Zwarte peper
  • 1/2 theelepel Fijn zeezout
  • 1/2 theelepel Knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel Uienpoeder
  • 1/2 theelepel Chilipoeder

Instructies

  • Vermeng de zonnebloemolie met de noten
  • Leg de noten in een braadslede en verdeel ze gelijkmatig
  • Strooi de Pork rub naar wens over de noten, zorg voor een mooie laag.
  • Of meng de ingredienten voor de kruidenmix door elkaar en strooi deze over de noten.
  • Stel de barbecue in op 165 graden indirect en rook de noten 20 minuten lang
  • Laat ze daarna 5 minuten even afkoelen en serveer ze, koud of nog enigzins warm. Beide is erg lekker!
    Eet smakelijk!

Video

Nutrition

Calories: 388kcal

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!

Keuzestress over welke BBQ bij jou past?

– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!


NasQ BBQ op Social media

Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.


Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Reageer

    Rating recept